Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kıskançlık ve duygu sömürüsü mü bu Yoksa iyi niyet mi?
- Konu Sahibi sevda28
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?tabi ki var neden olmasın..ama daha öncede söylediğim gibi geçerli bir sebep olmadan taşınmaya kalksak çok fazla alınacaklar..ki taşınabilirim bu semtten hoşlanmıyorum..deyip ama böyle şeymi olur dicekler..geçen 2 gündür gitmediğimi yazmıştım..sonraki 2 akşam yemeği beraber kayınvalidemlerde yedik..(ayrı yiyoruz bu arada) kayınvalidem gülerek şaka yapar gibi ..eşime baban dünden beri niye gelmiyor bunlar deyip duryor dedi..biz böyle hep başbaşamı olucaz demiş anneme:)))annemde ardından..sen sabahları kaçta çıkıosun evden diye sordu eşime..ben sabahları yürüyüşe çıkıyorum parkta orda karşılaşmadık dün..söylede ona göre çıkıp karşılaçıp görüşürüz dedi:!!!!! bu duygu sömürü değil de nedir..eşim çok yoğun çalıştığı için son 1 aydır akşam 10 ..11 gibi geliyor eve..yani ben kendi eşimin yüzünü zor görüyorum şikayet etmiyorum..sen nasıl sık sık görmeyi bekleyebiliosun ki??..yani abartsa dah iyidi çocuğumu göremiyorum sabahın köründe parktan geçerken görebiliyorum diye....ayrıca bir kaç akşam görüşemeye biliriz.. bunda ne varki bukadar abartıcak..eşim yorgun geliyor..yemek yiyip koltukta uzanıp kalıyor ben bile 2.çift sohbet edemiyorum haftalardır..buyüzden gidemiyoruz..ama onlar sanki onları görmek istemiyormuşuzda ondan gitmiyormuşuz diye düşünüyorlar...öyle olsaydı benim annem babam beni evlattıktan reddetmeleri lazımdı..hiç görüşemiyoruz telde bile 3-4 günde bir....tüm bu söylenenlerin üstüen eşimde...biz çok çalışıyoruz yoruluyoruz...bu aralar böyle dedi.. kayınpederimin biz hep böyle başbaşamı olucaz sofrada demesine karşılıkta ..ozaman bir tane daha istiyor yapsın(çocuk) ozaman yalız kalmak istemiosa dedi:)))...yani bukadar büyütülüp bukadar mevzuu edicek bişey yok görüşmesek nolur dünya tersine mi döner..bu lafları söyleyip niye boş yere insanı kendini kötü hissetmeye itiyorlar ki..işte bunları yapmasınlar..bir kaç gündür iyiyim ama kendimi çok iyi hissediyorum sanrırım benynimin herşeyi takmaya eleşverişli bölümünü yavaş yavaş kapatıyorum..umursamıyorum..şunu anladım onlar nekadara laf söyleyip duygu sömürüsü yapsalarda sonuçta yine biz eşimle ne istersek öyle yapıyoruz...bunu farkettim şimdiye kadar hiç bir zaman onların dediklerişne göre hareket etmemişiz..ama ben bunu kafaya başka şeyleri takmaktan görememişim..tabi birde buradaki arkadaşların sayesinde...tabiki bu tür şeyleri yaşamamıza üzülüyorum ama aynı problemlerle savaşan ve birbirine bu konuda destek olan herkese teşekkürler..inanın yazmak ve konuşmak bile okadar deşarj ediyorki insanı anlatamam sağolun hepinize tekrar teşekkürler..:))))))
Tüm sayfaları okumadım ama... Belki haklı olduğunuz taraflarda vardır ama bence biraz takıntı haline gelmiş sizde. En ufak şeyler bile batıcak artık size. Kayın valideler genelde sevilmiyorlar malesef bu genelde böyle. Sanki sizdede bir kıskançlık var gibi. Oğlu onları arabayla biryere götürse sanırım yeni aldığınız arabanız eskimez diye düşünüyorum. Ya da siz 3 günde bir aradığınız ailenizi daha sık arasanız (hergün) onların oğlunu görmek istemesini çok da yadırgamazsınız belki o zaman. Siz ailenizle çok sık görüşemiyorsunuz diye de belki biraz psikolojiniz bozulmuştur.
