• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık ve duygu sömürüsü mü bu Yoksa iyi niyet mi?

sevda28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
181
5
46
Çanakkale
Öncelikle selamlar herkese..Yakın zamandır özellikle bu başlık altındaki konuları takip diyorum..Şu an bana yardmı olabilecek her tavsiyeye açığım çünkü sabrımın spnuna gelmiş vaziyetteyim ve bu hayatımı çok fazla olumsuz yönde etkiliyor...
1.5 yıllık evliyim..eşimle severek aşık olrak evlendik..şu anda da aramız çok iyi allah bozmasın önce başkalarının sonrada benim ilişkimi..çok iyi anlaşıyoruz benim çok iyi anlar ve destek olur..ama ailesi konusunda oda çok çaresiz ve bu çaresizliği benide çok üzüyor herşeyin farkında gerekli müdahalleri yapmasına rahmen ailesi bizi rahatsız eden davranışlarına maalesef devam ediyor..kısaca anlatmaya çalışıcam ama uzayabilir lütfen kusura baköayın birikmişlik çok fazla..

Şu an en ufak bir lafı bile takar haldeyim..artk olumlu bakış açmı kaybettim..başlarda sorun olmuyordu ama evliliğimiz ilerledikçe yaşayarak aslında hiçbişeyin göründüğü gibi olmadığını anladım..Kayınvalidem iyi bi insandır herkese yardım eder duası ağzından eksik olmaz banada hep yavrum diye hitap eder ama..ben bu iyi tavırların artık samimi olmadığını düşünmeye başladım..yardım istemem sebebimde tam bu nokta..lafları tavsiyeleri iyilikten mi yoksa aslında içten beni kıskanıyormu bunu anlayamıyorum..
Çocuklarına çok düşkünler aynı apartmanda ama ayrı oturuyoruz..baştan beraber yemek yedik olmadı çünkü kayınpederimin müdahalelerine dayanamdım..hiç bir yemeği beğenmez hep eleştirir.başlarda kayın validem destek oluyordu...daha sonra evlendiğimiz senenin kışında ben çok üşüyorum diyerek o kış bizde oturmak istedi tamam dedim ama oda olmadı aynı evde çok zor..şunu farkettim kendi kaloriferini yakmaz ısınamaz hep üşüdüm derdi eşime duygu sömürüsü yapardı..ama olmadı..eşimde farkına vardı ve ailesiyle konuştu evlerine gittiler..kayın pederim her akşam sorardı oğlum geldimi..oğlum nerde nereye gitti kiminle..sonra kayın validen akşam sizin kapınn önünde değişik bi ayakkabı vardı kimindi..dışarı çıkar geç geliriz o saate kadar dışarıdamı durulur..arkadaşlarımız gelir niye sizde kaldılar evleri yokmu.bunlara kırmadan verdiğim cevaplarla durdurabildim ama hep başka sorunlar çıktı...evimin anahtarlarının yedeği onlardaydıı ki herzaman böyle olur:) çalışıp eve gelirdim kayın validem girmiş bişiler bırakmış..veya eve gelirim evde çocuk odasında yatıyor..en son benden habersiz evimede bazı değişiklikler yapmışlar sinrilendim eşimle tartıştk ve beni anladığı için ailesinden anahtarları istedi..vermediler ama birdaha da evime benden habersiz adım atmadılar...kayınvalidem biraz yaşlı..kapma gelir markete git yoğurt al kasaba git tavuk al demeye başladı böyle saçma sapan bir konu..canım şimdi hiç gitmek istemiyor derdi..1. gittim 2 gittim iyi niyetten sonra kusurabakma anne gidemicema artık dedim..benim elim ayağım tuttukça ben kendi işimi yaprım diyen insan artk yoruluyorum hastayım yaşlıyım bahanelerinin altına sığınım her işini bana yaptırmaya kalktı baştan onlarıda yaptım sonra yapmamaya başldım..anladı ve artık hiç bişi istemiyor..çocuğunu görmeden duramaz 1 gece beraber değilsek 2 gece mutlak gelir 2side..baştan okadar çok tribe girdimki ayy bugün gitmedim kızmışlarmıdır diye içim içimi yiyodu..baktm olmuyor sık sık gitmemeye başladım..artk hiç gelmiosunuz deselerde hiç takmıyorum işim olmadıkça veya eşim gidelim demedikçe gitmiyorum...evimin işlerine karışmaya kaltı allahtan hayır demeyi başarabildim karışıcak ama karışamıyor...şimdi bu ve benzer konuları herkes yaşamıştır..ama benim kafa karışklıklarm var ben bizi psikolojik olarak baskı altında sokmaya çalıştklarını düşünüyorum çünkü dşarıdan kime sorsanız mükemmel bir aileye düşmüşsün der..ama içi beni yakar tabiri varya o durumdayım..kayınvalidemle bir konuşsanız dersinizki bu melek...ama ilem uzakta bana geldiklerinde alışveriş yapsalar ..artk alışveriz yapmasanızda olur onların ihtiyacı yok der ama bunu okadar iyi niyetliymiş gibi söylerki kıskançlığını anlayamazsınız..şuan kafayı sıyırma sınırndayın psikoloğa gitmeyi düşünüyorum..hayatıma karışamıyorlar ama herzaman varlıklarını bişilere karışmaya çalışrak belli ediyorlar..asla izin vermiyorum ama gücüm tükendi sanırım..hergün yeni bir mevzuu çıkıyor atlatana kadar sinirden baş ağrılarım başladı baş arıs çekiyorum atlatıyorum benim istediğim oluyor ama yoruldum artık..henüz çocuğum yok.. ve burda çocuk doğurmak istemiyorum..iyi niyetliymiş gibi davranıp acayip sk gidip gelmeler ve müdahaller başlıcak..eşimle ben rahatına düşkün çok sosyal insanlarız yaşam tarzlarmız uyuşmuyor..ama idare ediyoruz ..ama ben kimseyi idare etmek zorunda olduğumu düşünmüyorum..eğer onların karakterini kabul etmem gerekicekse onlarda benim karakterimi kabul etmek zorunda diye düşünüyorum..asla kötü söz söyleyip kalplerini kırmadım ama ben çok kırıldım bunaldım ve bu artık tüm çabalarıma rahmen eşimede yansımaya başladı ..esimle sürekli kavga eden tipler değiliz...burdan taşınmak istiyorum ama şuan pek mümkün değil..ki taşınmaya kalksak sağlam bi sebep göstermem gerekicek yoksa alınacaklar..yani napıcamı şaşırdım daha çok anlatılacak şey varda çok uzadı..kısacası engelleyebilmeme rahmen duygusal baskı altındayım..bütün bunlar bize karışmak için kıskançlktan mı yapılıyo..yoksa iyi niyetli..çözemiyorum artık..

