• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım gözü çapak oluyor

çikolatta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2007
150
1
96
37
Antalya
[mrb arkadaşlar benim kızımın gözleri sürekli çapak oluyor ve bugunde kızarmıs artık üzüldüm daha 27 günlük çapak için ne yapabilirim senağlama/FONT]

selam......
bebeişinin gözlerinin neden çpak olduğunu bilemem ama ben dede oluyordu teramisin kullanıyordum.... tabi bebişine uygun olur mu onu bilemem....

[mrb arkadaşlar benim kızımın gözleri sürekli çapak oluyor ve bugunde kızarmıs artık üzüldüm daha 27 günlük çapak için ne yapabilirim senağlama/FONT]

canım öncelikle ılık temiz bir su veya çayla temiz bir parça pamuğu ıslat ve bebişin gözünü içten dıştarafa doğru tek hareketle sil o pamuğu at yenisiyle tekrarla çapağı temizleyinceye kadar ve sonra anne sütü damlat ben çocuklarımın çapak problemini böyle hallettim a.skolay gelsinnn

evt emzirıyosan sutunle sıl o ıyı gelıyo ama gozleri renklıyse rengını degısebılır sutunnn

geçmiş olsun canım benim oglumda öleydi küçükken sag gözünde çapaklanma olurdu akardı böle doktora götürdük gözyaşi damarı tıkalı olabilir dedi masaj yapın dedi .. masaj yaptık ama göz yaşi damarı felan tıkalı deilmiş üşütmedende kaynaklana biliomuş sende masaj yöntemii dene ve olmassa doktora göster bise gözü için krem vermişti ve damla ii gelmişti ..:nazar:

canım benim bbeişimde 1 aylık aynı problemi bizdeyaşadık dr göz pınarlarına masaj yap birde kaynatılmış ılık suya pamuğu batır gözlerini tahriş etmeden sil

belki batıl inanç diceksin ama bebişinin başını üşütme her gören büyüğüm aynı şeyi söledi eee mutlaka bi bildikleri vardır nede olsa eskiler daha tecrübeli tabi tıbbi bi durummu diye dr da danış mutlaka

Benim oğlumunda sağ gözü doğduğu günden itibaren akıyordu..Ben ilk olarak ılık su ve pamukla silmeyi denedim ama oğluşum sürekli ellerini gözlerine götürüyordu, bir süre sonra akıntının yerini şiddetli çapaklanma aldı yani bu yöntem bir işe yaramadığı gibi akıntıyı arttırdı.. Sonra kendi sütümü çapaklanan gözüne sıktım ve pamukla göz pınarından gözün dış kısmına doğru yavaşça sildim ( bazı doktorlar yapmayın diyor bazılarıda sütte antibiyotik etkisi olduğu için tavsiye ediyor ) birkaç gün içinde düzeldi ve çok şükür bir daha olmadı. Genelde yeni doğan bebeklerde göz pınarı tıkalı olduğu için oluyormuş..Eğer seni çok rahatsız ediyorsa bir göz doktoruylada görüşebilirsin..

Back