• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kaç kilodasınız kizzzlar hamilelik için fazla kilo sorunmuuuuu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yamikkk

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2020
77
46
8
27
Merhaba kizlar aklıma çok takılıyor kilo sorunum var ve pco yum kolay kolay kilo veremiyorum :( kaç kilodasınız şuan benim gibi bı olanlar var miiii

Valla 87 kilo ile hamile kaldım hiç kafaya takmıyorum ben bu yolda cok yıprandım cunku evlendiğimde 70 kiloydum 3 yılda bu hale geldim bebek olayını kafama okadar tanıyordum ki kendime bile bakamadım yani kendime zaman ayıramadım bıkac kilo verip tekrar aldıgım oldu hıc bi zaman verimli olamadım devam edemedim yani şimdi hamileyim bebek dogsun toptan veririm inşallah kiloları :KK68:

Valla 87 kilo ile hamile kaldım hiç kafaya takmıyorum ben bu yolda cok yıprandım cunku evlendiğimde 70 kiloydum 3 yılda bu hale geldim bebek olayını kafama okadar tanıyordum ki kendime bile bakamadım yani kendime zaman ayıramadım bıkac kilo verip tekrar aldıgım oldu hıc bi zaman verimli olamadım devam edemedim yani şimdi hamileyim bebek dogsun toptan veririm inşallah kiloları :KK68:
Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah inşallah canım 😊🙏

cnm kiloyu takmayın verilir. yeter ki azimli olun.ALLAH sağlık versin.

Boy kilo kaç. Benim 15 fazlam var veremedim valla. Hamile kalmayı bir gerçekleştireyim sonra bakarız diyorum 🤭

Merhaba kizlar aklıma çok takılıyor kilo sorunum var ve pco yum kolay kolay kilo veremiyorum :KK43: kaç kilodasınız şuan benim gibi bı olanlar var miiii
Bende de pko var ve çocukluğumdan itibaren hiç zayif oldugumu bilmem vücudum çok kilo almaya yatkın bu yüzden beslenmeme dikkat ederim 72 ile hamile kaldım en son 1 ay önce 75.5 kilodaydım hamilelikte çok kilo almadım neyseki çevremde herkes hamile kalınca çok kilo alırsın falan demişlerdi onları yanılttım dogru kilo alımının oldugu bi hamilelikte 12 - 15 kilo alımı normal oluyor ki zaten böyle bi kilo ile hamileligi tamamlarsan vücuduna almış olmuyorsun bebege suya ve artan kan seviyesinden oluyor o kilo. Canını sıkma kimi kadınlar hamileyken kilo veriyor diyet yaparak ilerlersen hamilelik döneminde saglıklı şekilde bitirirsin hamileligi çok kilo almazsın emzirirken de verilirmiş zaten benim ablam benimle aynı kiloda hamile kaldı emzirmekten bi deri bi kemik şuan

Bende de pko var ve çocukluğumdan itibaren hiç zayif oldugumu bilmem vücudum çok kilo almaya yatkın bu yüzden beslenmeme dikkat ederim 72 ile hamile kaldım en son 1 ay önce 75.5 kilodaydım hamilelikte çok kilo almadım neyseki çevremde herkes hamile kalınca çok kilo alırsın falan demişlerdi onları yanılttım dogru kilo alımının oldugu bi hamilelikte 12 - 15 kilo alımı normal oluyor ki zaten böyle bi kilo ile hamileligi tamamlarsan vücuduna almış olmuyorsun bebege suya ve artan kan seviyesinden oluyor o kilo. Canını sıkma kimi kadınlar hamileyken kilo veriyor diyet yaparak ilerlersen hamilelik döneminde saglıklı şekilde bitirirsin hamileligi çok kilo almazsın emzirirken de verilirmiş zaten benim ablam benimle aynı kiloda hamile kaldı emzirmekten bi deri bi kemik şuan
Çok sağol canım bilgin için 🙏 Allah yavrunu sağlık sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏

Hepsi bi bütün aslında kilo hormonları bozuyor hamilelik etkileniyor mutlaka, kalınca gebelikte de şeker riski çok oluyor. Özellik pco varsa ilaçla düzene sok derim sonrası gelir zaten

bence takmayın çocuk daha önemli. benim ablam ikiz doğum yaptı 30 kğ aldı diyetle sporla verdi. biraz sarktı ama onuda yaptıracak.üzülmeyin .

