Benimde 3.5 aylık bebegim var anne sutu alıyor ama bi gün sagip vermiştim 3 saatte 120 içiyordu. Gerçi benimki 2 saat arayla besleniyor ama hesapladigimda 3 saatte 120 oluyor. Bencede fazla ama şuan kilosu önemli kac kilo?benim kızım 3 aylıkken 6.100 gramdiMerhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Abisi bebekken aşırı kilolanmisti çünkü her ağladığında oyalamadan mamayı dayiyolardi ben çalışıyordum o zaman doktorlar fln aşırı aldığını söylediler o zaman o yüzden dikkatli olmak istiyorum
Neden doymadigini dusunuyorsunuz? Huysuzmu?Merhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Abisi bebekken aşırı kilolanmisti çünkü her ağladığında oyalamadan mamayı dayiyolardi ben çalışıyordum o zaman doktorlar fln aşırı aldığını söylediler o zaman o yüzden dikkatli olmak istiyorum
4 aylıkken 6.5 kilo çıktı kilo alımı aşırı fazla değil ama.dikkat etmeye çalışıyorum 120 verirsem iki saat sonra agliyo 150 3 saat durması lazım ama durmuyo artık 2.5 saat zor durduruyorum bide dişi cikiyo heralde her taraf salya. Diş kaşıyıcı veriyorum biberon zannedip içmek istiyo gelmeyince sinirleniyo :)Benimde 3.5 aylık bebegim var anne sutu alıyor ama bi gün sagip vermiştim 3 saatte 120 içiyordu. Gerçi benimki 2 saat arayla besleniyor ama hesapladigimda 3 saatte 120 oluyor. Bencede fazla ama şuan kilosu önemli kac kilo?benim kızım 3 aylıkken 6.100 gramdi
Evet iki saatten sonra zor oyalıyorum ama kanguruya koyup dışarı çıkıp gezersek biraz daha çok duruyo evde napsam durmuyor oyun halısı vs bide dönmeye başladı sıkılıyo mu açlık mi bilemiyorumNeden doymadigini dusunuyorsunuz? Huysuzmu?
Mama kutusundakiler çok fazla yazıyor ama dediğiniz hesaba göre bakayım sağolunonun bir bebek kg a göre ml ölçüsü vardı
kutuda falan yazmıyor mu
bebeğin kg ına göre şu kadar ml verilir diye
şimdi netten bunu buldum
"""""8kg bir bebeğiniz var ve sadece mama ile besleniyorsa,
8x 150-200 = 1200-1600 ml/ günde mama alabilir,
-eğer 3saatte bir besleniyorsa 24saatte 8kez beslenecek demektir.
1200-1600/8= her 3saatlik beslenmede 150-200ml tüketecektir, kabaca bu ay bebek için 180-210ml mama hazırlamak uygun olur. """"
bizim doktor yazmıştı ayına kg başına şu kadar diye halihazırda mama verenler daha kolay yardımcı olur tabii
sağlıkla büyütün
Benim bebede 4 aylık 180 bazen 200 ml içiyorMerhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Tabiki gidiyorum doktor 150 ye geç demişti en son ona geçmek için bile 3 aylık olmasını zor bekledik. Ben anne sütü almayan diğer bebekler ne kadar içiyordu deneyimleri öğrenmek istedim . Doktor da büyük oğlumu biliyor ona göre söylüyorYenidogan bebekler her ay kontrole gider..doktor boyuna kilosuna bakar..siz de annesiniz ..anlamiyor musunuz durumunu..gormedigimiz cocuga fikir vermek zor.
6.5 duBenim bebede 4 aylık 180 bazen 200 ml içiyor
Benim oğlan biraz tosun verme diyorlar ama ağlıyor doymazsa hareketlersin atar kiloyu
Sizin bebeğiniz kaç kilo
Bence sen kisitlama 2.5 saatte istiyosa öyle ver. Kilosu fazla değil zaten diş çıkarma doneminde istahlari azalacak yurumeye başlayınca da zayiflicaklar. O yüzden bu aylarda kısma mamayı. atar kiloyu ben kızımı besleyebildigim kadar beslemeye calisiyorum. Bu zamanlari arayabiliriz cunku4 aylıkken 6.5 kilo çıktı kilo alımı aşırı fazla değil ama.dikkat etmeye çalışıyorum 120 verirsem iki saat sonra agliyo 150 3 saat durması lazım ama durmuyo artık 2.5 saat zor durduruyorum bide dişi cikiyo heralde her taraf salya. Diş kaşıyıcı veriyorum biberon zannedip içmek istiyo gelmeyince sinirleniyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?