He birde bence insanlar böyle şeyleri çok boş kaldıkları için düşünüyorlar. Yani mesela çalışmıyorsanız eğer kendinize uğraşıcak birşeyler bulun kursa gidin falan ki çok fazla böyle şeyleri düşünecek vaktiniz olmasın. Çünkü şu an bu duruma geldiyseniz çocuk olduğunda daha kötü duruma gelebilirsiniz.
Çok öfkelisin anladığım kadarıyla ve öfken yüzünden sağlıklı düşünemediğini söylüyorsun yani kayınvalidenin yaptıkları iyi niyetten mi kıskançlık mı diye ikilemde kalıyorsun bu da seni ister istemez tedbirli olmaya , sürekli arkanı kollamaya çalışmaya itiyor.
Belki bazen iyi niyettli belki bazen kıskançtır , yani insanlar tam olarak siyah yada tam olarak beyaz değiller bence. Ortadaki o gri renkteler. Yani kimi zaman iyi niyetli kimi zaman kıskanç , kimi zaman bencil kimi zaman yardımsever.
Bence yoğun stres , üzüntü , baş ağrıları bunlara çözüm bulmalısın en başta sonrası çorap söküğü gibi gelir. Psikoloğa görünmeyi düşünür müydün sorunları daha kolay , yorulmadan , başın ağrımadan çözebilmek amacıyla?
Belki bazen iyi niyettli belki bazen kıskançtır , yani insanlar tam olarak siyah yada tam olarak beyaz değiller bence. Ortadaki o gri renkteler. Yani kimi zaman iyi niyetli kimi zaman kıskanç , kimi zaman bencil kimi zaman yardımsever.
Bence yoğun stres , üzüntü , baş ağrıları bunlara çözüm bulmalısın en başta sonrası çorap söküğü gibi gelir. Psikoloğa görünmeyi düşünür müydün sorunları daha kolay , yorulmadan , başın ağrımadan çözebilmek amacıyla?
- 10 Ağustos 2009
- 26.130
- 18.283
- 823
Tüm sayfaları okumadım ama... Belki haklı olduğunuz taraflarda vardır ama bence biraz takıntı haline gelmiş sizde. En ufak şeyler bile batıcak artık size. Kayın valideler genelde sevilmiyorlar malesef bu genelde böyle. Sanki sizdede bir kıskançlık var gibi. Oğlu onları arabayla biryere götürse sanırım yeni aldığınız arabanız eskimez diye düşünüyorum. Ya da siz 3 günde bir aradığınız ailenizi daha sık arasanız (hergün) onların oğlunu görmek istemesini çok da yadırgamazsınız belki o zaman. Siz ailenizle çok sık görüşemiyorsunuz diye de belki biraz psikolojiniz bozulmuştur.
