Aşılama kaç çeşit aşılama var ???? sonuç ne zaman belli olur ?????

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

xoxzlemkrts

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
284
2
slm kızlar aşılamayla ilgili acılan forumları okudum ama istediğim şeyi bulamadım

konuya gelince cok sevdiğim bi arkadaşım famara ilacı kullanıyor yumurtalar gelişince catlama iğnesi oluyor ve doğal yoldan beraber olarak hamile kalmaya çalışıyor

şimdi bu aşılamamıdır ?

bugün catlama iğnesinden sonraki 15 günü gebelik testi yaptıralım mı ?

cevap verirseniz sevinirim ve bekliyorum

elbette hayır sizinki sadece yumurtaya yapılan bir işlem
aşılama ise erkeğin ortalama 3gün civarında bekleyip laboratuvar ortamında spermleri boşaltıp burda yıkandıktan ve bazı işlemler gördükten sonra dr tarafından uzun uçlu bir şırıngayla (plastik) rahime göndermesi sonucu olan işlem aşılama oluyor işte bide yıkanmadan yapılanı var ama o pek tercih edilmiyor

canım bu yapılan işlem yumurta takibi, aşılamalardan önce banada 6 sefer uygulandı bu işlem çatlatma iğnesinden sonra doktor hangi günlerin uygun olduğunu söylüyor sonrada 21. gün progesteron testi istiyor değer yükselmişmi diye.. 3 ile 10 arası yumurtladığını gösteriyor..10dan yukarısı kesin halde yumurtlayıp işlemin yolunda olduğunu gösteriyor ama hamilelik testi değil buna bakılıp hamilelikle ilgili bilgi edinilmiyor yani...

aşılama ise yine doktorun öngördüğü ilaçları kullanıyorsun aşılamada çoğunlukla iğne tarzında oluyor 2 güne bir kontrole gidiyorsun yumurtalr için sonra uygun büyüklüğe gelince yumişler çatlatma iğnesi yapılıyor 36 saat sonra doktor şu gün gelin diyor o gün eşinden sperm alınıyor ve işleme tabi tutluyor yıkanıp en hareketli olanları ince ve uzun bir kanülle (büyük şırınga gibi bişey) senin rahmine veriliyor.. 20 dk dinlenip eve gidiyorsun...

arkadaşımda aynı 2. paragrafta yazdığın gibi ama iğneden 36 saat sonra doğal birlikte oluyorla

şimdi biz 16. günü test yapsak öğrenirmiyiz hamile olup olmadığını öğrenebilirmiyiz CADIARZU

özlemcim meraba..yerimseniben... 1. si arkadaşının işlemi yumurta takibi aşılama değil..
Yumurta takibiyle bende 3 kez tedavi gördüm ve ben klomen kullandım sonrasında çatlatma iğnesi.Sonrasındada doğla yolla gebelik elde edilmeye çalışıldı falan filan neyse.
Aşılama işlemi spermler belli kimyasallarla yıkanıp daha sonrasında en hızlı ve harerektli olanların direk rahim içine enjekde edilmesidir...Aşılama işleminde ben gonal-f iğne kullandım ve sonrasında çatlatma iğnesi sonrasındada aşılama yapıldı..Aşılama bu yani
Birde arkadaşın testlerini falan yaptırdımı arkadaşının ne sorunu var söyleyebilirmisin.:uhm:

arkadaşımda aynı 2. paragrafta yazdığın gibi ama iğneden 36 saat sonra doğal birlikte oluyorla

şimdi biz 16. günü test yapsak öğrenirmiyiz hamile olup olmadığını öğrenebilirmiyiz CADIARZU

nazlımelek ya bu işte tüp bebek gibi meşakatli bi işmiş ya

canım tabiki test yaparsanız öğrenirsiniz ama bence adeti beklemek eğer gecikirse test yapmak daha mantıklı...
her tedavi meşakatli uzun bir yol canım..diyorum ya bende 3 sene, önce yumurta takibi için git gel yaptım sonra aşılamaya geçtik 4 kere aşılama için git gel, çok şükür en sonunda ilk tüp bebek (micro) denememde hamile kaldım..
Allah isteyen herkesi fazla aratmadan, bekletmeden evlat sahibi yapsın inşalllah...

slm arkadaşlar bende aşılama yaptırıcam ama doktorum özel muayhanede oldugu için yıkama yapmıyor.sizce yıkanması şartmıdır? benim bir kızım var oda aşılama ile oldu ama yıkan ma falan olmadıfisfisfis

Tabiki şartti Sağlikli Spermler Seçilip Sağlikli Gebelik Elde Etmek Için Cnm
Başarilar

slm kızlar

cevap mveren arkadaşlara cok teşekkür ediyorum

canım arkadaşımın bu ayda tutmadı ya bu yumurta takibi kaç sefer sürecek böylesi daha zor geldi bana her seferinde heyecenle bekliyoruz

ben tüp bebek yaptırdım bi sefer cektim vallahi bu daha zor geldi, bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…