arkadaşlar bende katılıyorum seyir defterinin dediklerine bugüne kadar hep kendimde buldum sorunu kendime çok yüklendim çoğu doktorda bana buldu nasıl olsa eşimde sperm vardı ona bakmaya gerek yoktu nasılsa tüp bebekte de en kalitelisi seçiliyordu ama neden olmuyor denilince senden denip çıkıldı üçüncü güne çok sağlıklı gelen embriyo dördüncü gün dedi mi bozuluyor anlatıyorum hocam bunda spermin hiç mi etkisi yok hayır diyorlardı ve iki hafta öncesi sperm dna hasarı verdik ve %57 hasarlı çıktı ve şimdi bana denilen eşimden tesa ile alınacak hemen üroloğa yönlendirildik ve bize üç ay ilaç verildi eşim kullanacak sonra tekrar sperm dna hasar testi verilecek anlayacağınız hiç birine hakkımı helal etmiyorum ben burada çok okudum kadının yumurtası üzerinde kalite elde ediliyor ama sorun erkekte ise tedavi uzuyor benim eşim sigara içerdi şimdi bıraktı kaynanama dediğimde herkes sigara içiyor herkesin çocuğuda oluyor demişti şu yok oğlum içme bak çocuğunuz olmaz yok illa kadın kötülenecek illa kadın kötü olacak arkadaşlar çok doluyum bu konuda en son türkiyenin en iyi merkezi deyip bahçeciye gittim oradakiler bile bana dedikleri yumurta spermi iyileştirir diyorum dna hasarı varmış o önemli değil sonra araştırıyorum ve dna sperm hasarı düşünce kendiliğinden birçok gebe kalan var