• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık ve duygu sömürüsü mü bu Yoksa iyi niyet mi?

bir insan düşünün hastalanmış veya ayağı kaymış düşmüş..bana gelmiş..hadi demişim hastaneye gidelim önemli bişi vardır. iyi görünüyosun ama allah korusun iç kanama olur beyin sarsıntısı olur..yani bizim farkedemediğimiz şeylerden bahsetmeye çalışıyorum..bunun üstüne gelen sordu şudur..
- ahmet işten geçmi gelecek?
- işte anne geç gelicek neden? hadi biz gidelim hastaneye...
- ya aslında kendimi iyi hissediyorum gitmesekte olur...
- ya belli mi olur yinede gitmemiz lazım ben götürürüm seni.. babam evde yokmu_
- baban evde..
-??????!!! eee.. yada beraber gidin
- yok neyse ben oğlumu beklicem!!!!!!???akşam gelsinde gideriz
yani bir insan kocası evdeyken niye çocuğunu beklerki hastaney gitmek için..ben bu çok hastalıklı bi durum tmam herkes evladını seviyor..ilgisini bekliyorda..bu kadarıda pes yanii..
ben hastalanıcam ama doktora gitmek için oğlumu beklicem.. ya alırım eşimi atlarım taksşye giderim sağlımdan dahmı önemli..
bence kayınvalidelerin tek sorunları..eşleri.. eşlerinden göremedikleri ilgiyi şevkati çocuklarından bekliyorlar..tabiki çocuklarıda ilgi şevkat göstermek zorunda. ama bi kocanın verebileceği gösterebileceği şevkat ilgi başka bişeydir yaa..tek sorun bu buna kanaat getirdim..evlenince işler değişir bunu anlasınlar artık..şimdi bu abartıyorsun diyen arkadaşkara soruyorum bu yukardaki diyalog sağlıklı bi düşünce tarzımı.??

sevda öyle bir noktaya parmakbasmışsınki hak vermemek elde değil

eşlerinden göremedikleri ilgiyi şevkati çocuklarından bekliyorlar

gerçekten öyle oğullarından mede tumuyorlar beklentileri çok fazla.idrak edemiyorlar yeni bir ailesi olduğunu oğlunun

sevda sana sonuna kadar hak veriyorum. yaptıkları iyi niyetli bile olsa hayatının tam ortsaında olmaları kötü. gözler sürekli üzerinizde ve sen psikolojik baskı altındasın. heran kapı çalacak endişesi oluyor, sürekli bi akıl verme olayı... oğlunu hala küçük bir çocuk gibi görme derdi... tecrübelerini seninle paylaşma derdi..... derken dağ gibi büyüyor. sonra suratlarına haykırmak bağırmak istiyorsun. en azından ben böyle düşünüyorum. benimki 1 hafta kalır gider ama sürekli bir akıl verme, görümcemle kıyaslama olunca gerginlik oluyor sonrada eşime sarıyorum saolsun o beni rahatlatıyor.

bence kilidi değiştirin. anahtarı istedik vermediniz, başka çare bıakmadınız dersin. yeri gelince lafları patpat söyleyince sende içinde tutmuyorsun ve rahatlıyorsun.
psikoloğa gitsende bişey değişimiycek, çünkü altlı üstlü oturuyorsunuz bu sorunlar hep devam edecek, ya bayağı bayağı küs kalacaksınız gidip gelme olmayacak ya da o evden taşınacaksınız. ömründen ömür gitmeden bişeyler yap. yüzünü kızart konuş. 1 kere kötü ol sonra unutuluyor.

eşinden göremediği sevgi şefkat olayı değil bence, oğluna gelinin kendisi gibi bakamayacağı düüncesi bu noktaya getiriyor.

birde bekarlıklarında yüzüne bile bakmayan anneler nedense gelin gelince ilgi ve şevkat gösteriyorlar. en azından benim eşime öyle davranılıyor. bekarken arayıp sormayan ama evlenince küçük bir çocukk gibi davranan bir anne, nasıl bir mantıktır bu yaaa...
gelin gelince kendisine rakip geliyor olay bu bence, 2 kadın ve 1 erkek.

