Kaç milyar ile evlendiniz?

ela.

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
2.161
5
116
Isparta
slmlar arkadaşlar nişanlınız ve sizin evlenmeden önce kenarda ne kadarınız vardı ne kadarla rahat bir şekilde evlenilir merak ediyorum ....paylaşalım evlencek olanlar yada evlenmiş tecrübeli arkadaşlardan yorumlar bekliyorum

cnm 26.000 tl ile salon takımı oturma odası yatak odası halı perdeler ve beyaz eşya aldıkk..
12.000 tlye alltın aldık..düğün salonu 5000 tl ve gelinlik 2000 tl..
benim çeyizlerim 5000 tl içinde mutfak eşyası yastık battaniye pike falan kıs çeyizi klasik:)
yani toplamda 50.000 tl harcadıkkk şimdilikkk:)
tahminen düğüne kdr 5000 tlye kdr ıvız zıvır eksiklerde çıkabilir:)

Parça parça alınca göze bu kadar çok tuttuğu gelmiyo, ama hesaplayınca ne kadar çok para harcandığı çıkıyo ortaya. Allah yuva yapanın yardımcısı oluyor gerçekten. :))

cnm baya masrflı hem erkek tarafı hemde kız tarafı için ama tahminen en az 40-50 bin tl gider gelinlik , evi döşemesi baya para gidiyor

bize kabataslak hesaplarsak 40-45 civarı milyara mal oldu

15 milyar civarı mobilya ve beyaz eşya
10 milyar civarı altınlar
8 milyar civarı kendi çeyizim
Kalanıda düğün salonu,gelinlik alışverişi,yol masrafları vs...

ben nisanlıyım mobilyalar 10000 beyaz esya 5000 altın4000 tl..düğün için 4000 tl miz var şimdilik.çeyizimn bi kısmını aldım.o da tajhmini 10 tutar..bu arada herseyi kendimiz yapıyoruz.

Beyaz eşyalar 2,500 TL
Mobilyalar ( yatak odası + oturma odası ) 3,700 TL
Gelinlik 600, Damatlık 300 TL
Doğalgaz, su tesisatı gibi işler, 1,500 TL civarı ( badanayı kayınpederim yaptı Allah razı olsun )
Perdeler 500-600 TL
Portmanto, avize vs 400 TL
Çeyiz 1100 TL

beyaz eşya :5000
mobilyalar :10.000
tv:3000
mutfak için(tencere +catal kaşık vs): 5.000
gelinlik+damatlık:1.500
salon:2.000
bunlar gözle görünür olanlar ama hatırladıgım kadarıyla ıvır zıvırada 20.000 gidiyor

en kısılmış hali ile bile 15000 den aşağı olmaz diye hepsaplıyorum ki
artısı olur eksisi olmaz

offf valla işimiz zor....ben parttime çalışmayla nasıl evlencem bilmiyorum bizde ikimiz yapıcaz herşeyi...bir yatak odası takımı teyzemden gelecek...hesaplıyorum hep zaman yaklaştıkça..
kendi masraflarım beyaz eşyalar ( bul mak.çamaşır mak,mini fırın ve mutfak aletleri çanak çömlek )3.5 bulucak..kına gecesi için ufak salon tutucam inş 1.00 bintlyi geçmez.
takılarda 2 bin tutsa benim kenarda 8 bin olsa ben rahat evlenirim nişanlımında 13-14 bin olsa toplam 20bin tl bize yeter diye düşünüyorum huzur olsun da eşyaların hepsi çok çok olcak diye bişey yok allah ağzımızın tadını bozmasın napalım...

en kısılmış hali ile bile 15000 den aşağı olmaz diye hepsaplıyorum ki
artısı olur eksisi olmaz

15bine alsak herşeyimizi çok rahat evleniriz diye düşünüyorum..az olsun ve öz olsun kaliteli ve az eşya istiyorum sadeliği çok seviyorum...

benim anlamadığım şu ki, altın niye evlenecek çift tarafından alınıyor? beni borca sokacaksa ne diye altın alayım ki? ailelerin desteği olmadan mı bu bahsedilen bütçeler? eğer destekle beraberse bana rakamlar çok afaki geldi....

benim anlamadığım şu ki, altın niye evlenecek çift tarafından alınıyor? beni borca sokacaksa ne diye altın alayım ki? ailelerin desteği olmadan mı bu bahsedilen bütçeler? eğer destekle beraberse bana rakamlar çok afaki geldi....

banada...

arkadaslar altını neden alıyorsunuz ?? biz gherşeyi kendimiz yapıyoruz..ailelerde 25 bin kadar destek verdi allahın izniyle hepsi yetecek...uçuk rakamalar bunlar ...50 bin 60 bin:)

arkadaslar altını neden alıyorsunuz ?? biz gherşeyi kendimiz yapıyoruz..ailelerde 25 bin kadar destek verdi allahın izniyle hepsi yetecek...uçuk rakamalar bunlar ...50 bin 60 bin:)

kesinlikle ucuk rakamlar :uhm:
bizde evlilik hazirligindayiz..yani tabii 100000de ev dösenir 10000da..aslinda sana kalmis birsey..ayagini yorganina göre uzatacaksin bayanssulusmile..heleki birkmis miktar belliyse sorun yok..ama arkadaslarinda dedigi gibi aileler destek olmicaksa altina gerek yok..yani borca girip altin almak sacma :olmaz:
bence evini döse rahatca..artarsada alirsiniz tabii altin fln olumunekankayizsmile
allah gönlüne göre versin cnm opuyorumnanaktan

istediğin düğüne salona eve eşyaya kısaca lükse bağlı
3binlik tv var 5yüz tl lik tv var
5binlik salon var 1000lik salon var
mobilyacılar çarşısında komple ev eşyasını 4.5 bine alan var halılar tv ünitesi mutfak masasıda içinde beyaz eşya buzdolabı çamaşır mak bulşk mk enfazla 3bin
yani herkesin bütçesine göre seçenek var
ayrıca altını evlenen çiftler almıyoki okadarınıda aileler yapsın

fazla abartmamak lazım
50 60 bn çok fazla değilmi
gerçi herkesin bütçesi ayrı
biz herşyi nişanlımla kendimiz yapıyrz o yüzden takılardı fln fazla abartmıcaz
beyaz eşyalarımızı ve tv mizi aldık 3500 ( kampanyaları takip ediurz )
mobilyalar ( yemek odası yatak odası salon tak. ve oturma odası ) 7.000 tl fln tutar herhalde

bu arada herşeyi peşin alıyrz o yüzden çok uygun oluo taksit işine girince vade farkıydı fln derken bi sürü borç oluo. kız çeyizide 5.000 tl yi bulmuştur belki geçmiştirde hesap yapmadım
nakit ihtiyacımızda 5.000 tl yi bulsa ( gelinlik çeyiz alma kına nikah damatlık ev tutma halılar avizeler ve perdeler ) 20 b,lemedin 25 bin yeter
birde herşeyi iyi hesaplamak önemli. illa herşey evlenirken en iyisinden ve en pahalısından olucak die birşey yok. pahallı alıyrm demek kaliteli alıyrm demekte dğl önemli olan mutlu olmak.

Son düzenleme:
Back