• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızımla tuvalet imtihanımız :((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Ayol benim kız 18. ayında sabah 05:00 da sordu bu soruyu.Yarı uykuluydum valla cin gibi açıldı gözlerim.
Sadece çişimizi yaptığımın bölge dedim.Fazlası akıl karıştırıyor.
Evet o da o dönemler bir iki kez sormuştu, şuan sıklaştı tabii. Orası özel bölgemiz dedim, artık bir ad koyma zamanı geldi:)

Benim kafamı karıştıran bir soru var, konu sahibi kusura bakma konunla alakasız ama.. Kızım altını açtığımda, banyoda vs. altını gösterıp bu ne? diye soruyor , ben bilemedim ne cevap vereceğimi. Ne denir ki buna, nasıl anlatılır ?

Hemen bu durumu fırsata çevirebilirsiniz ve çocuğunuzu tacizlere karşı bilinçlendirebilirsiniz. Söyleceğiniz bazı şeyler:

Orası senin özel bölgen. Mayo ve iç çamaşırı giydiğimizde kapanan yerler özel bölgemizdir ve bizden başkası izinsi dokunamaz. Dokunursa hayır de ve gelip bana söyle

Orası tuvaletin geldiği zaman yapmak için kullandığın yer. Burnumuzu koku almak için kullanıyoruz. Gözlerimizi gçrmek için. Orası da tuvalet için. Ve özel bir bölge. Kimse izinsiz dokunamaz

ne alakası var?
benim oğlum 1 hafta - 10 gün belki 15 gün alışamadı
gayet de güleryüzle yaklaştım, hiç kızmadım, yap annecim olsun, böyle böyle alışacaksın dedim
hiç de zorlamadı

her çocuk aynı olmuyor konu sahibini pek anlamamışsınız kadın olmuyor zorlanıyorum demiş

bu donemde mutlaka alistirma kulodu tavsiye ederim cunku cocuk yerlere ,halilara veya yeni silinmis koltuklara saliverince illa ki uzuluyor insan . asla yuzunuzde sinirli ,endiseli veya asagilayici bi ifade gormemeli cunku ilerki yasaminda ciddi skintilara ve bilinc alti problemlerine sebebiyet verebilir. ben oglumda yasadim ayni skintilari ama cok degil bi kac hafta sonra ogrendi sukur...
*ilk olarak bi lazimlik alip tuvalete yerlestirmistim
*wc kapisini balonlarla suslemistim
*ic kapiya en sevdigi karakter calliou yu asmistim
*lazimligin onune ponponlar asma ayiciklar falan asmistim
*kaka veya cisini yaptiktan sonra susledigim minik sekerleme sandigindan birer odul vermistim...

durum boyle olunca bi damla bile gelse sirf o ortama girip sonra odul almak icin tuvalete girmek istiyordu paşam :) kolayliklar diliyrum

Evet tuvaleti eglenceli hale getirmek mantıklı ( . Çisini tuvalete yaptıgı zaman istedigi bebegi alacagıma söz vermiştim birde senin gibi kücük ödüller vermeyi deniyim motive eder büyük ihtimal..Alıştırma külodu cok zorda kalmazsam denemicem cünkü süreci uzatma ihtimalini göze alamıyorum.

Evet o da o dönemler bir iki kez sormuştu, şuan sıklaştı tabii. Orası özel bölgemiz dedim, artık bir ad koyma zamanı geldi:)
İsmi:Çişimizi yaptığımız yer.
En azından gayet net ve soru sormaya meyilli olmayan cevap.
Kreşteki öğretmenine söyledim ben durumu.Fazla açıklama yapmak merak uyandırıyormuş.

son derece yalın ve yaşına uygun bir dille gerçeği söyleyeceksiniz
burası mesela "kuku" diyeceksiniz, buradan çişimizi yaparız diyeceksiniz, gayet sıkılmadan utanmadan söyleyeceksiniz, normal birşeymiş gibi, o da normal olduğunu algılayacak
kukumuz bize özeldir diyeceksiniz, anne-varsa anneanne-babaanne- ve doktordan başkası dokunamaz diye de ekleyeceksiniz mutlaka

anlamaz diye düşünmeyin, her sorduğunda düzgün ve yalın bir cevap alırsa zamanla anlarHoppa

