Merhaba hanımlar.Cok kötü durumdayım.27 aylık kızımla bugun tuvalet egitimine basladık.Hic olmadıgım kadar sabırlı ve sakinim ama yoruldum.Vazgecmek üzereyim.Bu kadar zor muydu bu iş? Kaç saattir çiş ve kaka temizliyorum.18. ayından beri lazımlıgına giysileriyle oturuyor,benimle tuvalete giriyor.Son bir aydır anlatıyorum,şarkılar söylüyor tuvaletle ilgili..Gecen gün cici iç çamasırları aldım iyice heveslendi.Sabah neler olabilecegini bilerek basladıgım halde cok zorlanıyorum.Tuvalete oturuyor gayet mutlu ama yapmıyor.Kalktıktan 10 dk sonra altına yapıveriyor.Daha kaç gün böyle sürecek acaba..Tecrübeli annelerden yardım,öneri,moral bekliyorum..
Alıştırma külodunu kullanan çok arkadaşım memnun. Biz kullanmadık ama benimde kızım şu an 33 aylık. Biz geç kaldık eğitim için 2 ay önce başladık. İlk 3 4 gün aparata oturunca ağlıyordu ama çişini yapmıyordu zorlansakta ağlaya zırlaya çizgi film açıyoruz şarkı söylüyoruz vs derken çişini yapmadan kaldırmadık aparattan. Sonra her gece masal faslında artık akıllı kızlar çişlerinizi bezine yapmıyormuş tuvalete yapıyorlarmış gibi şeyler ekledik, kızım çişini yapınca babası maymun alacak vs ile artık sorunsuz çiş yapma zamanına geldik. İlk 3 hafta pampersin gece külotları var migrosta ondan kullandım. Eğer altına çiş yaparsan külodun ıslanır hoş olmaz diye anlattım. Şimdi çok şükür normal küloda geçtik hem gece hem gündüz ama tam anlamıyla 2 ayımızı aldı. Birde bisiklet alındı tabii bu ödül evrelerinde.
Kizim ilk gün 12 yeri sulamisti ilk gun için çok normal, halıları kaldırın, silmesi kolay olsun, bir haftayı gözden çıkarın daha erken öğrenirse mutlu olursunuz....
Benim de kızım 27 aylık. Henüz hazır olduğunu düşünmüyorum. Gece çişini tamamen kesmiş olması da hazır olduğunu gösterirmiş,dikkat ettiniz mi ,kalktığında bezi nasıl?
Konuyu gorunce direk girdim) benim kiz da 30 aylik tuvalet isine 8 gun once basladim. Hala soylemiyor ben farkedip wc ye goturursem isine gelirse yapiyor isine gelmezse sonra altina yapiyor. Cisini tutmasini ogrendi bunu da ogrenmeseydi pes etmistim tutabildigi kadar tutuyor sonra ya wcye ya altina yapiyor nereye kadar boyle gidicek bilmiyorum ama bende cok sikildim artik. Ben seker veriyorum wc ye otursun diye birazcik ise yariyor .
ben ilk denememde başarısız olmuştum sonra bez takmaya başladım kendi kendine söylemeye başladı çiş geldi diye. ama kakayı uzun bi süre tuvalete yapmadı geldiğini farkedip saklanıyor ve küloduna yapıyordu. sonra baktım yıprancaz yeniden bez taktım. çişi gelince bezini çıkarıp yaptırıp tekrar bağlıyodum kakayı da beze:) komik geldi şimdi herkes de kızmıştı ama her çocuk aynı olmuyor. hazır olduğu zaman zaten yapacak merak etme, kendini de bebeğini de üzme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?