kac cocuk düsünüyorsunuz ve neden?

elizzsa

gecer mi bunlar?
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
679
33
98
Gaziantep
konu daha once acıldımı bılmıorum ama acıım dedım ben solıım once rabbım nasıp ederse 4tane ıstıorum ben

hiç istemiyorum
nedenine gelince bir kere geldiğim şu dünyaya ömrümü birine adayarak geçirmek istemiyorum

3 çocuk istiyorum
1 az 2 de az 3 orta

Son düzenleme:
Sanırım 1(Bir) yeterli olucak.iş hayatı,ev hayatı,ancak bir tane olması doğru olur benim için kısmet olursa annem tarafından gayet iyi bakılıcak

şunu bir doğurayım karar vereceğim :)))) doğum beni korkutuyor ama size maşallah valla helallllllllllllll

2 ideal ya :26: belki bilemedin 3 başka yok zor yani gerçekten bu devirde çocuk büyütmek..ne kadar sorumluluk alabileceğimede bağlı aslında :44: eli ayağı düzgün hayırlı bi evlat olsunda :97:

bekarken 4 tane istiyordum ama şimdi 2.5 senelik evliyim 1 taneyi bile doğurmak için erteliyorum :44: sanırım Allah nasip ederse en fazla 2 tane olur

Evlendikten 3 sene sonra filan çocuk düşünüyoruz inşallah bir aksilik olup önce yapmak zorunda kalmazsak.Eğer durumumuz elverirse 1. den 5 sene sonra 2. ciyi düşünüyoruz yok elvermezse bir yeter.

şuan bekarım...
ben kalabalık aileyi çok seviyorum.biz iki kardeşiz ve hep çok özenmişimdir çok kardeş olan ailelere,hep bunun özlemini hissettim...
aynı şeyi çocuğuklarımın yaşamasını istemiyorum...o yüzden gönül isterki 4-5 olsun...
fakat onların maddi manevi ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak adınada en ideal çocuk sayısı 2 gibi görünüyor...
zor bi durum...
gönlüm çok çocuktan yana fakat olanaklar,onlara iyi bi hayat sunmak açısından 2 çocuk ideal...
böyle bi karmaşa var içimde işte... :97:
Rabbim hayırlısını vesin diyelim...
o çocukları doğurmak kadar onları iyi insan yapmakta önemli...dünya giderek kötüye gidiyor ve bu kötü çevrede iyi çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor...bunlarıda düşününce insanın kafası karışıyor :96:

Ben de bekarım ve kalabalık ailelere özenmişimdir.Ama her ne kadar özensem de,bunu kendim gerçekleştiremem;çünkü 1 tanesinin bile çok fazla sorumluluk gerektirdiğini düşünüyorum.Şimdi düşünmek için belki erken ama bu sorumluluğu alamam gibi geliyor.Belki yaşım ilerledikçe veya evlenince anne olmayı isterim.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Ben tek çocuk olarak büyüdüm ve şikayet edebileceğim hiç bir dezavantajı yok.Ki ben de tek çocuk düşünüyorum ileride.

benim 1 oğlum var. 3 çocuk düsünüyorum aslında. ikide kızım olsa ne güzel olur biz dort kardesiz ve biz bir araya geldiğimizde çok güzel vakıt geçiriyoruz. benim çocuklarımında oyle olmasanı istiyorum. allah nasıp eder inşallah.

ayy bilmiyorum ki
tontişkom ne kadar isterse o kadar
değil tabiki...
2 ya da 3 ideal bence, fazlasına gerenk yok

her ne kadar kalabalık bır aıleden gelsemde tek cocuk ıstıyorum suan dada hamıleyım ve bır dahada dusunmuyorum mevlam aratmasın tabı... cok fazla cocuk sevgım yok,hatta hıc yok ama bır tane de olsun dedık ..

1 tane var allah uzun ömürler versin 2.inciyi pek düşünmüom maddi manevi beni zorlar ama gelcek seneler göstercek kızım daha ufak ama 2 den fazlası aslaaa

Her ne kadar iki kardeş olsakta tek çocuk olarak büyüdüm ben, ablam erken evlendiği ve ben baya geç doğduğum için.
Bu yüzden kalabalık ailelere her zaman özenmişimdir, bir kardeşimin olmasını onunla herşeyimi paylaşmayı çok istemişimdir. Sağolsun arkadaşlarım hiç hissettirmediler bana kardeş eksikliğini ama içimde kalmışımdır her zaman.
Bu yüzden Allah nasip ederse çocuğumuz olursa onu kardeşsiz bırakmayı istemem.
Nişanlım 4 istiyor, bana kalsa seve seve ama yaşta geçince hayal olarak kalıcak gibi.
Şu an 27 yaşındayım, 28le hamile kalırsam Allah nasip kısmet ederse 35 yaşına kadar ne kadar sığdırabileceğiz bakalım.

nişanlım 4 hatta 5 olabilir düşüncesinde..
benim çocuk sayısından ziyade aradaki yaş farkı düşüncem var..
kardeşimle 9 yaş var ve hiç hoş değil..
daha bu sene birbirimizi anlamaya başladık ve ben 3 ay sonra evleniyorum ( pardon 89 gün :69 )

arada en çok 2 sene olsun da sağlıklı ve saygılı 3 çocuk ideal diyerek diliyorum Rabb'imden ...

ananemin meşhur lafı vardır çocuk istediğinde 2 diye saymaya başla der...

allah bana kaç nasip eder bilmem ama tek çocuk bırakmam..hem yabani oluyolar hemde şımarık paylaşma duyguları olmuyo ...kuzenimde tek çocuk ve kendisini arkadaş ortamına bıraktı ailesinden koptu oysa biz kardeşimle 4gün küs kalsakta birimize bişey olunca çıldırıyoruz..

Allah korusun anne baba dünyadan çekip giderse ne teyze dayıda ne amca halada ne varsa kendi canında var derimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…