kaynana - gelin doğaa aykırııı arkadaşım alsanaalsanasmile ne kadar iyi olursa olsun. takma diycem ama yeterli gelmiycek. benimde nişanlımın annesi çıldırtıyo beni ama yapcak bişey yok. nişanlımda farkında elinden geleni yapıyo ama çoçukta bıktı yıprandı artık. annem ne yapim diyo atıyim mi satiyim mi. böle kaullenmek gerek heralde sen bu kadar sinirini bozarken onun eteği bile kımıldamıyo

en çok sinirimi bozanda bu tepki vermemize rahmen hiç bişi olmamış gibi nasıl devam edebiliyorlar..aslında korktuklarından diye düşünüyorum biliyolarki arayı soğuturlarsa işler sarpa sarıcak oğullarını görmekte tehlikeye giricek belkiş çekip gidicek..o yüzden hemen alttan alınıyor herşey..ama sonra devam ediyor..deliricem yaa..ve çocuklarının onlara kötü söz söyşemeyceğini çok iyi biliyorlar...az önce bendeydi artık diyorum ya hep bişiler arıyorum lafların altında...şöyle diyor..ben
imde çok ütüm var ama hiç yapmak istemiyorum..ama yapmak zorundayın babanın hiç pantolunu kalmadı..ve devam ediyor...eskiden olsa oğlumun herşeyini ütülerdim hiç yorulmazdm..şimdi bu ne demek allah aşkına? yaşlandım artık yoruluyorum mu demek yoksa artık oğlunun kileri ütüleyemiyor buna mı üzülüyor..bende bana ütületmek istiyeceğini düşünerek valla bende ütüden nefret ediyorum seve seve yapmıyorum dedim anlasın diye..de napmaya çalışıyor anlamıyorum..sürekli eşimin küçüklüğünü anlatır..diğer gelin kayınavlide tartışmalarını örenk gösterir..ama kötü bi durum olarak ama iş bize geldimi..bişeye hayır de hemen boyun büküşür üzülünür..peki benim yaşdıklarım yüzünden döktüğüm gözyaşları ne olucak o kaç kere ağlamış benim yüzümden..ki kayınvalidesin acayip çok çekmiş..bazı şeylerde çok anlayışma ama bazen heralde dayanamıyor artık kafasına göre davranıp bizi hiçe sayıyor..anlamadm bi istikrar yok yani..

