Kac gram altın?

yemyeshill

GeZeGeN_
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.339
53
683
37
İstanbul
merak ettiğim birşey var konulara baktım ama göremedim eğer varsa şimdiden özür dilerim. düğünden önce belirlenen altınlar bilezikler falan var ya bilezik genelde kac gram olur? yani erkek tarafının geline takacağı bileziğin gramı en az ne kadar olur?

galiba yakında düğünün var
hayırlı olsun canım
bende 20 ün sonra evlenecem
bileziklerde standart 15-20 gr dır.
ama 10 veya 30 gr olan da vardır
mesela bana 8 adet 17-18gr lık bilzik takılacak
altın önemli deil diyenler bakma o senin hakkındır

ve bu konudada başlık var
biraz daha ara

altının gramı erkek tarafının alım gücüne bağlıdır.ben eşimle evlenirken şu kadar bilezik gramı şu olacak diye konuşmadık.onlarda alabilecekleri kadar aldı.ama bazı aileler altını ve gramını konuşup o kadar alıyor.bekar görünüyorsun ama evlilik var galiba yakında.

ewet sözlüyüm ama düğünde yakın sayılır bunlar bizde önceden konusulur ama sözlümün ailesinde işler biraz farklı olduğu için danısmak istedim

şimdiden hayırlı olsun. genelde yöreden yöreğe ve alım gücüne göre değişiyor. mesala bana 10 tane 3 lü burmalardan takıldı birde set. tabi bende yatak odasını,beyaz eşyaları ve oturma odasını yaptım zarar ettim anlayacağın. işin şakası tabikaydirigubbakcemile3 mutlu ve huzurlu bir yuvanın değeri altınla parayla ölçülmez.:asigim:

biz evlenirken altındı çeyizdi çok stres yapmadık.herkes kesessine göre.sorumluluklarını yerine getirdi.gramla altın istemekte tuhaf olmazmı yaw.bana biraz ters geliyor.ama belkide isteyenler haklıdır bilemiyorum.fisfisfis

Banada 25 gramdan 9 adet bilezik takildi bu hem karşitarafin alim gücüyle hemde senin hangisini istemene bağli...

Güzel kardesim, öncelikle tebrik ederim dügününü. Allah mutlu etsin.
Canim ben 10 yillik evliyim. Altin konulari genc kizlar arasinda cok büyütülüyor.
Suna sukadar falan diye ölcülüyor. Cok yanlis birsey bu. Senin degerin altinla ölcülmezki. Mutluluk altinla olmaz. Kac gram takabilyorlarsa o kadar taksinlar.
Insanin degeri güzel ahlakidir.
Ayrica ben bu dügünlerde kiz tarafinin erkek tarafini cok zorladigini
düsünüyorum. Bu islerde kolay olan güzeldir. Ben zamaninda sunu isterim demedim.
Bütün genc kizlara tavsiye ederim. Sonra eslerinizin aileleri mahcup olma duygusuna
kapilmasinlar. Hic hos degil.

erkek tarafını biraz zorlamazsan hiçbirşey yapmazlar,
bedava kız almak isterler,
kendini ağırdan göstereceksin ki sana değer versinler
öyleleri daha kıymetli olur
kız evi naz evidir
yapamayacaklarsa kalkışmayacaklar öyle düğüne

diğer türlü ne yaparsanız yapın derseniz o kızın hiçbir değeri olmuyor,
tabi ben gördüklerimden edindiğim tecrübeler

Arkadaşlar yeni evli biri olarak bu konuda şunu söylemek isterim ki
bana nişanda sadece incecik bi set taktılar bi de iki bilezik
düğünde set takmadılar bilezik olarak da nişandaki iki bilezikle birlikte 4 tane 20 gr kadar bişey taktılar
ben başta çok kızmıştım ama eşimi öyle çok seviyorum ki elinden gelse her istediğimi alır
maddiyat meselesi ( biraz da aile tabii
evlendikten sonra da düğün borçlarını ödemek için nerdeyse hepsini bozdurduk
insanın içi yanıyo ama yapacak bişey yok

