fazla abartmamak lazım
50 60 bn çok fazla değilmi
gerçi herkesin bütçesi ayrı
biz herşyi nişanlımla kendimiz yapıyrz o yüzden takılardı fln fazla abartmıcaz
beyaz eşyalarımızı ve tv mizi aldık 3500 ( kampanyaları takip ediurz )
mobilyalar ( yemek odası yatak odası salon tak. ve oturma odası ) 7.000 tl fln tutar herhalde
bu arada herşeyi peşin alıyrz o yüzden çok uygun oluo taksit işine girince vade farkıydı fln derken bi sürü borç oluo. kız çeyizide 5.000 tl yi bulmuştur belki geçmiştirde hesap yapmadım
nakit ihtiyacımızda 5.000 tl yi bulsa ( gelinlik çeyiz alma kına nikah damatlık ev tutma halılar avizeler ve perdeler ) 20 b,lemedin 25 bin yeter
birde herşeyi iyi hesaplamak önemli. illa herşey evlenirken en iyisinden ve en pahalısından olucak die birşey yok. pahallı alıyrm demek kaliteli alıyrm demekte dğl önemli olan mutlu olmak.
fazla abartmamak lazım
50 60 bn çok fazla değilmi
gerçi herkesin bütçesi ayrı
biz herşyi nişanlımla kendimiz yapıyrz o yüzden takılardı fln fazla abartmıcaz
beyaz eşyalarımızı ve tv mizi aldık 3500 ( kampanyaları takip ediurz )
mobilyalar ( yemek odası yatak odası salon tak. ve oturma odası ) 7.000 tl fln tutar herhalde
bu arada herşeyi peşin alıyrz o yüzden çok uygun oluo taksit işine girince vade farkıydı fln derken bi sürü borç oluo. kız çeyizide 5.000 tl yi bulmuştur belki geçmiştirde hesap yapmadım
nakit ihtiyacımızda 5.000 tl yi bulsa ( gelinlik çeyiz alma kına nikah damatlık ev tutma halılar avizeler ve perdeler ) 20 b,lemedin 25 bin yeter
birde herşeyi iyi hesaplamak önemli. illa herşey evlenirken en iyisinden ve en pahalısından olucak die birşey yok. pahallı alıyrm demek kaliteli alıyrm demekte dğl önemli olan mutlu olmak.
15bine alsak herşeyimizi çok rahat evleniriz diye düşünüyorum..az olsun ve öz olsun kaliteli ve az eşya istiyorum sadeliği çok seviyorum...
benim anlamadığım şu ki, altın niye evlenecek çift tarafından alınıyor? beni borca sokacaksa ne diye altın alayım ki? ailelerin desteği olmadan mı bu bahsedilen bütçeler? eğer destekle beraberse bana rakamlar çok afaki geldi....
offf valla işimiz zor....ben parttime çalışmayla nasıl evlencem bilmiyorum bizde ikimiz yapıcaz herşeyi...bir yatak odası takımı teyzemden gelecek...hesaplıyorum hep zaman yaklaştıkça..
kendi masraflarım beyaz eşyalar ( bul mak.çamaşır mak,mini fırın ve mutfak aletleri çanak çömlek )3.5 bulucak..kına gecesi için ufak salon tutucam inş 1.00 bintlyi geçmez.
takılarda 2 bin tutsa benim kenarda 8 bin olsa ben rahat evlenirim nişanlımında 13-14 bin olsa toplam 20bin tl bize yeter diye düşünüyorum huzur olsun da eşyaların hepsi çok çok olcak diye bişey yok allah ağzımızın tadını bozmasın napalım...
15 bin e sadece düğünü yaparsın şekerim benim sadece mutfağım 15bin i geçti:kahve:
biz düğün yapmıcaz nikah düşünüyoruz o senin seçimin ben kendi bütçeme o kadar paranın yetebileceğini düşünüyorum herşeyi kendimiz yapcaz neticede..alnım ak kimse de karışamaz ne mutlu bizee:lepi:
Bu arada altının ne kadar pahalı olduğunu duymuşunuzdur.
2000 tl ye anca incecik bir set alabilirsiniz
canim sen moralini bozma..hersey olur insallah..allah evlenenlere yardim ederzemuszemus
15 milyara isteyince hersey olur kaydirigubbakcemile5
saol canım benim..valla huzur olsun da benim için önemli olan o zaten..olsa dahi param 40-50bin asla vermem...ev yatırımı yaparım şahsen ben...valla para kazanan insan biliyor ne kadar zor kazanıldığını har vurup harman savuramam ...allah herkese daha çok versin..en başta sağlık tabi...
saol canım benim..valla huzur olsun da benim için önemli olan o zaten..olsa dahi param 40-50bin asla vermem...ev yatırımı yaparım şahsen ben...valla para kazanan insan biliyor ne kadar zor kazanıldığını har vurup harman savuramam ...allah herkese daha çok versin..en başta sağlık tabi...
canım biz de har vurup harman savurmadık..bütçemiz ve ihtiyacımız kadarını yaptık..bu arada biz de düğün yapmadık,nikah ile yetindik..ailelerin de düğün sonrası herhangi bir beklentisi olmadı zaten...haa ev yatırımı yapmadık,zaten evimiz vardı...
bu masrafları yaparken borca falan da girmeden yaptık...
valla başta gözüm korktu kızlar ama 20-25 bin civarını duyunca pek bi mutlu oldum 50-60 binim olsa 25 i düğüne eşyaya falan ayırır 25-35 binle de altın alırdım valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?