• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar gelin nisan bizim ayımız olsun kucaklarımız bebişlerimizle dolsun :)

slm kızlar..

bende 3 cm kistim olduğunu öğrendikten sonra 15 gün boyunca soğan kuru uyguladım. kür bittiğinde dr a gittim. Dr a gittiğimde kistim aynen duruyordu. ama fsh ım düşmüş e2 değerim çok yükselmişti. bunun üzerine 1 ay küre ara vermeyi planladım ve bu ay soğan kürü yapmadım. ancak cok erken adet oldum. korkup doktora gittim. kistim tamamen kaybolmuştu..

nasıl oldu bende anlamadım ama kistim şu anda yok.. soğan küründen mi yoksa kendiliğinden mi kayboldu bilmiyorum..ama fsh ım yine yüksek.. 13 şuanda.. fsh ını ilaçsız düşürebilen var mı?

spermler okadar uzun süre yaşayabilirmi gerçekten ben 48 saat diye biliyordum canım 7 gün falan çok fazla
Sperm Ömrü Ne Kadardır?

Spermler boşalmadan sonra vajina ve rahim içerisinde 24 saat canlı kalabilirler. Gerek hareketlilikleri ve asiliteleri nedeniyle spermlerin yumurtayı bulması ve döllemesi için en uygun zaman ilk 6 saatlik olan süredir. Spermler vajina ortamına girdiklerinde vajinanın asilitesi nedeni ile spermlerin ölür. Bu nedenle vajinaya gelen sperm sayısı yumurtayı dölleyen sperm sayısı arasında çok ciddi bir fark vardır. 2ml olan sperm hacminde en az 20 milyon sperm olsa kadın vajinasına boşalan sperm sayısı 40 milyon dur. Ancak yumurtaya ulaşan sperm sayısı 50 ila 100 bin civarındadır. Spermin Gövde kısmı, spermin güçlü hareket yeteneği için enerji sağlar. Kuyruğun güçlü darbeleriyle erkek tohum hücresi olumlu koşullar altında dakikada 3 mm kadar hızla ilerleyebilir ve döllenme tek bir spermle gerçekleşir. Sperm hücreleri kadın vücudunda 3-5 gün arasında canlı kalabilirken vücut dışında çok uzun süre yaşayamaz ancak spermlerin vücut dışında hiçbir kimyasalla temas etmemesi halinde 24/72 saat arası canlı kalabilir. Düşük sıcaklıklarda haftalarca kalabilir, dondurularak ise yıllarca saklanabilir. Sperm hücresi baş, gövde ve kuyruğu kısmından oluşur. Spermin baş kısmında 23 kromozom bulunur. Y ve X kromozomu olarak ikiye ayrılır. Cinsiyeti bu kromozomlardan biri belirler. Erkekten gelen X kromozomu kız çocuğu yine erkekten gelen Y kromozomu erkek çocuğunun cinsiyetini belirler. alıntıdır. ve dediğim gibi istisnai 7 gün yaşayan da varmış.. o yazıyı bulamadım ama.

o
Merhaba:KK68::KK68:
Ben tum komtrollerimi yaptim. Rahim filmi bile cekildim cok sukur bir sorun cikmadi. Esimde de cikmadi.
19 martta regl olmustum. Bu ay 17sinde olacagim insallah. Bakalim daha var baya.. hayirlisi. Rabbim size de sifa versin. Hayirlisi olsun insallah..
Calisiyor musunuz?
tsk ederim tatlim insallah..ovretmenim ama atanamadim hep evdeyim yani canim cok sikiliyor

ben de 2 ay korunmuştum sonrasında eşim korundu..1 yıl korunduk yani.. inşallah canım işte bu ay adet olursam gidecem hormon testine.sen ne zamandır istiyodun
2 aydit istiyorum canim 2aydirda evliyim:))ama pkoluyum fiye korkuyrm..git canim ama gormediyse yoktur kis olusablr ama pko dogustn gelur diye biliyorum yani doktor ole demisti adetinin 3

Ilk heyecan 18 nisan
Vildanca 19 nisan
Kumral ada 16 nisan
Inşallah olmayız hicbirimiz beraber hamis oluruz
benim 28martti bu ay adetim ama bildiginiz gibi pkoluyum kizlar ne zaman bilemiyorum ama tahminen bat 30nisan fln olur yani acilisi siz yaparsiniz kapanisida ben insallah

2 aydit istiyorum canim 2aydirda evliyim:))ama pkoluyum fiye korkuyrm..git canim ama gormediyse yoktur kis olusablr ama pko dogustn gelur diye biliyorum yani doktor ole demisti adetinin 3
maşallah canım bencede hiç korunmamakla iyi yapmışsın..çocuk yapmanın bu kadar zor olduğunu bilseydim bende 1 yıl ertelemezdim.isteyince oluyor diye düşündüm.etrafımdakilerin o şekilde oldu çünkü ilk ay hamile kalan tanıdığım o kadar çok ki..

kızlarr günaydın az önce kalktım ve ilk iş ovu testi yapmak oldu vee yine tam iki koyu çizgi çok şükür Rabbime akşam ilişki olmadı eşimin hiç umrunda değil bugünde uyuyor daha bakalım ne zaman keyfi olacak neyse ben yumurtluyorum ya çok mutluyum geçen ayda karnı ağrıyordu yumurtladığım günler :KK55:

Eklentiler

• DSCN2430.JPG
    DSCN2430.JPG
    78,7 KB · Görüntüleme: 67
  • DSCN2429.JPG
    DSCN2429.JPG
    41,7 KB · Görüntüleme: 50
slm kızlar..

bende 3 cm kistim olduğunu öğrendikten sonra 15 gün boyunca soğan kuru uyguladım. kür bittiğinde dr a gittim. Dr a gittiğimde kistim aynen duruyordu. ama fsh ım düşmüş e2 değerim çok yükselmişti. bunun üzerine 1 ay küre ara vermeyi planladım ve bu ay soğan kürü yapmadım. ancak cok erken adet oldum. korkup doktora gittim. kistim tamamen kaybolmuştu..

nasıl oldu bende anlamadım ama kistim şu anda yok.. soğan küründen mi yoksa kendiliğinden mi kayboldu bilmiyorum..ama fsh ım yine yüksek.. 13 şuanda.. fsh ını ilaçsız düşürebilen var mı?
hoşgeldin canım benim bu konuda pek bilgim yok inşşlh bilen bir arkadaş vardır

Back
X