Bir zaman sonra insan en ufak lafı bile yanlış anlayabiliyor.
Ama bu noktaya insan boşuna gelmiyor tabi ki.
Yanlış anladığınız yerler olduğu kadar, gayet doğru anladığınız yerlerde vardır elbette.
Malesef erkek annesi olmak farklı bir şey oluyor heralde.
Erkek annelerin herşeye karışma ve sorgulama hakları var.
Kim veriyorsa onlara bu hakkı.
Kız anneleri çocuklarını sokaktan bulduğu için, birçok şeye karışmazlar.
Boşverin karıştırmayın hayatınıza, gerekiyorsa da uzakta biryerde oturma yoluna bakın.

canım ya okuyorum evet düşününce çoğu kayınvalidelere göre şanslısın ama insan daha kötüsünü görmeyince oda dert gibi geliyor ve her insanın derdi kendine büyüktür ve dayan ma sınırı vardır evet bu kayınvaldeler eşine nazlanamazken oğluna nazlanmayı bişey sanıyorlar belki biz de öyle olucaz ama benimde annem var 1yer gitseler ben çocuklara bakayım siz gidin der bişey alacaklar önce o oğluna al lazım der benim kayınvaldemse her hafta görüşürüz ve evlilik yıldönümümüzden doğum günlerine zaten 1pazarı var adamın hep onunla geçirmemizi ister ve benim aileme yılda bir gidebilirken onu engellemeye çalışır ama Allahtan eşim huyunu biliyor ve o susturuyor zaten beni hiç takmaz hatta eşim yanımızdan 1dak ayrılsa laf sokar yani ben bişey söyleyemem ki söylesemde umrunda olmaz bize gelme zamanın da bile eşimi arar söyler ben kimim ki sempatiksalakcinni
belki sizde de sen söyleyince aman okim havasındadırlar eşin beni karıştırma demiş ama o annesi bazı şeyleri kırmadan daha rahat söyler zaten kırsada ona darılmazlar oyüzden bazı şeyleri oğlu belirtse daha iyi olur bence ve evet çoğu kişiye göre derdimiz daha az ama herinsanın gördüğü ve yaşadığı aile farklı olunca dert ve ona verilen tepkide farklı oluyor ama melek olsa uzak olmak enazından ayrı evde oturmayı herkeze imkan etsin rabbim :Saruboceq:

Ne kadar büyütüyorsunuz bazı şeyleri ya.Valla.
Yani iki kere okudum yazdıklarınızı doğru mu okudum diye..
Siz evli olabilirsiniz ama eşinizde bir evlat arkadaşım kabul edin etmeyin.Herşeyden önce sizin eşinizin annesi babası.
Onları atmasını mı istiyorsunuz yoksa sizden korkup sinmelerini bekliyorsunuz?
Siz o ailenin ferdisiniz,o soyadını taşıyorsunuz.Ben böyle yoktan sebeplerle kayınvalidesini keyınpederini burda gereksiz reklam edenlere çok kızıyorum.
O kadar kötü kayınvalide kayınpeder örnekleri varken sizinkiler ballanmış gibiler.Ne gereği varki yani bu kadar kötülemenize anlam veremedim.

bu kadar ağır yorum yapamayacağım.
ama gerçektende o kadar kötü örnekler var ki..
bence bunu gerçektende yardım duygusu olarak ele alın.
sizde ikilemdesiniz bence.
ama taşınma fena fikir değil.
ben ne kızın ailesiyle nede erkeğin annesiyle aynı apartmada oturulmasına taraftarım.
biraz mesafe gerekiyor..

aynı binada oturmanın dezavantajı :(

ben kayınvalidemle gerçekten çook çok iyi anlaşırım. aynı binada yer vardı. gel istediğin daire de otur dendi. ama yok anne ben şu semtte oturucam deyip eşimi ikna ettim. keşke sizde en başında gitmeseydiniz.
onların evinde bedavadan oturup onlardan dert yanmanız onlara ve o çevreye göre genelde yadırganır.

üzerinde durmayın. nihayetinde bir anne... evladının üzerine düşecektir. sınırını bilmeyebilir.
açıkça konuşarak çözeceksiniz. anne sen şöyle yapınca ben kırılıyorum. dolayısıyla oğlunda bende üzülüyoruz diyeceksin.
anahtarı vermiyosalar kilidi değiştirin.
yine de eşiniz sizi anladığı için çok şanslısınız.
iş yeriniz evinize uzaksa iş yerinize yakın bir yere taşının.

