• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bebişleri kim yıkıyor:)

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
2 y 10 günlük kızımı hala yıkamaya cesaret edemedim ,bikaç kez teşebbüste bulundum ama biyerini inciticem diye raha olamıyorum ,sagolsun hergün annemgelip yıkıyor sizler napıyosunuz nasıl alıştınız yıkamaya...

canım benim annem avrupa yakasında oturduğu için 35 günlükken bıraktı mecbur beni evine gitti... baktım annem haftada bir geliyor.. bebeğim kokacak iş basa düştü ki çok panikli bir insan olmama rağmen ogün bugündür kendim yıkıyorum eşim daha hiç yardım etmedi daha doğrusu istemedim yani.. korkacak bişi yok sadece yüzüne su değdirme yeter yani tasla falan...

aslında iş başa düşünce yapılmyacak şey yok :)benim annem yakın oldugu için rahatım buyüzdende sanırım nasıl olsa yakıya var diye korkumun üstüne gitmiyorum aslında bi taraftanda bebişimi kendi yıkamayı çok istiyorum bakalım nezaan cesaret edicem:)

ben yıkamaya basladıgımda 40 cıkınca basladım annem hergun gelemıyordu tabı kayınvalıdemde calıstıgı ıcın mecbur kendım yıkadım ama genelde aksmları esım yardım eder bana beraber yıkarız korkma canm relaxs ol bebegınle konus yıkarken hem o rahatlar hem sen

valla biz 10. günden beri eşimle yıkıyoruz her akşam çok kolay bir o kadar da eğlenceli kızlar
hele bebişleriniz suyu seviyorsa...

bende 2. ayından beri kendim yıkıyorum bir an önce alışman lazım canım o kadarda korkulacak birşey değil merak etme çok zevkli oluyor hemde küvet daha kolaylık sağlıyor...

bende 2.haftadan beri esimle yikiyorum o suyu döküyor sadece bende yikiyorum aslinda bende cok korkagim ama is basa düsünce alisiyorsun ilk yikamadan sonra zaten korkunda geciyor merak etme

bebek küvetim var üzerinde fileside var aslında bi başlasam sonu glecek ama ufff yaa bebişimi çıplakken bile tutamıyorum dogru düzgün :( eşimde sürekli sölenip duruyo annen uzak olsa nasıl yapacaktın diye cesaret et diyor ama gelde bana anlat

eşimle ikimiz yıkıyoruz sadece kafası yıkanırken sinileniyor gerisi cok zor degil

53 günlükten beri kendım yıkıyorum kayınvalıdemı izlemıştım onun gıbı yıkıyorum küvetının içine battanıyesını katlayıp kouyorum başının altına böylece kulaklarına su kacmıyo en son başını yıkıyorum öne eğiyorum su dökerken böylaca yüzüne su gelmıyo ve cok keyıf alıyo banyodan

ben hala eşimle yıkıyorum korkuyorum ya heralde oturmaya başlayana kadarda eşimle yıkarım bide oglum babasına öyle cok güveniyoki başkasıyla yıkasam kıyameti koparıyo ama babası tutarsa hic aglamıyo

canim oncelikle bebeyin hayirli olsun canim
saglicakla buyutursun insallah
canim ben dogum yaptigimda ilk cocuguma
hastanede gostermislerdi nasil yikayacagimi
ogun bugundur ben yikarim cocuklarimi
biri uc bucuk yasinda
biri uc aylik
bende tam tersi kimseye guvenemem veremem illlaki ben yikiyacagim
iki cocugumuda benden baska kimse yikamadi

40 ı çıkmadan eşimle yıkamaya beşledık. Ama eltimin yıkama şeklini uygulayarak.Vucudunu yıkamak kolay zaten. Kafasını da şampuanlayıp iyice yıkadıktan sonra küçük bi havluyla köpüğünü al ve suyu sonra dök. Böylece ağzına köpük gitmemiş oluyo. Görüceksin çok basit ve böyle hiç ağlamıyo.