tabiki arabam eskimez..olayın onları gezmeye götürmesiyle bir alakası yok ki..olay sizin sahip olduğunuz şeylerin sürekli bizim olarak lanse edilmesi..yada çocuğumuzun.bu diye düşünülmesi...burda gelinlerin sürekli 2. plana atılması söz konusu..ben bunu kabul etmiyorum...yeri gelicek müsadeyi benden isticek..ben nasıl onun mutfağında bişi ararken soruyorum alabilirmiyim diye banada sorulacak..bunlar küçük ama insanı memnun eeden detaylardır..yani okadar basit ve gereksiz sorular soruluyor ki benim durup duruken asla sormayacğım hesabını yapmayacağım konuların muhabbetlerin içine çekiliyor olmam..yani arabayı almışım ben..hayırlı olsun falan filan neyse..2. soru araba kimin üstüne..yaa ne farkeder ha ben ha eşim..böyle bir soru sormanın mantığını anlayamıyorum ben..sonra kalkıp eşim araba sevdanın üstüne diye cevap verince..karşı taraftan aynen şöyle bir söz "OLSUN"...ama bu laftaki böyle olmasına bir anlam verememe bir şaşkınlık ifadesini çok net anlıyorsunuz tonlamadan..kayınvalidemde "ee sende altınlarını verdin tabi bak arabanın senin üstüne olduğundan haberim yoktu benimm..." sanki altınlarımı vermesen araba benim üstüme olamaz herşey sdece onların çocukları sahip..ben değilim..yani tepkiler okadar saçma ki sözler ifadeler..artık anlayamıyorum yani..bilemiyoum yaa..sonuçta bu kadar ince düşünme diceksiniz. ama hepimiz kadınız ve kadınlar hisseder..hemde hissettiğiniz şaşmaz..lafın ifadenin ne anlam geldiğini iyi biliriz..ben böyle hesaplrdan hoşlanmıyorum..ben kimseye aldığı maaşı..arabanın kimin üstüne olduğunu..evindeki dolapları kaç paraya yaptırdığı evin kimin üstüne olduğu bluzü markamı kaç para diye düşünmem sormamda..böyle maddi hesaplara hiç girmem belki o nedenle batıyor..
Sana bu tarz sorularla yaklaşan insanlara önce ''neden soruyorsun?'' diye sormayı denemeni öneririm..
ya da gülümseyerek "neden bilmek istiyorsun" denebilir.
sevdacım seni anlayanlardan biride benim.daha beter şeyler yaşadım.ama senkendine yapıyosun.kimse değişmiyor.sen psikoloğa git cnm
Sevda psikoloğa gitme derim bence....kendin çözmeye çalış...ileride başına kalkarlar psikoloğa gittiğini,insanlar malesef ki psikoloğa gitmeni cahilce karşılayabilirler..
- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.021
- 823
Konunu tam okumadım ama psikoloğa gitmekten bahsetmişsin, gidersen sakın onlar bilmesin. Deli geline çıkar adın...
aynen katılıyorum....kimseye koz verme bu konuda kocana bile...aynen...deliye çıkarırlar adını biz bozduk psikolojisini demezlerde...kendi kendine çöz...arkadaşlarınla dertleş...burada paylaş ama ellerine alehine kullanacaklı şeyler verme
diğer konu başlıklarını okurken şunu farkettim..yaa niye ben gidiyorum ki psikoloğa felan niye ilaç almayı düşünüyorum..hayat benim hyatım kendi verdiğim kararlar için hayat felsefemi yaşamak için bu kdara uğraşıyorum kii.direk yaşarım kim ne düşünürse düşünsün kim alırsa alınsın bu benim hayatım beğenmeyen beğenmesin umrumda değil..sık sık görüşmek istemiyorsam görüşmem alnırlarsa alınsınlar...anlasınlar..bu tür seylerden korunma yolları gelirştirdim şu kısa zaman içinde diğer arkdaiların yorumlarından çıkarak..mesela gitmek istemiyorsam gitmiyorum..aman gelmediniz derler diye tribe girip sıkıntı içine sokuodum kendimş şimdi gitmiyorum..onlar gelmek isterlerse geliyorlar..bazen biz dışarı çıkmak için plan yapmış oluyoruz kayınvalidem çat kapı geliyor ee