Keşke bütün kaynanalar senin gibi olsa.Benim eşim nişanlıyken anne ben bu evde oturmak istremiyorum başka bir yerde oturacağım dedi.Kaynananın tepkisi eğer bu evde oturmazsan sütüm sana helal olmasın.Ben kalakaldım.Aynı binada oturuyoruz.kaynana hanım akşamları iner muytfağa girer ne var ne yok diye inceler.evden dışarı adımımı ataratmaz açar kapıyı evde gezer tozar.kürtaj oldum annemlerde kaldım diye ben geline bakamıyormuyum diye surat yaptı.geldim eve 1 hafta oldu kürtaj olalı.dün inmiş ne yemeğin var.pazar günü düğünden geldi ne yemeğin var.bugün eşim işe giderken karşılaştık laf sokmadan gitmedi.Aman sallayın gitsin.Kimse bizim annemiz babamız değil.O yüzden onlardan ne sevgi bekleyeceksin ne de ilgi.3 gündür kaynanamın sözlerine takmıyorum.O söyledikçe ben gülümsüyorum ya da bana konuşmuyormuş gibi davranıyorum.Üzüldüm de ne oldu.Geceleri sinir krizleri geçirdim,eşimle hep aram açıldı.Yeter.Böyle insanlar yüzünden gençliğimi heba edemem.Artık benden daha kötüleri de vardır deyip kendimi avutuyorum.O bu dünya da istediği herşeyi yapsın bana ben onu Allah a havale ettim.

sevda sana sonuna kadar hak veriyorum. yaptıkları iyi niyetli bile olsa hayatının tam ortsaında olmaları kötü. gözler sürekli üzerinizde ve sen psikolojik baskı altındasın. heran kapı çalacak endişesi oluyor, sürekli bi akıl verme olayı... oğlunu hala küçük bir çocuk gibi görme derdi... tecrübelerini seninle paylaşma derdi..... derken dağ gibi büyüyor. sonra suratlarına haykırmak bağırmak istiyorsun. en azından ben böyle düşünüyorum. benimki 1 hafta kalır gider ama sürekli bir akıl verme, görümcemle kıyaslama olunca gerginlik oluyor sonrada eşime sarıyorum saolsun o beni rahatlatıyor.

bence kilidi değiştirin. anahtarı istedik vermediniz, başka çare bıakmadınız dersin. yeri gelince lafları patpat söyleyince sende içinde tutmuyorsun ve rahatlıyorsun.
psikoloğa gitsende bişey değişimiycek, çünkü altlı üstlü oturuyorsunuz bu sorunlar hep devam edecek, ya bayağı bayağı küs kalacaksınız gidip gelme olmayacak ya da o evden taşınacaksınız. ömründen ömür gitmeden bişeyler yap. yüzünü kızart konuş. 1 kere kötü ol sonra unutuluyor.