hastaneden geldiğimiz günden itibaren annem yanımda olmasına rağmen her akşam bebeğimi ben yıkıyorum eşim sadece su döküyori korkma sen onun annesisin herkesten daha güzel yıkarsın bebeğini:):emir_bebek:

Ben de 5 günlükken başladım bebeğimi yıkamaya. Her sabah uykudan kalkar kalkmaz yıkıyorum oğlumu. Bayılıyor banyo yapmaya. Önce bir kova durulama için su ve küvetini 15 cm kadar dolduracak kadar su koyuyorum. Bir havluyu katlayıp kafasının altına yükseltici olarak koyuyorum. File kullanımını tavsiye etmiyorum çünkü bebek suya temas etmediği için üşüyebilir. Önce bebeği küvete yatırmadan yüzü küvete dönük olacak şekilde tutup kafasını ıslatıp şampuanlıyorum ve küvetteki sudan elimle alıp kafasını duruluyorum. Aynı pozisyonda sırtını da sabunlayıp yatırıyorum küvete. Sonra sırayla heryerini sabunlayıp en son popoyu yıkıyorum. Sabunlama işlemi bitince en az 10 dk üstüne küvetteki suyu elimle atıp oyun oynuyoruz, oğlum da ayaklarını ve ellerini çırpıyor:) Umarım yardımcı olmuşumdur yazdıklarımla. Unutmadan en önemli şey bebeğini yıkarken korkma çünkü bunu hisseder ve tedirgin olur. Yumuşak bir ses tonuyla kendine güvenir bir şekilde konuşursan rahat rahat banyo yaparsınız.

göbek bağı düşmeden yıkamak istemedim ama kayınvalidem görümcem eşim başımın etini yediler yıkanması lazım diyip durdular nezaman yıkancak hergün yıkanması lazımmış bilmem ne neyse bende verdim kayınvalidem yıkadı ama çığlık çığlığa.. ilk 4 sefer filan kayınvalidem yıkadı hepte ağladı nedense. korktuğum başımada geldi göbeği düştü ama bir kısmı kaldı onuda yaktırarak kurutmak zorunda kaldık. ondan sonra kayınvalideme filan vermedim bozuldu ama ne yapayım kendim yıkadım çok şükür bende hiç ağlamadı. Kayınvalidemden gördüğüm gibi yıkadım ilk başta kolumda tutarak su dökmeye biri lazım oluyor o zaman ben başını yıkarken diğer taraftanda su gezdir heryerine üşümez. ama kilosu arttıkça öyle yıkmak zor olduğun fileye yatırıyorum bir elimle hertarafına masaj gibi ovalıyorum diğer elimle su döküyorum. keyfimiz yerinde gülücükler tepinmeler şapşaplar :)))

valla ben kardeşimi 4 günlükten başlayarak (şu an 6 yaşında) yıkadığım için sorun yaşayacağımı sanmıyorum (: ilk zamanlar anneannemle yıkamıştık ama sonra kendim yıkamaya alıştım (:

herkese kolay gelsin başarılar (:

ilk oğlumu senin gb korktuğum için eşim yıkardı şimdi oğlum 7 yaşında ve babasız yıkanmıyor bu sefer çok istekliydim ve kızımı kimselere elletmedim göbeği düştükten sonra ben yıkamaya başladım yanımdakinler sadece su veriyorlar bana çok zevkli ...oğlum ağlardı hep panik olurdum ama kızım hiç sesini bile çıkarmıyor daha 17 günlük ama bence hoşuna gidiyor ...yıkadıktan sonrada losyonla bi güzel masaj yapıyorum acayip rahatlıyor...
sende kendini rahat hisset ve bebeğini kendin yıka ..bu zevkten kendini mahrum etme...

ben doğdu doğalı tek başıma yıkıyorum ve hergün yıkıyorum korkacak bişey yok ona nasıl bakıp besliyorsak temizliğinide öyle yapmalıyız...

Back