haliyle 10 dak sonra biz dışarı çıkarken oda kalkmak zorunda kalıyor..e ozaman bi ara sor müsaitmisiniz bu akşam diye..artık kimse için planımı bozmuyorum..kalkıp gideceğim yere gidiyorum..bu aralar sk görüşmüyoruz diye şimdi de akşam yemeğe davet etmeler başladı...bunlarada itiraz etmeyi becerebiliyorum artık eskiden edemiyordum kırılacaklar diye..anne ben yemeğimi yaptım bozulmasın yarına kalınca eşim yemiyor diyorum..veya eşim geç gelicek saol biz gelemicez diyorum..ee sen gel ozaman dediklerinde ben eşimi beklicem yemeğe siz yiyin diyorum..bu akşamda yemeğe çağırdı çünkü 2 akşamdır çocuğunu göremiyor.eşim 10 kadar çalışıyor ee haliyle yorgun oluyor...gidemiyoruz...bende yemeğimi yaptım anne dedim..ozaman ben akşam getiririm size dedi..(ki başka zaman bişi getircek olsa arar eğer telefonu eşim açtıysa sevdaya söle gelsin alsın der üşenirdi getirmeye) şimdi akşam bize gelmek için bahenesi bu..ben kendi kendime düşündüm..akşam ekmek almaya bakkal gittiğimde uğrayıp alıcam...ben getirecektim derse ekmek almaya çıkmışken gelip alım dedim dicem..haa yine gelsin sorun değil tabiki çocuğunu görücek ama benim yaptığımın amacı bu tür küçük entirikalarını anladığımı göstermek amaçlı olucak..onun bu akşam ki bize gelme bahnesi olan yemek getirme mevzuuna misilleme yapmak amacım..yani bütün bunlara ne gerek var ki..çünkü kayınvalidem apartmanın merdivenlerini çıkmaya bile üşenen bir insan..bişey yapacak olsa hep benden yapmamı ister..şimdi niye gel al kızım ozaman demiyor..artık aptal değilim..bir kere daha hiç gelmiyorsunuz derlerse..bende şakayla karışık" hergün görüşücez diye senet mi imzaladık dicem"" lafalarım bile hazır..ben düşünüp tribe girip üzüleceğime birazda onlar sıkıntı çeksinler napim yani..aslında böyle şeylerle entirikalarala uğraşıcak biri değilim ama karşı tarafıda kırmadan halletmenin yolunun bu olduğunu anladım kızmanın surat asmanın hiç fdaydası yok hatta hemen gelin bizi istemiyor demelerine sebep oluyor ama bu tür küçük geçiştirmelerle durumu kontrol altına alabileceğimi farkettim. artık kafam daha rahat..yani dün akşam ben kendim dedim eşime istersen çok yorgun değilsen aşşağı inelim diye..yok yatıcam ben dedi...yani herkesin ev hali başka evlenince işler değişiri herken kendi düzeninde yaşamak ister bu ihlal edildiğinde gençlerin rahatsız olduğunu anlamaları lazım..bu tür iyi usluplarla red cevabı vermek kızmalarını engelliyor çünkü bişey diyemiyorlar..ben niye kendimi üzmüşüm bu kadar herşey benim elimdeymiş..bişeyi istemiyorsam istemiyorumdur..onlar nasıl kendi kafalarına göre hareket ediyorlarsa bizi düşünmeden rahatsızlık veriyormuyuz diye düşünmöüyorlarsa bende düşünmem..bunda bi kötülük yok demek ki...ben kendi hayatımı yaşıyorum sonuçta bunun için bana kimse hesap soramaz bunu farkettim:)))
diğer konu başlıklarını okurken şunu farkettim..yaa niye ben gidiyorum ki psikoloğa felan niye ilaç almayı düşünüyorum..hayat benim hyatım kendi verdiğim kararlar için hayat felsefemi yaşamak için bu kdara uğraşıyorum kii.direk yaşarım kim ne düşünürse düşünsün kim alırsa alınsın bu benim hayatım beğenmeyen beğenmesin umrumda değil..sık sık görüşmek istemiyorsam görüşmem alnırlarsa alınsınlar...anlasınlar..bu tür seylerden korunma yolları gelirştirdim şu kısa zaman içinde diğer arkdaiların yorumlarından çıkarak..mesela gitmek istemiyorsam gitmiyorum..aman gelmediniz derler diye tribe