tabiki büyüklerde bu akıl verme olayı çok fazla benim ailemde yapıyor bunu..ama sen benim asıl problem ettiğim konudan bahsetmişsin..evet sürekli tripteyim..her konuda ama her konuda sadece bu bile insanı okdar yıpratıyor ki bir süre sonra paranoyaklaşıyorsunuz..takmasanızda takmanızı sağlıcak problemler üst üste biniyor ve bu şekilde patlama noktasına geliyorsunuz..okadar çok sık geliş gidişler başlıyorki..sürekli kulağınız kapıda.. afedersiniz banyoya giricem ama kapı çalarsa açmazsam açmadı dicekler diye düşünmeye başlıyoprsunuz...apartmanın içindeki ayak seslerinden geldiklerini bile anlıyorsunuz çünkü 15 dak. önce tabak bırakmak bişi sormak için gelen kayınvalide..15 dak sonra el işinide almış oturmaya geliyor...kapı açılmayınca daha sonra açıklama yapma zorunluluğu hissediyorsunuz çünkü..bugün kapıyı çaldım açmadın deniliyor..duştaydım ne bilim temzilik yapıodum duymadım..diyorsunuz...hatta belki oan eşinizle bile bişiler yaşıyor olabilirsiniz..ama çok tuhaf ki eşinizle gündüz vakti bişi yaşayamazsınız onlar sanıyorki gençler sadece geceleri birlikte oluyorlar:)..apartmanda birde terasımız var..mangal felan yapıyoruz..bazen onlarlada bişiler yapıyoruz ama bazende arkadaşlarımızla başbaşa olmak istiyoruz...ee haydi bakalım yeni bi trip..çağırsak mı çağırmasak mı çağırmasak alınırlar mı?..sürekli izlendiğini hissediosun zaten..kapımı çekip alışverişe gidiyorum..döndüğümde bazen yanlarına uğruyorum..aynen soru şudur..bugün dışardaydın galibakapı sesini duydum ayak sesleri oldu..yaa olabilir öğrenmek zorundamısın illaki..bi müsade ette ben anlatım şuraya gittim bunu yaptım die 2 çift sohbet edelim..böyle baskılar olunca 10 dak. bile oturmadan kalkmak zorunda kalıyorum..işin en kötü tarafı sürekli izlendiğini hissetmek ve tripte olmak..evet merak edebilirler naptığmızı doğal karşılarım ama bunu belli etmemelilerki kimsenin huzuru kaçmasın..

tabiki büyüklerde bu akıl verme olayı çok fazla benim ailemde yapıyor bunu..ama sen benim asıl problem ettiğim konudan bahsetmişsin..evet sürekli tripteyim..her konuda ama her konuda sadece bu bile insanı okdar yıpratıyor ki bir süre sonra paranoyaklaşıyorsunuz..takmasanızda takmanızı sağlıcak problemler üst üste biniyor ve bu şekilde patlama noktasına geliyorsunuz..okadar çok sık geliş gidişler başlıyorki..sürekli kulağınız kapıda.. afedersiniz banyoya giricem ama kapı çalarsa açmazsam açmadı dicekler diye düşünmeye başlıyoprsunuz...apartmanın içindeki ayak seslerinden geldiklerini bile anlıyorsunuz çünkü 15 dak. önce tabak bırakmak bişi sormak için gelen kayınvalide..15 dak sonra el işinide almış oturmaya geliyor...kapı açılmayınca daha sonra açıklama yapma zorunluluğu hissediyorsunuz çünkü..bugün kapıyı çaldım açmadın deniliyor..duştaydım ne bilim temzilik yapıodum duymadım..diyorsunuz...hatta belki oan eşinizle bile bişiler yaşıyor olabilirsiniz..ama çok tuhaf ki eşinizle gündüz vakti bişi yaşayamazsınız onlar sanıyorki gençler sadece geceleri birlikte oluyorlar:)..apartmanda birde terasımız var..mangal felan yapıyoruz..bazen onlarlada bişiler yapıyoruz ama bazende arkadaşlarımızla başbaşa olmak istiyoruz...ee haydi bakalım yeni bi trip..çağırsak mı çağırmasak mı çağırmasak alınırlar mı?..sürekli izlendiğini hissediosun zaten..kapımı çekip alışverişe gidiyorum..döndüğümde bazen yanlarına uğruyorum..aynen soru şudur..bugün dışardaydın galibakapı sesini duydum ayak sesleri oldu..yaa olabilir öğrenmek zorundamısın illaki..bi müsade ette ben anlatım şuraya gittim bunu yaptım die 2 çift sohbet edelim..böyle baskılar olunca 10 dak. bile oturmadan kalkmak zorunda kalıyorum..işin en kötü tarafı sürekli izlendiğini hissetmek ve tripte olmak..evet merak edebilirler naptığmızı doğal karşılarım ama bunu belli etmemelilerki kimsenin huzuru kaçmasın..

işde tüm bunlar altlı üstlü oturmaktan kaynaklanıyor. yanyana farklı apartmanda bile otursanız çok daha rahat olacağı kesin. öncede yazdım ya büyük bir kavga yaşayıp çok resmi olacaksınız yada ayrı ev. bu şekilde yürümüyor malesef. en basitinden evde istediğin kısa şortu ip askılı badin giyinemessin heran kapı çalabilir nede olsa.
ben aynı apartmanda yaşamayı birlikte oturmaktan birazdaha lüks kabul ediyorum.
hayatının tam orta yerindeler çünkü....

