• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızımla tuvalet imtihanımız :((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Alıştırma külodunu kesinlikle öneriyorum,birkaç defa yıkanabilenleri var,bez gibi kuru tutmuyor,dışarı da çıkıyor,hem çocuğa ıslaklık ve rahatsızlık hissi veriyor hem de iç çamaşırı batmıyor,ister yıkayıp birkaç kez kullanın,ister direkt atın size kalmış.Biz sitedeki komşulardan da çok destek aldık,çişini tuvalete yapmaya başlarsan sana suprizimiz var v.s diye motive etmişlerdi,yaşça büyük arkadaşları pepenin bez bırakma şarkısını söyleyerek oyun haline getirmişlerdi.Klozet adaptörünü birlikte seçip aldık,nasıl kullanacağını anlatarak.Yani bir heves oluştu ister istemez.Çok şükür hiç kaka kaçırmadı altına,çiş çok kaçırdı ama.Zaten atladığımız bir nokta daha var,çocuğun biyolojik olarak da alışması gereken bir durum;çişi geldiğinde tutmak,kendini sıkmak.Bez varken gelince bırakıveren çocuk şimdi bunu tutmayı öğrenecek bu bile başlı başına bir süreç.Neyse çok uzattım,biz bir hafta da hallettik.Yani öyle 3-5 günde olacak birşey değil,sabır gerek.

Hanımlar tek tek mesajlarınızı okudum hepinize cok tesekkürler..Bildiklerimi kendimce onaylamış bilmediklerimi ögrenmiş oldum..:nazar:

Ufak bir yanlış anlaşılma olmus sanki 1.si hicbir şekilde kızmam bagırmam bu konuda öyle bir hata yapmadım şükür 2.si cok sabırlıyım demedim aksine sabırsız bir insanım ama bu konuda sabrediyorum dedim kızımın saglıgı için..

Her neyse beni en cok düsündüren meselelerden biri tuvalet egitimiydi o yüzden bu kadar gerildim ve kendimi burda buldum.Gerek yazdıklarınız gerek kızımın tavrı,cabası eşimin anlayısı vs şimdi daha iyi ve kararlı hissediyorum.İnsallah yolunda gider..Kendime ve tuvalet egitimiyle ugrasan bütün annelere en kısa zamanda sorunsuz sıkıntısız halletmeleri icin dua ediyorum.Her seye ragmen güzel bir deneyim..En büyük derdimiz ciş temizlemek olsunn :KK19:

Mesaim yeni bitti.Kahvemi yaptım ve bir makina dolusu camasırın yıkamasını bekliyorum..Güzel ve cook yorucu bir gündü gercekten..Hepinize tesekkür ettim tekrar.İyi geceler :KK15:

Oyyy kuzu kıyamam, birazcık daha sabır annesi, daha öğreniyoruz. Birkaç haftanızı alabilir sonra bir ara yine kaçırır öyle öyle birde bakmışsın geceleri bile kendi WC ye kalkıp gidiyor. Allah bağışlasın canım, yeriiiim ben onu.

Oyyy kuzu kıyamam, birazcık daha sabır annesi, daha öğreniyoruz. Birkaç haftanızı alabilir sonra bir ara yine kaçırır öyle öyle birde bakmışsın geceleri bile kendi WC ye kalkıp gidiyor. Allah bağışlasın canım, yeriiiim ben onu.

Aminn canım..İnsallah ya ne güzel cümleler bunlar (=

Hanımlar bir kaç şey sorayım

Gece tuvalete kaldırıyor muydunuz evetse kaç kere kaldırmam gerek cok huysuzlanır mı?

Tuvalet temizligini nasıl yapıyorsunuz her seferinde yıkayıp kuruluyorum hasta olur mu acaba?

Back
X