Merhaba 14 haftalık hamileyim. Hamilelikten önce de sigara içiyordum. Birkaç kez bırakmayı denedim ciddi kabızlık yaşadım ve geri başladım. Sigara içerken günde 3 4 kez tuvalete çıkarken günlerce her şeyi denememe rağmen kabızlık sorunum geçmedi ve geri başladım malesef. Şimdi yine aynı sorun 2 buçuk aydır ciddi kabızlık şişkinlik yaşıyorum. Hamilelikten mi sigarayı bıraktığım için mi yine bilmiyorum ama resmen eziyet oldu bana. Sabahları zeytinyağı kayısı erik sıcak limonlu sular, probiyotikler neler deniyorum ama yine de tam boşaltım yok hatta hiç çıkamadığım oluyor ve çok şiskinim bu ne zaman geçecek tecrübesi olan paylaşsın lütfen. Yani afedersiniz tuvaletim geliyorda yapamıyor değilim gelince zor olsa da yapıyorum ama karnım çatlayacak gibi olmasına rağmen gelmiyor. Mecburen dayanamayacak gibi olduğumda 5 6 günde bi tane sigara içiyorum ve yapıyorum ama içmek istemiyorum vicdan azabı çekiyorum. Bu arada doktorum duphalac verdi ama vücudum alışsın istemediğim içim hergun içmek istemiyorum bir de çalışıyorum ishal olurum diye korkumdan sadece hafta sonları içiyorum. Ne zaman geçiyor bu kabızlık hamilelik boyunca sürüyor mu? Siskinlikten uzanamiyorum bile. Tecrübeli anneler paylaşsın lütfen