Ahh omuzlarımda bir yük sanki. 26 aylık kızım, ara ara klozete oturtuyorum. Geçenlerde artık başlayayım dedim , ünitenin önüne yapmış, " kooşş, geeel.. Kaka yaptım" diye bağırdı. Taktım bezi tekrar. Alıştırmalık külodun bu süreci uzattığını duydum, almıştım aslında. Doktorumuz evde pijamasız gezmesin, lazımlığı odaya kesinlikle getirmeyin demişti. Bunu da paylaşmak istedim.
Yine yazarsan çok güzel olur,bize de fikir olsun :) Bir yerde okumuştum,evdekiler tuvalete gideceği zaman "Ay çişim geldi ayy kakam geldi" diye tuvalete koşuyormuş.Çocuk da hergün aynı manzarayı göre göre taklit etmeye başlamış.30 aylıkken kendi kendine gidip yapmaya başlamış. Hiçbir zorlama,deneme gibi bir şey olmamış. Açıkçası ben de bu şekilde heveslendirerek öğretmeyi düşünüyorumHazır oldugunun sinyallerini verdi yada ben yanlıs anladım bir hafta sonra gelişmelere göre bakıcam artık..Gece sabaha kadar kuru kalabiliyor sabah kalkınca yapıyor yani (.
Hiç bagırmadım,terslemedim.Tuvalete hevesle gidiyor,egleniyor.By by da diyoruz hiçbir şey yapmadanKakası geldigini anladım ama gitmek istemedi bende altında bezin yok giysilerin kaka olur dedim istemiyorum dedi zorlamadın vee tabi ki sonuc tahmin ettiginiz gibi.Hemen banyo yaptırdım bide eee diyo kuscak nerdeyse aglasam mı gülsem mi bilemedim o an..
Alıstırma külodu düsündüm ama süreci uzatıyormus.O yuzden sabretmeye devam insallah cok surmez
bu çok çok çok yanlış bir tutum! hele ki "altı pişsin"!hemen temizlemeyin bez koymayın ıslansın ve rahatsız olsun.hatta pişsin altı
Buldukları yere işiyor bu canavarlar :) birde yaparken anne baak çiş yapıyorum demez mi. Nasıl öğreteceğiz bilmıyorum inanın, zorluklar şimdi başlıyor.Aynen lazımlıgı tuvaletten cıkarmıyorum.Yarım saat önce benimki de kapının yanına yapınca elim beze gitmedi degil.Off cok zorlanmayız diye ümit ediyorum
hemen temizlemeyin bez koymayın ıslansın ve rahatsız olsun.hatta pişsin altı
Yine yazarsan çok güzel olur,bize de fikir olsun :) Bir yerde okumuştum,evdekiler tuvalete gideceği zaman "Ay çişim geldi ayy kakam geldi" diye tuvalete koşuyormuş.Çocuk da hergün aynı manzarayı göre göre taklit etmeye başlamış.30 aylıkken kendi kendine gidip yapmaya başlamış. Hiçbir zorlama,deneme gibi bir şey olmamış. Açıkçası ben de bu şekilde heveslendirerek öğretmeyi düşünüyorum
alti mi pissin ???!!!! nazi kampinda bile bu yontem yoktur muhtemelen ... ciddi olarak yazdiginiza inanmak istemiyorum
bu çok çok çok yanlış bir tutum! hele ki "altı pişsin"!
Ayol benim kız 18. ayında sabah 05:00 da sordu bu soruyu.Yarı uykuluydum valla cin gibi açıldı gözlerim.Benim kafamı karıştıran bir soru var, konu sahibi kusura bakma konunla alakasız ama.. Kızım altını açtığımda, banyoda vs. altını gösterıp bu ne? diye soruyor , ben bilemedim ne cevap vereceğimi. Ne denir ki buna, nasıl anlatılır ?
benim oğlum da 2,5 yaşındayken başlamıştık eğitime, 1 hafta 10 gün kadar (tabi ki sıklığı azalarak) etrafa çiş - kaka yaptı, Allah'tan yazlıktaydıkeşim hergün, vaz mı geçsek diyordu alıştırma kilodu veya lazımlık da kullanmadık, sadece klozet üzerine koyulan küçük klozet aparatı kullandık.
fakat önce, kızınızın tuvalet tutma kaslarının tam olarak geliştiğinden emin olmanız gerekiyor. eğer kasları tam olarak gelişmediyse istese de tutamaz çişini! ve siz ona tuvalet eğitimi vereyim derken çocuğu olumsuz etkilemiş olursunuz. (güncelleme: bunu yazmışsınız zaten, pardon)
bunun en önemli belirtisi, yani kaslarının geliştiğinin, kızınızın 3-4 saat kuru kalabilmesi. bu konuyu google'dan okuyabilirsiniz.
eğer fiziksel olarak hazır ise, 10 gün kadar idare etmeniz gerekebilir
ve de gece ile gündüzü aynı anda kesmeniz de (bezlemeyi) çok iyi olur tabi, çünkü gündüz bez yok, akşam var, kafa karışıklığı yaratıyor çocukta
yatağa alez alabilirsiniz bu sebeple
bu çok çok çok yanlış bir tutum! hele ki "altı pişsin"!
Hazır olmayabilir kızınız,bunuda bir düşünün derim. Benim kızım 31ayı bitirdi ben daha yeni yeni teşvik ediyorum,şu an pantalonunu kendi çıkarabiliyor,ayakkabisını giyebiliyor yani motor becerileri daha gelişmiş durumda ,daha bir farkında haliyle basladığımızda daha az zorlanacağımı umuyorum. Doktorumuz kendi kendine ayakkabi,esofman giyip çıkarabildiginde baslayın demişti ben sorduğumda.
Siz baslamışsınız çok sakin olmaniz gerek,asla sinirlenme,gülme gibi tepkiler vermemeye gayret edin,oyuna cevirmesin,tuvalete yapmayip altina yapiyorsa hazır olmayabilir diye düşünüyorum hala ben.
Kolaylıklar dilerim.
Benim kafamı karıştıran bir soru var, konu sahibi kusura bakma konunla alakasız ama.. Kızım altını açtığımda, banyoda vs. altını gösterıp bu ne? diye soruyor , ben bilemedim ne cevap vereceğimi. Ne denir ki buna, nasıl anlatılır ?
bizde cok zor ogrettık
tam 3 yasında ogrendı
hazır degıl
ara verın 1-2 hafta hıc ama hc konusunu acmayın
ote yandan eger klozet ıse ayaklarının altına tabure klozetete aparat alın
korkma bir şey olmaz rahatsız olsun yoksa kızınız sizi çok zorlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?