Anne. Anneanne. Babaanne de dokunamaz. Özellikle izinsiz. Yakın çevrenin dokunmasında sakınca olmadığı öğretildiği için çocuk tacizleri %90 yakın çevrede yaşanıyor. Yanlış yönlendiremeyelim. Çocuğun özel bölgesine izin almadan ailesi dahi dokunmamalı

korkma bir şey olmaz rahatsız olsun yoksa kızınız sizi çok zorlayacak

hatlar karisti ...konu sahibi ben degilim . 10 defa yeri fazla sileyim ama cocugum bana guvenini kirmayayim fikrindeyim. alti pissin mantigi bana cok ters geldi. muhtemelen neden pijamasinin degismediginin farkina bile varamayacak ve bi sene oncesine kadar sut emen bi canlidan soz ediyoruz...canini yakinca anlayacaksa omur boyu yapsin ben zevkle temizlerim.fikrinizin degisecegini bilsem yazmaya devam ederdim ....

son derece yalın ve yaşına uygun bir dille gerçeği söyleyeceksiniz
burası mesela "kuku" diyeceksiniz, buradan çişimizi yaparız diyeceksiniz, gayet sıkılmadan utanmadan söyleyeceksiniz, normal birşeymiş gibi, o da normal olduğunu algılayacak
kukumuz bize özeldir diyeceksiniz, anne-varsa anneanne-babaanne- ve doktordan başkası dokunamaz diye de ekleyeceksiniz mutlaka

anlamaz diye düşünmeyin, her sorduğunda düzgün ve yalın bir cevap alırsa zamanla anlarHoppa
Evet her soru da dibini görmek , tatmin olmak istiyor. Kuku da anlaştık o zaman:) diğer söyledikleriniz konusunda hassasım fazlasıyla. Abimin eşi kreşte öğretmenlik yapmıştı, bir veli " kızımın papatyası çok hassas, hemen tahriş oluyor" demiş ve dikkat edilmesini istemiş. Kuku papatyadan daha mantıklı, teşekkürler.

Merhaba hanımlar.Cok kötü durumdayım.27 aylık kızımla bugun tuvalet egitimine basladık.Hic olmadıgım kadar sabırlı ve sakinim ama yoruldum.Vazgecmek üzereyim.Bu kadar zor muydu bu iş? Kaç saattir çiş ve kaka temizliyorum.18. ayından beri lazımlıgına giysileriyle oturuyor,benimle tuvalete giriyor.Son bir aydır anlatıyorum,şarkılar söylüyor tuvaletle ilgili..Gecen gün cici iç çamasırları aldım iyice heveslendi.Sabah neler olabilecegini bilerek basladıgım halde cok zorlanıyorum.Tuvalete oturuyor gayet mutlu ama yapmıyor.Kalktıktan 10 dk sonra altına yapıveriyor.Daha kaç gün böyle sürecek acaba..Tecrübeli annelerden yardım,öneri,moral bekliyorum..:cry::cry:
Cok cok ii anlıyorum seni bizde yeni basladık pepeeli oturak aldm sırf yapsın diye aynı benimde öyle donlarını indiriyo oturup hemen kalkıyo anne bitti deyip üstünü topluyo 5dk gecmeden altına işiyo benimkide 25aylık.mecbur sabırlı olucaz bana bi arkadasım söyledi sakın gece altını bağlama başladığın zaman dedi çünkü o altına yapıp rahatsız olucak tabi bi kaç gece sürücek dedi rahatsız olup uyanıcak ve alışıcak dedi tutup uyanmaya bende öyle yapıcam cnm bide kabız olursa sakın eğitimi bırakma cünkü Oluyolar çocuklar kabız tuvalet eğitiminde.

her çocuk aynı olmuyor konu sahibini pek anlamamışsınız kadın olmuyor zorlanıyorum demiş

bence konu sahibini siz tam anlamamışsınız
daha bugün! başlamış tuvalet eğitimine
ilk günde hemen "tamam" deyip alışır mı çocuk
hem ne olursa olsun
ıslak - kakalı bırakıp altı pişsin gibi cezalandırıcı bir yöntem seçmek doğru değil

Evet her soru da dibini görmek , tatmin olmak istiyor. Kuku da anlaştık o zaman:) diğer söyledikleriniz konusunda hassasım fazlasıyla. Abimin eşi kreşte öğretmenlik yapmıştı, bir veli " kızımın papatyası çok hassas, hemen tahriş oluyor" demiş ve dikkat edilmesini istemiş. Kuku papatyadan daha mantıklı, teşekkürler.

zaten o bölgeye bir isim takmak çok çok yanlışmış, kızımın yuvasındaki çocuk psikoloğu söylemişti
halk arasında "kuku" kullanıldığı için en fazla onu kullanabilirsiniz demişti.

