• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabızlık

Merhaba, 25 yasina kadar kabizmisim. Misim diyorum cunku ben 5-6 gunde bir yapmayı normal sanıyordum. Degilmis. 7 yildir rahatım bir doktor sayesinde. Ilac vermeden 15dk anlatti. Ayrintilari uzamasin dye yazmayacagim ama, keten tohumu her gun tuketin mutlaka. Corbaniza, yogurdunuza vs istedginiz yere katin 1-2 tatli kasigi kadar yiyin her gün. Duzenli olarak her gün ayni saatte tuvalete oturun, 20dk kdr. Amaaaa, asla ve asla ikinmayin. Sadece oturun. Goreceksiniz yoluna girecek.

Merhaba, 25 yasina kadar kabizmisim. Misim diyorum cunku ben 5-6 gunde bir yapmayı normal sanıyordum. Degilmis. 7 yildir rahatım bir doktor sayesinde. Ilac vermeden 15dk anlatti. Ayrintilari uzamasin dye yazmayacagim ama, keten tohumu her gun tuketin mutlaka. Corbaniza, yogurdunuza vs istedginiz yere katin 1-2 tatli kasigi kadar yiyin her gün. Duzenli olarak her gün ayni saatte tuvalete oturun, 20dk kdr. Amaaaa, asla ve asla ikinmayin. Sadece oturun. Goreceksiniz yoluna girecek.
Bana üşenmezseniz mesaj atabilir misiniz acaba?
İnanın bende de 4-5 günde bir, hele başka bir yere gitmişsek, suyundan mı havasından mı 10 günü buluyor.

Ikınmayıp sabırla her gün tuvalette bekleme kısmına katılıyorum. Bir de şunu deneyin sesli olarak kendinize bağırsaklarım çok iyi çalışıyor her gün tuvalete çıkıyorum deyin. Şu ikinci beyin olan bağırsaklar psikolojiden çok etkileniyor. Daha önce bunu denedim ve yüzde yüz çalıştı.
Az evvel gene kan revan bir tuvalet macerasını geride bıraktım afedersiniz. Eski yöntemim aklıma gelmişken tekrar deneyeceğim yarından itibaren.

Bana üşenmezseniz mesaj atabilir misiniz acaba?
İnanın bende de 4-5 günde bir, hele başka bir yere gitmişsek, suyundan mı havasından mı 10 günü buluyor.
Direkt burdan da yazabilirim, merak eden olursa uzun versiyonunu okur. Oncelikle elbette doktor kontrolü sart. Cunku benim herhangi bir sorunum yokmus, tamamen alışkanlıktan, ama sizin sorununuz da olabilir. Eger yoksa dediklerimi uygulayabilirsiniz. Onceki yazdiklarima ek olarak, bol su içilecek. Musli, sinameki, tarzi urunler tuketilmeyecek cunku onlar geçici cozum ve uzun vadede bağırsak tembelligine sebep oluyor. Bolca lifli gidalar tuketilecek. Süt ve süt urunleri hassasiyet yapabileceği için sütü belli bir sure direkt olarak tuketmeyeceksiniz. Hatta bir sure peynir ve yogurt gibi ürünlere de ara vermek iyi olacak. Beyaz ekmek yerine tam bugday ekmegi yenecek, mümkünse diger unlu gidalarda da ayni şekilde. Olabildigince yavas yemek yenecek, bol cignenecek. En etkilisi ise dedigim gibi su/keten tohumu (ki ben 1-2 ay kullandim ve kalici cozum oldu, doktor da aynen boyle söylemişti)/ayni saatte tuvalete oturup ikinmamak (bagirsak eğitimi).

Şu saat oldu ağrım tam olarak geçmedi tuvalete gideyim dedim klozete oturdum bisi geldi lavman isal yaptı sandım şu gibi bisi geldi bi kaktım klozet kan ilk defa başıma böyle şeyler geliyor çok korktum yaa umarım ciddi birşey değildir uyamadım hala ayaktayım :KK61:

Merhaba şu an nasılsınız?

Devamlı kabızlıkta kefirde fayda etmez ben 3 yıldır hep kabızım bu yüzden kiloda veremiyorum hep bi sıkışma şişkinlik içerisindeyim 2 basurum ve birsürü çatlağım oldu afedersiniz ama makattan adet görüyordum resmen tuvalete gitmek istemiyordum o kadar kanama oluyorduki 1 yıl düzenli hergğn yeni kefir mayalarayark kullandım etki etmedi kayısı kayısı çayı hiçbirşeh doktrada bazı nedenlerden dolayı gidemiyorum ilk yıl şimdide sanırım vğcüdm alışmış artık hep böyleyim bünyem alıştı

Evet devamlı kabızlıkta çok fazla etkisi olmuyor. Günde yaklaşık 3 lt su içen ve devamlı spor yapan biriyim. Benim bağırsaklarımın tembel olduğunu düşünüyorum. Bu yaşıma kadar meyve yemedim yiyemiyorum o yüzden olduğunu söylüyorlar ama yapabileceğim bir şey yok. Yıllardır bende aynı sorunu çekiyorum fakat daha çözüm bulamadım.

Evet devamlı kabızlıkta çok fazla etkisi olmuyor. Günde yaklaşık 3 lt su içen ve devamlı spor yapan biriyim. Benim bağırsaklarımın tembel olduğunu düşünüyorum. Bu yaşıma kadar meyve yemedim yiyemiyorum o yüzden olduğunu söylüyorlar ama yapabileceğim bir şey yok. Yıllardır bende aynı sorunu çekiyorum fakat daha çözüm bulamadım.
Aynı benim durumum çok fazla su içiyorum spor çok değil ama asla meyve tüketmiyorum

Ben normal siyah cayi hayatimdan tamamen cikardim.onun yerine sabahlari 1 fincan yesil cay ( sallama degil) iciyorum.artik cok rahatim bu sayede.
Kefir de cok iyi bir probiyotiktir.saglik icin cok faydalidir.hele evde kendiniz mayalarsaniz mis.

Back