2 gündür gitmiyorum oda hiç gelmedi...birazdan uğrıcam bakalım ne olucak..ayrıca hiç gelmediniz derlersede nedesem diye düşündüm cevap olarak mazeretler düşündüm ama bunuda saçma buldum sonra hiç bir mazeret uydurmıcam..uzatırlarsada görüşüyoruz işte suan burdayım dicem kapatıcam konuyu..

2 gündür gitmiyorum oda hiç gelmedi...birazdan uğrıcam bakalım ne olucak..ayrıca hiç gelmediniz derlersede nedesem diye düşündüm cevap olarak mazeretler düşündüm ama bunuda saçma buldum sonra hiç bir mazeret uydurmıcam..uzatırlarsada görüşüyoruz işte suan burdayım dicem kapatıcam konuyu..

mazeret uydurursan hep böyle gider zaten, mazeret uydurmadan, görüşüyoruz ya anne daha nasıl görüşücez, çalışan bir kadınım evimn işi oluyor, bu aralar yorgunum de.

eşin anakuzusu olduğunu belirtmiştin yani kaynana ile tek başına mücadele edeceksin şimdiden isteklerine itiraz et alışsın

eşim anakuzusu bir insan değil hatta o yeri geldiğinde en çok o itiraz eder. kayınvaliemlere gittiğimizde 10 sonra hadi kalkalım der..o kafayı takmamayı çok iyi beceriyor..bağımsız bir insan olmayı bağımsz yaşamayı çok sever..ama tabiki ağır şeyler söylemeyi oda istemiyor...ben gelişen olayalrı anlattığımda gider kırmadan konuşur..olayların üstünü kapatmaz...oyüzden banada o an seni huzursuz eden bi olay olursa direk cevabını verebilrisin der haksızlarsa haksız olduklarını sende söyleyebilirsin der..sla anne babasına göre hareket etmez..buna rahmen bu tür müdehaleler devam ediyor benim ona canım sıkılıyor..

Ne kadar büyütüyorsunuz bazı şeyleri ya.Valla.
Yani iki kere okudum yazdıklarınızı doğru mu okudum diye..
Siz evli olabilirsiniz ama eşinizde bir evlat arkadaşım kabul edin etmeyin.Herşeyden önce sizin eşinizin annesi babası.
Onları atmasını mı istiyorsunuz yoksa sizden korkup sinmelerini bekliyorsunuz?
Siz o ailenin ferdisiniz,o soyadını taşıyorsunuz.Ben böyle yoktan sebeplerle kayınvalidesini keyınpederini burda gereksiz reklam edenlere çok kızıyorum.
O kadar kötü kayınvalide kayınpeder örnekleri varken sizinkiler ballanmış gibiler.Ne gereği varki yani bu kadar kötülemenize anlam veremedim.

Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.

Arkadaşım olayları abartıyorsun, sende farkındasın. Bazı şeyler göze batabilir ama insanı çıldırtacak kadar bir sorun görünmüyor ortada. sonuçta bu insanlar yapma demenden anlıyor ve çekiliyor üstelik eşinde pasif biri değil h ep yanında anlattığına göre. Bence bir psikoloğa mutlaka git ve tedavi ol. İnsanlar sıfır hatasız olamaz önemli olan bazen bazı şeyleri göz ardı edip büyütmemek ama sen şuanda dışardan bakılınca hiç olmayacak şeyleri kendine kocaman aşılmaz sorunlar yapmışsın bu şekilde devam etmemelisin hayatına. Bu şekilde hem kendine hem eşine hem evliliğine zarar verirsin.

Son düzenleme:
siz kayınvalidenizle yakın mı oturuyorsunuz.yoksa uzak mı?

