Bebek Beslenmesi kabız çıkmazı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

baby_on_board

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
42
1
36
İstanbul
kızlar bebeğim 7,5 aylık oldu ama ek gıdaya başladığımızdan beri zor yapıyor. her gün kayısı kompostosu suyu veriyorum, öylelikle günde yada 2 günde 1 yapmaya başladı ama pirinç unu maması verince çok fenaz kabız oluyor. geceleri 10 kere falan uyandığı için ek gıdaya başlayıp muhallebi yapmayı bekliyodum, gece iyi uyur diye. ama kabız yüzünden yapamıyorum. bu hep böyle mi gidecek yani kabız olayı?yapıyor ama zor yapıyor, sizler muhallebi verince kabız olmuyor mu?

kızlar bebeğim 7,5 aylık oldu ama ek gıdaya başladığımızdan beri zor yapıyor. her gün kayısı kompostosu suyu veriyorum, öylelikle günde yada 2 günde 1 yapmaya başladı ama pirinç unu maması verince çok fenaz kabız oluyor. geceleri 10 kere falan uyandığı için ek gıdaya başlayıp muhallebi yapmayı bekliyodum, gece iyi uyur diye. ama kabız yüzünden yapamıyorum. bu hep böyle mi gidecek yani kabız olayı?yapıyor ama zor yapıyor, sizler muhallebi verince kabız olmuyor mu?

merhaba canım benim bebegimde ek gıdaya basladıktan sonra kabız oldu suan 6,5 aylık aksam yatmadan önce princ unlu muhallebi veriyodum am her gün değil acaba o mu yaptı simdi bende sasırdım 1 hafta yapmadı nerdeyse kaka fitille yaptırdım o günden beri benimkide 2 günde bir yapıyor oda normal gibi geliyo bana bide arkadasta söylemiş hakiki zeytinyagı içirdim 1 çay kasıgı

canım ben meyve vermekle başlamıştım muz bile verdim hiç kabız olmamıştı ama ne zamanki prinç unlu mama verdim kabız oldu 5 gün yapamadı fitille zor yaptı. o yüzden o yaptığına eminim ve o seferde çok acıdığı için sonradan sadece yoğurt versem de zor yapmaya başladı. bi sefer acıyınca bebek bi daha yapmaya korkuyomuş galiba :( armut veremiyorum meyveleri artık nedense yemiyor. suyunu verebiliom sadece. zeytinyağı arada veriyodum ama her gün düzenli versem iyi olacak. ama pirinç unlu mama vermeye korkuyorum

canım ben meyve vermekle başlamıştım muz bile verdim hiç kabız olmamıştı ama ne zamanki prinç unlu mama verdim kabız oldu 5 gün yapamadı fitille zor yaptı. o yüzden o yaptığına eminim ve o seferde çok acıdığı için sonradan sadece yoğurt versem de zor yapmaya başladı. bi sefer acıyınca bebek bi daha yapmaya korkuyomuş galiba :( armut veremiyorum meyveleri artık nedense yemiyor. suyunu verebiliom sadece. zeytinyağı arada veriyodum ama her gün düzenli versem iyi olacak. ama pirinç unlu mama vermeye korkuyorum

farketmez armutun suyu da olur. zeyntinyağına da devam et düzelir

sabah kahvatilarin ihlamurla islat bagirsaklari yumusatir... ben bazen ihlamurla islatiyorum o zamanlar her tarafimiz batiyor kestim artik

bende zeytinyağı içiriyorum bi çay kaşığı sabah akşam öyle hallettik.ilk ek gıdaya geçtiğimizde bizde bu sorunu yaşadık çünkü,hatta çorbaya falan geçtiysen ben çorbayada zeytinyağı koyuyorum ek olarak

Kesinlikle balkabagi diyorum her yas icin cok etkili deneyin kabustan kurtulun:)Cocugunuz yemek istemezse haslarken bir tatli kasigi seker ekleyiin.Baslangic icin 3-4 kasik verin.Ayrica yemeklerinin icine yulaf ezmesi ekleyin.