GÜZELİM FİKİR ALMAK İSTEMİŞSİN AMA NE OLURSUN BENİ YANLIŞ ANLAMA BENDE KENDİ ADIMA KONUŞUYORUM.... ÇOK SAÇMA BİR KONU BEN CE BUUU... SEVGİ ALTINLA PARAYLA ÖLÇÜLMÜYORR... VE AİLEN BENCE SENİN ÜZERİNDE ATIN PAZARLIĞI YAPMAMALI KİM NE YAPABİLİRSE ZATEN O YAPILMALI...DİYELİMKİ SİZİN İSTEDİĞİNİZ GRAMLARI ALAMIYORLAR EVLENMİCEKMİSİN SEVDİĞİN İNSAN LA ....TAMAM ŞU AN Kİ YAŞAMIZMIZDA PARA ÇOKKK ÖNEMLİ.... SANA KİLON KADAR ALTINDA TAKSALAR İNSAN MUTLU OLMADIKTAN SONRA O ALTINLAR BİR İŞE YARAMIYOR...ZAMANI GELDİĞİNDE O ALTINLAR ÇOĞUNLUKTA KALMAYACAKLAR BOZDURULUCAKLAR. AMA SEN SEVDİĞİNLE BERABER ÖĞLE BİR ALTIN OLUNKİ HİÇ KİMSE SİZİ BOZDURAMASIN.....
ŞİMDİDEN MUTLULUKLAR DİLERİM........a.s.

Ruh hali şaşkınmış.Yuh yaa.Asıl ben şaşkınım.Profil bilgileri doğruysa bi de yüksek lisans yapmış da direktörmüş.Bu zihniyetin yönettiklerine acıdım valla. Bedava kız almak isterlermiş.Yapamayacaklarsa kalkışmayacaklarmış. Düğün mü yapıyosunuz düello mu? Ne bu ya, satılık mal mı? kusura bakmayın ama tam sokak ağzı bi yorum yapmışsınız. Konuyu başlatan kızı da kavga gürültü ettirceksiniz. Cahilin okumuş olanından korkacaksın derler ya, doğru derler.

Ayşenur Amine Su hanım siz bu cümlelerinizde ciddi misiniz? bedava kız almak bu ne demek? kusura bakmayın ama bana değer veren insanlar 3 kuruş altın aldılar diye değer vermiyorlar. bana değer veriyorlar çünkü ben evliliğimi gram gram para hesabı yapılacak bir iş birliği olarak görmüyorum.

ben de bedavaya gitmişim desenize yaawww
50 gr. bilezik bi de set

şimdi ne yalan söyliyim
bazı yerlede bu adettendir ve kızın ailesi ister
esela ben doğuda görev yapıyorum
burada kızın bir tür garantisi olsun diye sanırım (genelde köylerde kızlar en fazla lise okutuluyor iş sahibi olamıyorlar sanırsam tutuanacak bir dalı olsun diyedir)
yüklü bir miktarda altın isteniyor...

sizin adetlerinize bağlı bu

22,3 gramdan 7 bilezik olacak ama bunlardan biri nişanımda takıldı geriye düğünde 6 bilezik kalıyoo takılacak yanıı..

karşı tarafın alım gücüyle alakalı tamamen..

beni istemeye geldiklerinde sormuşlardı sizin adet nedir..nasıl yapalım diye..biz hiç bişey demedik..bize göre çok ayıp..

ama çok iyi yapmışlardı..

ben böyle şeylerin konuşulmasını ayıp buluyorum..

ayrıca bu bi hediyedir hediyenin pazarlığı olmaz..

garantim hakkım diyen arkadaşlar olmuş ama o bu değildir..
garanti hak diye mehirden söz edebiliriz..bu hediyedir..

çok güzel özetlemişsin arkadaşım..

bizde imam nikahı sırasında 150 gr takacagız dediler taktılarda
ama ben hiç dert etmedim ne takacaklarını sonucta onların şerefi ayrıca ben o altınları kendi evime götüryorum ve zor günlerde beraber harcıyoruz yani her durumda ne kadar olursa olsun ikinizin güvencesi oluyor
sana tek tavsiyem takılarını alırken işççilik olayını sor ben bozdururken işçilik düşmeyecek modeller beğendim cok zarar etmemek için

ben ucuza mı gıdıcem oyle planlıyorum
2 altın taksınlar 20ser gramlık oluyor sanırım zaten tanesı 500 lıradan 2 tane
bır de set taksınlar gunluk zamanda da takabıleyım dıye kıbar model ısterım
o da 1 küsür olur ettı mı 2,5,

alyanslar var onlar da 1 den,
bır de tek taş ohooooo hepsını alamazlar bıle kıme aldırıyoruz bunları

toplam kaç ettı 5 ettı, kım verebılır kı
bu parayı hepsını alamazlar bıle...

ıstenılen altına göre gelının degerı artıyor
görusuunu ben de cok duydum dogru olabılır,

ama zaten bundan çoğu şamda kayısı. kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…