• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaburga kemikleri aynı düzeyde olmayan var mı ?

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Bu sorunu yaklaşık 5 6 yıl önce fark ettim ama üstünde durmadım. Şimdi biraz daha kilo verince gözüme batmaya başladı. Kaburga kemiklerim bir değil. Yani sol taraftaki daha çıkık. Ve tuhaf duruyor. Annem bile tuhaf karşıladı. Bebeklikten gelen bir şey olsa anlardı diye düşünüyorum. Doktor kontrolüme daha var. Muayene olacam. Geçen gün ortopediye aldım. Yani onlar ilgileniyor diye düşündüm ama göğüs cerrahisine gitmem gerekiyormuş. Vücudunda bu sorun olan var mı ? önemli bir şey midir ?Merak ettim açıkçası

sağ kaburgam daha uzun ve daha dışta gibi duruyor, ben farketmemiştim göğus doktoru farketti,ultrasonla da bakıldı sorun yok. doğuştan gelen bir şeydir ama minnacık bebeğin kemiğiyle şimdiki kemiğiniz tabiki aynı değildir, farketmemes, anormal değil annenizin bence.

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Bu sorunu yaklaşık 5 6 yıl önce fark ettim ama üstünde durmadım. Şimdi biraz daha kilo verince gözüme batmaya başladı. Kaburga kemiklerim bir değil. Yani sol taraftaki daha çıkık. Ve tuhaf duruyor. Annem bile tuhaf karşıladı. Bebeklikten gelen bir şey olsa anlardı diye düşünüyorum. Doktor kontrolüme daha var. Muayene olacam. Geçen gün ortopediye aldım. Yani onlar ilgileniyor diye düşündüm ama göğüs cerrahisine gitmem gerekiyormuş. Vücudunda bu sorun olan var mı ? önemli bir şey midir ?Merak ettim açıkçası
Skolyoz vardır. Bunu yeni farkettiyseniz ve hayatınızı etkilemeyecek bir durumsa ameliyata gerek yok sorun olmaz. Genelde ergenlikte çok artar siz gelişiminizi tamamlamış siniz zaten

Benim sağ kaburga kemiğim göğsümün içinden üste doğru 3 tanesi yumru şeklinde dışardan elleyince hissediliyor aynı şekilde doğuştan değil annem daha önceden yoktu dedi doktora gittim yatış pozisyonumdan veya daha önce aldığım darbeden kaynaklı bu şekilde esnemiş olabileceğini söyledi röntgen filmler çekildi büyümediği veya farklılaşmadığı sürece sorun yok dendi bende bu 17 yaşında farkettim şuan 25 yaşındayım çok şükür hiç sorun yok korkmayın inşallah sizinkide benim gibidir

Erkek kardeşimin bu şekilde

Sol kaburga kemigim çocukluğumdan beri hafif daha dışarıda. Sol köprücük kemiğim de daha dışarıda. Sorun ne bilmiyorum. Annem falan da hiç fark etmemiş. Ben kendim fark ettim yıllar önce

Back