Bence lazımlığa alıştırma direk tuvalete gidin. Sonra da lazımlıktan tuvalete alışma sürecin olacak.
Bende kızıma 27 aylıkken alıştirdim tuvalete. Ilk gün 5 6 kere çisini yaptı altına. Halıları kaldırmıştım yatağına sıvı geçirmeyen Aleź sermistim 1 haftada öğrendi.

Anne. Anneanne. Babaanne de dokunamaz. Özellikle izinsiz. Yakın çevrenin dokunmasında sakınca olmadığı öğretildiği için çocuk tacizleri %90 yakın çevrede yaşanıyor. Yanlış yönlendiremeyelim. Çocuğun özel bölgesine izin almadan ailesi dahi dokunmamalı

"izin almadan" ı eklemeyi unutmuşum, haklısınız
kesinlikle "izin almadan" vurgulanmalı, doğru

Evet tuvaleti eglenceli hale getirmek mantıklı ( . Çisini tuvalete yaptıgı zaman istedigi bebegi alacagıma söz vermiştim birde senin gibi kücük ödüller vermeyi deniyim motive eder büyük ihtimal..Alıştırma külodu cok zorda kalmazsam denemicem cünkü süreci uzatma ihtimalini göze alamıyorum.

alistirma kulodu sureyi uzatmiyor bence cunku cocuk altina yapinca hissediyor, egitimi daha sakin ve keyifli hale getiridigini dusunuyorum. kolayliklar dilerim;)

yalnız her ne kadar "izin almadan" ı yazmayı unutmuş olsam da
anneanne babaanne derken yakın çevreyi de olaya dahil edelim demek istemedim
benim kızıma babaanne baktığı için babaanneyi bu listeye dahil etmek gerekirdi, aynı durumda insanlar olabilir diye yazdım
çünkü liste dışındaki insanlar izin alarak dahi dokunamazlar

Hemen bu durumu fırsata çevirebilirsiniz ve çocuğunuzu tacizlere karşı bilinçlendirebilirsiniz. Söyleceğiniz bazı şeyler:

Orası senin özel bölgen. Mayo ve iç çamaşırı giydiğimizde kapanan yerler özel bölgemizdir ve bizden başkası izinsi dokunamaz. Dokunursa hayır de ve gelip bana söyle

Orası tuvaletin geldiği zaman yapmak için kullandığın yer. Burnumuzu koku almak için kullanıyoruz. Gözlerimizi gçrmek için. Orası da tuvalet için. Ve özel bir bölge. Kimse izinsiz dokunamaz
Teşekkürler. Tacize uğramış biri olarak bu konuda çok çok hassasım, dediğiniz gibi...

kaç aydır ugrasıyormuş gibi anladım evet o zaman konu sahibi 1 gunde ne eğitimi allah aşkına.bence bezlemeyin altına yapsın.o ıslaklık rahatsızlık verecektir.sonra bu rahatsızlığı yaşamamak için bir süre tutacak.12 saat kadar bile tutabilir sonra dayanamayacak bırakacak.bu noktada ben kızıma merdivenli klozet adaptörü almıştım.çok hosuna gitti.merdivenleri çıkarak oturdu ve yaptı.ama bu 15-20 gunluk bir süreç.

Çok sabırlıydınız ve bir gündemi bitti. Demek ki yeterince sabrınız yokmuş. Derin bir nefes alıp bir buçuk ayı göze alın. Eğer 3 günde öğrenirse ne mutlu size.

Ben bi egitim okudum diyet ten once 1 hafta yediklrrini yaz dr ya doktorlar. Onun gb butun gunu cizrlge yapiyosun. Saat basi bezine bakiyosun ualak kuru yaziyosun buyuk tuvaletinin saatini yaziyosun bi haftalik cizelgede genelde kucuk ve buyuk tuvaletinin saatlerini belirliyosun bi haftalik surecte cocugu egitime hazirliyosun psikolojik olarak. Bununla ilgili hikayeler resimler gosteriyosun. Sonra belirledigin saatlerde tuvalete oturtuyosun. Tesvik icin super dadinin uyku egitimindeki gb stiker kazanma olabilir sevdigi bi atistirmalik olabilir. En guzelide tuvaleti yaptiginda ne kadar mutlu oldugunuzu hissettirmek... benim kizimda 15 aylik ve hamileyim nabsam bilmiyorum daha cis egg bile demiyo rahatsizda olmuyo 2 bucuk yasindan sonra sinyal verince baslaniyo biliyorum sanirim iki cocuk bezlicem :)))

Back
X