Merhaba kizlar aklıma çok takılıyor kilo sorunum var ve pco yum kolay kolay kilo veremiyorum :KK43: kaç kilodasınız şuan benim gibi bı olanlar var miiii
Valla kilo hepimizin derdi.. 3 senede tedavi tüp bebek ilaçlar vs derken 91 oldum şuan. Boyum 1.70 şeker de çıktı ilaç kullanıyorum. Dikkat etmeye çalışıyorum artık çünkü ofiste de hep oturduğum için hareketsiz kalıyorum. Kendime 1 ay ayırıcam sürekli sabah akşam yürüyüş yapıcam. Ekmeği kestim zaten şeker kullanmıyorum. Sebze ağırlıklı beslenicem. Tekrar tüp bebek deniycem çünkü.

Çok sağol canım bilgin için 🙏 Allah yavrunu sağlık sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏
Amin inşallah canım bide tiroit e baktırdın mı daha önce o da kilo vermeye engel olabiliyor benim hamilelikte çıktı troitim ilaç kullanıyorum sende bi baktır istersen tiroit de hamile kalmayı zorlaştırabiliyor bide hamilelikte ilaç kullanmazsan bebekte sıkıntı oluyor dikkat et

Canım benim inan ki nasibi var ise her şekilde geliyor bebiş ben bunu anladım

benim ileri derecede sol yumurtalığım pco
sol yumurtalığım alınabilir bir kaç ay önce iç kanamaya sebep oldu hastanede yattım vs

53 kiloyum ama 1 bucuk yıldır hamile kalamıyorum klomen tedavisi yumurtlama takibi vs yapıldı
soğan kürü, vitaminler, takviyeler, hacamat zaten söylemiyorum bile...

aynı zaman da evlendiğimiz bir arkadaşım da pco
ben 3 arkadaşım 1 düşük yaptı ve benden kilolu hatta biraz kilosu fazla
buna rağmen maşallah hemen hamile kaldı geçen hafta bebiş sağlıkla geldi aramıza

ama ben hala hamile kalamadım

bende spora başladım + yürüyüş + sağlıklı beslenme glutensiz şekersiz beslenmeye başladım

glutene dikkat et derim pco var ise kanama geçirğimde ben bunu anlamıştım canım

pco olan hanımlar glutene dikkat etmeli günlük sıcak su içip hurma tüketmeliymiş bunun gibi bir kaç şeye dikkat etmen gerekiyormuş rahminin ve yumurtalıklarının sağlığı için hemde daha çabuk hamile kalmak için

Bilgi
Canım benim inan ki nasibi var ise her şekilde geliyor bebiş ben bunu anladım

benim ileri derecede sol yumurtalığım pco
sol yumurtalığım alınabilir bir kaç ay önce iç kanamaya sebep oldu hastanede yattım vs

53 kiloyum ama 1 bucuk yıldır hamile kalamıyorum klomen tedavisi yumurtlama takibi vs yapıldı
soğan kürü, vitaminler, takviyeler, hacamat zaten söylemiyorum bile...

aynı zaman da evlendiğimiz bir arkadaşım da pco
ben 3 arkadaşım 1 düşük yaptı ve benden kilolu hatta biraz kilosu fazla
buna rağmen maşallah hemen hamile kaldı geçen hafta bebiş sağlıkla geldi aramıza

ama ben hala hamile kalamadım

bende spora başladım + yürüyüş + sağlıklı beslenme glutensiz şekersiz beslenmeye başladım

glutene dikkat et derim pco var ise kanama geçirğimde ben bunu anlamıştım canım

pco olan hanımlar glutene dikkat etmeli günlük sıcak su içip hurma tüketmeliymiş bunun gibi bir kaç şeye dikkat etmen gerekiyormuş rahminin ve yumurtalıklarının sağlığı için hemde daha çabuk hamile kalmak için
[/QUOT
Bilgi için çok sağol canım henim bende denicem hurmayı

Haklısın canım da işte polikistik olunca zorlanıyor insan gitmiyor bir türlü :/
Merhaba ben de polikistik var. 11 aylık bebeğim var. 90 kiloyum. Geçen test yaptım. Hamileyim kafana takma. Hiç aklımda yoktu. Emzirdiğim için bebeğim doğduğundan beri 2 defa adet gördüm. Üstüne hamile kalmışım. Sağlıkla kazasız belasız gelsin inşallah. Rabbim tüm isteyenlere Çifter Çifter nasip etsin inşallah. Amin

Back