benim oğlum bu sorunu 4 aydır yaşıyor.şimdi 8 aylık oldu.pirinç,patates,muz yasak dedi doktor.kayısı püresi bol su ve yulaf unundan muhallebi yap dedi.Yulaf unu cok işe yaradı.2 tatlı kaşığı yulaf ununu bıraz suyla ocakta kaynat sonra içine kayısı püresi koy.hemen yaptırıyor.ben böyle yediriyorumm gece.Sabaha muhakkak yapıyor.

benim oğlum bu sorunu 4 aydır yaşıyor.şimdi 8 aylık oldu.pirinç,patates,muz yasak dedi doktor.kayısı püresi bol su ve yulaf unundan muhallebi yap dedi.Yulaf unu cok işe yaradı.2 tatlı kaşığı yulaf ununu bıraz suyla ocakta kaynat sonra içine kayısı püresi koy.hemen yaptırıyor.ben böyle yediriyorumm gece.Sabaha muhakkak yapıyor.

teşekkür ederim muhakkak deniyeceğim. kayısı püresini kayısıyı kaynatarak yumuşatıp ezerek yapıyorsun değil mi? yulaf unu marketlerde var mı? benimki yapıyor ama çok zorlanıyor yavrucak yaparken görsen halini acırsın

2 3 adet kayısıyı cezvede iyice haşlıyorum sonra çatalla iyice eziyorum karıştırıyorum.Yulaf unu buyuk marketlerde var.Benim oğlum yaparken yüzü pancar gibi oluyordu.Şimdi yulaf ununu yedıklerıne ekleyınce her gun yapmaya ve rahat yapmaya basladı.

yulaf kepeğini bilmiyorum.ben her öğlen 2 kayısıyı iyice haşlarım rondodan gecırırım yedırırım ya da ıcıne 1 tatlı kasıgı yulaf unu atarımöyle yedırırım.Bu dedığımı duzenlı yaparsan cok işe yarar.Sadece kayısı püresi yedirsen de olur aslında

3 4 tane kayısıyı cezvede haşlıyorum suyuyla arı mamayı pişirip muhallebi yapıyorum kayısılarını da blenderla iyice püreleştirip muhallebisine katıyorum yediyorum çok etkili oldu.
Bi de eczaneden tamamen zararsız gliserinli fitil var ondan aldım memnun kaldım.

Neredeyse bir aydır aynı durumdayım. Pirinç unu muhallebiyi kestim yoğurdu kestim yok olmuyor taş gibi yapıyor her gün yapıyor ama çakıl taşı gibi. Bir kere semizotu pişirdim üç gün iki kere cıvıl yaptı ama sonra yine Aynı. Kayısı armut sık sık yediriyorum. zeytinyağı ... Nafile. Aptamil içiyor ondan mı diyorum Ama 4 aylıktan beri içiyor zaten. Anne sütü alırken böyle değildi. Ek gıdalara geçip anne sütünü tamamen bırakınca böyle oldu. Bugün yulaf deneyeceğim. Pirinç unu yerine akşamları tam buğday unundan muhallebi yapıyordum. İki gün sonra doktor kontrolü var olmazsa şurup verecek

Demir damlasi kullaniyormusunuz oda yapiyor olabilir
Evet Onu kullanırken başladı aslında. İyi ki hatırlattınız ben unutmuştum . onu birkaç gün kullanıp bıraktım düzelmedi. Aslında onu içerken arada bir kere de ishal olmuştu. Ama korkumdan veremiyorum.

5 aylıkken başlamıştım demir damlasına yaklaşık bir hafta vermişimdir. şimdi 7 aylık olacak kızım. 6 aylık kontrolünde doktora söyledim o da verme dedi. Et sulu tavuk sulu çorbalara geçiyoruz düzelir düzelmezse 15 gün sonra ara şurup verelim dedi. O ara ben semizotu ile üç gün düZelttim sonra yine kabız oldu. Arayıp şurup vermek istemedim 1 ay da böyle doğal yollarla dememem ile geçti 7.ay kontrolümüz geldi artık şurup şart oldu sanırım.
Alışkanlık yapmasından korkuyorum

Back