Bir zamanlar yılda 2-3 ay birlikte oturuyorduk ama benim kayınvalidem ve kayın pederim gibi insanlar sizde olsa şu anki halinizle eminim en yakın köprüden atlardınız.

sana çok hak veriyorum sevdacım çok ufak sorunlar hatta sorun gibi gözükmesede insan ister istemez bi zamandan sonra kafaya takıyor...aynı sorunları bende yaşıyorum çünkü bende 3 aylık evliyim bazen çok bunalıyorummafoldumben benim bildiğim şeyleri bana on defa söylüyo öyle değil böle yap bunu böyle yap...kendmime güvenim kalmıyo ama şimdiye kadar hiç bişey demedim hep altan alıyorum...Allah yardımcımız olsun canım

Bir yaşam bu kadar mı diğer bir yaşama benzer :)

Konu sahibi arkadaşı o kadar iyi anlıyorum ki, olayların bir benzerini ben yaşıyorum. Farkındayım aslında o kadarda büyütelecek şeyler değil, ama bu yaşananlar öyle bir üstüste biniyor ki, insan bir yerden sonra takmayacağı şeyleri bile takmaya başlıyor. Kapıyı çaldım açmadın, dün şu yemek kokuları geliyodu (benim kayınvalidede gurmeleri kıskandıracak bir burun vardır :) ) , şu geldi bugün neden çıkmadın, şurda gezme var hadi gidelim...

Birde hiçbir ortak noktamız yok hani oturursun tv seyredersin zaman geçer, nasıl bayanların geneli spor programlarından hoşlanmıyorsa ve seyrederken bunalıyorsa benim içinde onun seyrettiği tv programları öyleydi ve 3 yıl boyunca iki akşamda bir, akşam 8 gece en az 1 lere kadar sürüyordu bu, kanal değiştirsem surat asılır, birde yorum yapar ve yorum bekler, heyecanlandığında dürter, 2 günde 1 her akşam çağırmamı bekler çağırmazsan laf olur, eşim işe gider kayınvalidem bende, şöyle ayaklarını uzat tv seyret yayıl olmuyo tabi, lükse kaçıyor...

Aslında olay bu keşmekeşten ne zaman kurtulurum düşüncesi ve eğer yolun sonunda bir ışık yoksa insan gözünde dahada büyütüyor olayları. Bende bir umutla KPSS ye sarıldım. Şimdi daha az takıyorum olayları tabi bunda gece 5-6 saat oturma durumlarının kalkmasınında payı büyük. Eşimin iş saatleri değişti :lepi:

Allah yokluklarını göstermesin, severim sayarım, günlerinde elimden geldiğince gider yardım ederim, kesinlikle kötü değiller ama kötü olmamaları bencilliklerini engellemiyor işte.

Aile gözetiminde evcilik oyunu gibi birşey bu aslında, aynı çatı altında yaşamanın daha bir lüksü

böyle uzaktan kimsenin yaşamı hakkında ahkam kesilemez...bazı durumlar vardır herkes tarafından katlanılamayacak olarak kabul edilir amenna, kimse bişey demez ama bazı durumlar problem sahibi tarafından katlanılamaz olarak algılanır ki ben bu arkadaşın durumunda onu sezdim...

kesinlikle zordur...farklı hayat tarzları ve yaşlı insanlar kırmak istememenizi çok takdir ediyorum ve ne kadar zorlanıp bunaldığınızı anlayabiliyorum....haklı olarak kendi hayatınızı yaşamak istiyorsunuz ve eşişnizin ailesinin de yapması gereken o....artık siz bir ailesiniz ve onlar başınızın tacı misafirlerinizdir...böyle kabul etmeli...bence aile içine karışmak eve habersiz gidip gelmek çok yanlış....oğlu ya da kızı olabilir ama artık ayrı bir ev ayrı bir ocak...

bence bahaneler bulmayın gitmiyorsanız kibar bir dille gitmek istemediğinizi evinizde kalmak istediğinizi vsvs söyleyin ama bunun zorluğunu tahmin edebiliyorum "aman kırıldı mı acaba" endişesi insanı yorar...ya ne düşünürlerse düşünsünler diyeceksiniz ya da en iyisi eşinizle konuşup ikna edip farklı bir yere taşınacaksınız....kendinizi bu kadar yıpratmayın...ne yapacağınıza karar verin bir an önce yapın...doktora gidersiniz herşey düzelir sakinleşirsiniz ama karakteriniz istekleriniz yaşam tarzınız değişmedişkçe herşeyi başa sararsınız...ya koşullarınızı değiştirin ya kendinizi....umarım kısa zamanda düzelirsiniz....

Back
X