bu yaşadıklarının aynısını bende yaşadım daha çok piskolojim bozulmadan yada bozulduğundan gürültülü bir şekilde kaynana ile kavga ettim 4 ay küslükten sonra yine görüşüyoruz ama mesafeli iyikide kavga etmişim bu bir ayar idi gerçi eşimde bana küstü ama sonra anladı ki annesinin egoist ve duygu sömürüsü yaptığını oda mesafeli olmaya başladı ve annesine söylediği söz eşimi bir büyük olarak idare edemedim kızımıda bana kötülüyormuş kızımda onun yüzündende depresyona girdi inan yaşadıklarım anlattıklarımdan ağır geçti sende artık harekete geç ki mesafeli olun

şimdi ben çok sabırlı bir insanım..ve klasik olucak belki ama olayı o şekilde kavga ederek dahada cıkmaza sokmak istemiyorm haa bana kalsa yaparımda eşimi düşünüyorum şuan bile o kadar çaresizki seni anlıyorum bende bıktım hatta evlendikten sonra öyle şeylere gözleriyle şahit olduki ..ben annem babam bunlar olamaz benim annem babam böyle şeyler yapcak insanlar değildi dedi..şuan acayip arada kalmış vaziyette..ban diyorki o an kırmadan içinde ne varsa söyleyebilirsin..bana bırakma ben söylersem bu seferde gelin söyletiyor dicekler dedi. ve haklıda..kavga etsem çok yüzgöz olucak ki ben asla konuşmam bidaha o duruma gelmek istemiyorum..sadece beni rahat bıraksınblar istiyorum çünkü ben kimseye karşmıyor ve rahatsız etmiyorum..

hep derim bazen iyilikten de sorun çıkar.......insan ne olursa olsun evini evliliğini kendi yaşamak istiyor,nereye gittiniz nerden geldiniz kim olsa sıkılır çocuk gibi...yakın olunca böyle malesef benimki uzak yakın olsa yanmıştım valla düşünemiyorum....takma bence engelleyebiliyorsun iyiki eşinle aranı iyi tut canım haklısın sinirler gerilince zor ama eşinin desteği çok lazım sana iyiki anlıyor seni imkanınız olunca çıkın biran evvel yoksa böyle sürer ...

sadece şunu söylicem şu saatten sonra umarım bi gün onlar hala hayattayken taşınabilirim başka biyere..şunu söylemek isityorum yeni evlenicek arkadaşlara kayınvalideniz melekte olsa kayınpederinizde asla asla yakın oturmayın....çıkın kiraya zorlansanızda yarım edecekler etmek zorundalar amaaa kendi ailenizin yakınında da oturmayın..herkesten rica ediyorum iyi niyet herşeyi dahada fazla ..oka sarıyor...asla oturmayın. ama şöyle böyle felan demeyin aslaaa diyorum..benimkilerde özünde çok iyi ama karışmadan duramıyorlar duramıyorlar....erkek çocukları çok kıymeytli ya ben napim anamı babamı bırakıp gelmişim ben insan evladı değilmiyim telde bile 3 günde bir konuşuyoruz bazen daa fazla en sok özlenmesi gereken benken.. dibindeki oğullarını ne ara özlemeye fırsat buluyolar şaşırıyorum..