girip sıkıntı içine sokuodum kendimş şimdi gitmiyorum..onlar gelmek isterlerse geliyorlar..bazen biz dışarı çıkmak için plan yapmış oluyoruz kayınvalidem çat kapı geliyor ee haliyle 10 dak sonra biz dışarı çıkarken oda kalkmak zorunda kalıyor..e ozaman bi ara sor müsaitmisiniz bu akşam diye..artık kimse için planımı bozmuyorum..kalkıp gideceğim yere gidiyorum..bu aralar sk görüşmüyoruz diye şimdi de akşam yemeğe davet etmeler başladı...bunlarada itiraz etmeyi becerebiliyorum artık eskiden edemiyordum kırılacaklar diye..anne ben yemeğimi yaptım bozulmasın yarına kalınca eşim yemiyor diyorum..veya eşim geç gelicek saol biz gelemicez diyorum..ee sen gel ozaman dediklerinde ben eşimi beklicem yemeğe siz yiyin diyorum..bu akşamda yemeğe çağırdı çünkü 2 akşamdır çocuğunu göremiyor.eşim 10 kadar çalışıyor ee haliyle yorgun oluyor...gidemiyoruz...bende yemeğimi yaptım anne dedim..ozaman ben akşam getiririm size dedi..(ki başka zaman bişi getircek olsa arar eğer telefonu eşim açtıysa sevdaya söle gelsin alsın der üşenirdi getirmeye) şimdi akşam bize gelmek için bahenesi bu..ben kendi kendime düşündüm..akşam ekmek almaya bakkal gittiğimde uğrayıp alıcam...ben getirecektim derse ekmek almaya çıkmışken gelip alım dedim dicem..haa yine gelsin sorun değil tabiki çocuğunu görücek ama benim yaptığımın amacı bu tür küçük entirikalarını anladığımı göstermek amaçlı olucak..onun bu akşam ki bize gelme bahnesi olan yemek getirme mevzuuna misilleme yapmak amacım..yani bütün bunlara ne gerek var ki..çünkü kayınvalidem apartmanın merdivenlerini çıkmaya bile üşenen bir insan..bişey yapacak olsa hep benden yapmamı ister..şimdi niye gel al kızım ozaman demiyor..artık aptal değilim..bir kere daha hiç gelmiyorsunuz derlerse..bende şakayla karışık" hergün görüşücez diye senet mi imzaladık dicem"" lafalarım bile hazır..ben düşünüp tribe girip üzüleceğime birazda onlar sıkıntı çeksinler napim yani..aslında böyle şeylerle entirikalarala uğraşıcak biri değilim ama karşı tarafıda kırmadan halletmenin yolunun bu olduğunu anladım kızmanın surat asmanın hiç fdaydası yok hatta hemen gelin bizi istemiyor demelerine sebep oluyor ama bu tür küçük geçiştirmelerle durumu kontrol altına alabileceğimi farkettim. artık kafam daha rahat..yani dün akşam ben kendim dedim eşime istersen çok yorgun değilsen aşşağı inelim diye..yok yatıcam ben dedi...yani herkesin ev hali başka evlenince işler değişiri herken kendi düzeninde yaşamak ister bu ihlal edildiğinde gençlerin rahatsız olduğunu anlamaları lazım..bu tür iyi usluplarla red cevabı vermek kızmalarını engelliyor çünkü bişey diyemiyorlar..ben niye kendimi üzmüşüm bu kadar herşey benim elimdeymiş..bişeyi istemiyorsam istemiyorumdur..onlar nasıl kendi kafalarına göre hareket ediyorlarsa bizi düşünmeden rahatsızlık veriyormuyuz diye düşünmöüyorlarsa bende düşünmem..bunda bi kötülük yok demek ki...ben kendi hayatımı yaşıyorum sonuçta bunun için bana kimse hesap soramaz bunu farkettim:)))
:))) ben de bunu söylemek istmiştm....
psikolog sizin koşullanızı değiştiremez...ve bu koşullar değişmedikçe siz hep rahatsız olursunuz...sakinleşirsiniz, düzelirsiniz aynı şeyleri yaşadıkça hoooop hadi bakaım başa sar tekrar doktora....ben bu gibi durumlarda doktorun uzun vadede çok faydalı olacağını zannetmiyorum çok, ya bakış açısı değişmeli, ya koşulları değiştirmeli ve bunları da tabiki sizden başkası yapamaz....