• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar yardım edin sinir krizi nin zararı var mıdır :(

Pembela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2018
141
41
98
28
kızlar az önce eşimle kavga ettik ben çok alıngan oldum gerçekten en ufak şeye ağlıyorum kavgadan sonra sinir krizi geçirdim agladım bağırdım çağırdım bacaklarımı çizdim sıktım kendimi ağlarken böyle bişey başına gelen var mı bebeğime bişey olucak diye gerçekten çok korkuyorum 8 haftalık hamileyim yardım edin :(

Canımm öncelikle bebeğini düşün böyle şeyler yaşadıgında..yani bida kendini bukadar harap etme :( o da üzülür...
Aglayacaksan agla ama öyle kriz derecesine gelme tut kendini çık hava al kafanı dagıt

Canımm öncelikle bebeğini düşün böyle şeyler yaşadıgında..yani bida kendini bukadar harap etme :KK43: o da üzülür...
Aglayacaksan agla ama öyle kriz derecesine gelme tut kendini çık hava al kafanı dagıt
Evet çok yanlış yaptım farkındayım bişey olmamıştır inşallah dimi:(

Eğer kanaman olmazsa korkma. Bu dönemde sadece kasılmalara bağlı olarak kanamaya sebep olabilir. Kanaman yoksa takma kafana ama bebeğin artık hissediyor. Daha 8 haftalık hamilesin ilerleyen dönemlerde daha alıngan olacaksın. Hamileliğini fazla bahane etme bence alınganlık konusunda. Hamileyim alınganım diye düşünme. Kendine zarar verme... eşinle tartışmaya girme (konu ne bilmiyorum ama sinir krizi geçirmen için çok ciddi bir konu olması lazım) eğer ufak konularsa lafını söyle sonra duşa gir mesela. Çık dışarı nefes al mağaza gez. Eşinde bu dönemde senin kadar alıngan ve hassas olacaktır hele ki ilk bebekse. Hiç bir şey hiç bir şekilde canından önemli değil. Kendini çizmek nedir güzelim amaann haaa. Sakin ol senin karnında bir canlı var ve sen ne yaşarsan onu yaşar. Huzurlu bir bebek olsun istiyorsan huzurlu olmanın yolunu bul. Puzzle al klasik müzik dinle puzzle yap. Bir yandan meyve ve çok stres olduğunda az bir parça çikolata at (ama onu da abartma küçük bir parça mutluluk için yeterli) olan sana ve bebeğine olur. Mesela tuvalete gir kavga etmeye başlayınca müzik aç burdan bize yaz seni sakinleştirelim. Ama lütfeeennnn bebeğin için zarar olan kısmı bir tarafa ama kendine zarar verme. Gerçekten üzüldüm. Seni tanımıyorum ama üzüldüm kendine bunu asla yapma asla..

Bebegine fiziksel olarak bir sey olmaz ama senin gerginligin onu da gerer.Hatta dr um soylemisti usg de aglayan bebekler cok gordum .Moralin hep yüksek olsun sakin bebegini uzme diye .Bir de siz hamilelik dönemini nasil yasarsaniz bebeginizin karakterine yansir.Sinirse sinir ,huysuzluksa huysuzluk .8.hafta erken diye dusunmeyin .Ben bir kez gergin girmistim usg ye doktor sen su an bebegin gergin sen niye kendini kastin ,bebegin hareketleri kisitlanmis demisti .Sakin olmaya calis eger sinirlenecegini fark ettiysen bulunduğun ortamdan uzaklas ve hemen baska bir seye odaklan

Yanlış anlamayın ama gerekirse psikolojik destek alın. Hamileliğin ilk 3aylık dönemi sadece bulantı açısından sıkıntılıydı benim için ve doğuma kadar insanın belki de en güzel en heyecanlı zamanları. Çocuk doğduktan sonra eşler arası problem, yorgunluk vs daha zor oluyor. Şu an kendinizi toparlamaya odaklanın gerisini tevekkül edin. Siz şu an bile acaba bebeğime zarar verdim mi diye endişe etmeye devam ederseniz stres hormonu salgılamanız da devam eder ve bu bebeği de olumsuz etkiler. Kısır döngü olur. Rahatlayın, hamileliğin tadını çıkarın. Kilo alsanız bile bahaneniz var hamilesiniz çünkü . Hamilelikte alınganlıktan ziyade duygusallık, ağlaklık olur hem. Eşinizle konuşun, barışın, öpüşüp koklaşın hepinize iyi gelecektir bu. Olmuş bitmiş tekrarını önleyin yeter. Meleğinize kavuşmanızı ve büyütmenizi dilerim.

Gerçekten hepinizden Allah Razi olsun çooook şükür kanamam olmadı konu o kadar küçük bir konu ki biraz eşim büyüttü biraz benim tahammülsüzlüğüm sonunda o da bende çok pişman olduk demekki olacağı varmış söz verdik bir daha böyle ufak seyleri büyütmemeye benim korktuğum tek konu bebeğim oldu eşimle zaten küs kalamayız artık ne olursa olsun bebeğimi düşünecem Rabbim inşallah bebeğimizi bize bağışlar sağlıklı bi şekilde çok teşekkür ederim :(

Gerçekten hepinizden Allah Razi olsun çooook şükür kanamam olmadı konu o kadar küçük bir konu ki biraz eşim büyüttü biraz benim tahammülsüzlüğüm sonunda o da bende çok pişman olduk demekki olacağı varmış söz verdik bir daha böyle ufak seyleri büyütmemeye benim korktuğum tek konu bebeğim oldu eşimle zaten küs kalamayız artık ne olursa olsun bebeğimi düşünecem Rabbim inşallah bebeğimizi bize bağışlar sağlıklı bi şekilde çok teşekkür ederim :KK43:
Bak ne güzel söz vermişsiniz. Birde zaten küs kalamıyorsanız ve biliyorsan sakin olmaya bak.. nasıl olsa sorun düzeliyor demekki. Bebeğin de sen de huzurlu olun stresten olumsuzluktan uzak dur. Geçmiş olsun bir daha yaşamazsın umarım

Bak ne güzel söz vermişsiniz. Birde zaten küs kalamıyorsanız ve biliyorsan sakin olmaya bak.. nasıl olsa sorun düzeliyor demekki. Bebeğin de sen de huzurlu olun stresten olumsuzluktan uzak dur. Geçmiş olsun bir daha yaşamazsın umarım
Amin inşallah Allah razı olsun

Back