Kaç kere tomografi çektirdiniz?

durusuakin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2024
18
4
1
19
Kızlar 20 yaşındayım. 3 ay arayla 2 defa akciğer tomografisi çekildim. İlki özel hastanedeydi ve doktor ısrarı üzerine çekildi ben istemedim ama doktor isteyince ailem zorladı ve çekilmiş bulundum. İkincisinde de çok ağır göğüs ve sırt ağrıları yaşıyordum devlet acilde çekildi. Ama birçok doktor bana bu tomografilerin boşuna çekildiğini ve ileride meme ve tiroit olmak üzere birçok kanser riskini arttırdığını söyledi. Şimdi çok korkuyorum keyifimden çektirmedim tabii ki ama çok küçüğüm zarar verir mi siz kaç kere çektirdiniz?

Merhaba, ben sanıyorum 4 ya da 5 kez çektirdim tomografi. Herhangi bir sorun yaşamadım. Gerekli olmazsa istemezler diye düşünüyorum. İçinizi ferah tutun bence

6 ay içinde 1 tomografi 2 ilaçlı MR çektirdim, şimdilik iyiyim :) İlerde hasta olur muyum diye düşünüp strese sokmuyorum kendimi, olacaksa olacak yani bugün düşünmenin ne faydası var bana. Neticede teşhis için çekiliyor bir şey çıkmamış ama çıkabilirdi de, zaten emin olmak için var bu görüntüleme sistemleri. Zararı illaki vardır ama bunları düşünerek strese girmekte bir o kadar zararlı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…