hayatımızda gelişen her yeni olayda bi kriz atlatıyoruz..geçen allahın izniyle araba aldık..3 gün oldu..daha ben eşime beni şuara götür buraya götür dememişken..kayınvalidem şuraya gitmemiz lazım buraya gitmemiz lazım başsağlığına ona gitmemiz lazım felan deiyor.. bi gün sonra görümce ki bir telefon bile açıp hayırlısı olsun bile demeden beni çocuklarla kız kardeşime götürümüsün dedi..çıldırdım.çıldırdım resmen kocam beni tanıyamaz halde bana baka kaldı..ayıp yaa ayıp..herşey kafaları basıyor işlerine gelen hiçbişeyi unutmuyorlar ama böyle şeylerde saçma sapan benim uzaktan yakından asla butür muhabbetlerin içinde olmayı istemediğim olaylara beni çekiyorlar..yani karşılık vermek zorundayım ama sabrım taştığı için bu ara acayip hırçınım ve eşimde çok üzülüyor..böyle sakinleştirici felan alıp 3 gün uyanmasam kafamı toplasam çünkü çok yoruldum

psikologa gitsem mi diye düşünüyorum ama bir yandan da abartmış olurmuyum diye düşünüyorum..sürekli surat yapan negatif bir insan gibi görünmekte istemiyorum..memnuyetsiz suratsız denmesinide istemiyorum ama bu ruhalimden kurtulamıyorum bi dönem takmadım ama artık sabredemiyorum..eşimle sürekli tartışmak gibi bir adette edimek istemiyorum..çocuğumu burda doğurmak hata mı olur şuna ınuda düşünüyorum..yoksa tamamen elimi ayağmı çeksem mi çünkü ozaman anlıyorlar çok fazla üstümüze gelmiyorlar ama eşimin üzülmesine dayanamam..napıcam ben yaa??????????????

Ne kadar büyütüyorsunuz bazı şeyleri ya.Valla.
Yani iki kere okudum yazdıklarınızı doğru mu okudum diye..
Siz evli olabilirsiniz ama eşinizde bir evlat arkadaşım kabul edin etmeyin.Herşeyden önce sizin eşinizin annesi babası.
Onları atmasını mı istiyorsunuz yoksa sizden korkup sinmelerini bekliyorsunuz?
Siz o ailenin ferdisiniz,o soyadını taşıyorsunuz.Ben böyle yoktan sebeplerle kayınvalidesini keyınpederini burda gereksiz reklam edenlere çok kızıyorum.
O kadar kötü kayınvalide kayınpeder örnekleri varken sizinkiler ballanmış gibiler.Ne gereği varki yani bu kadar kötülemenize anlam veremedim.

babanemlerde bize gelenigideni gozetler ve yorumlar yaparlardi..markete gideriz ne aldiniz,biryere gideriz nereye gidiyorsunuz?laf dokundurursun anlamamazliktan gelir daha beter yuzsuzluge vururlardi.sizin icin en iyi cozum tasinmak biz oyle yaptik kafamiz rahatladi..hic uzulecekler diye dusunme senin sagligindan kiymetli degil..yasadiklarin icinde eger imkanin varsa doktora git..

Son düzenleme:
@sarubuceq....kusura bakma arakadaşım ama bende biliyorum evlat demenin ne demek olduğunu.ben kimseye ananı babanı at demiyorum zaten bu ailenin bir ferdi olduğum için hiçbir zaman kötü söz söyleyip kalplerini kırmamışımdır..sadece butür şeylere hiç alışık değilim böyle ufak şeyşerede kafayı takacak bir insan değilin çok basit sadece insanı üzmeye yarayan şeyler olduğunu düşünürüm..birilerinin kalbini kırıcam diye çok karkor bi lafı 2 kere düşünüp konuşurum...ben annemi babamı özlemiyormuyum onlar beni özlemiyormu ama onlarla asla böyle şeyler yaşamadım asla karışmazlar ne bana ne eşime ve uzaktalar asıl zor olan onlar için..çocuğunu paylaşmak istemeyen yada herşeyin evlenmeden önceki gibi olmasını isteyenler çocuklarını dizlerinin dibinde oturtsunlar kimse kusura bakmasın..ben zaten bu şikayetlerimi en sağlıklı şekilde nasıl çözebilrim diye sizlere danışmak için yazdım..ve anlatabilmek içinde bazı örnekler vermem gerektiğini düşündüm..kötü niyetli biri olsam direk başlığa beni çıltırtan Kaynan diye yazardım ki ben ondan başkalarınn yanında bile ANNEm Ddiye bahsederim..amacım niçin butür davranuşlar setgilediğini anlayabilmek çünkü ben anlamaya çalışmaktan okadar yoruldum ki iyi taraflarını görebildiğim zamanları geride bıraktım maalesef...ama sanada kızmıyorum sanırım erkek annesisin..bu şekilde durup duruken saldırman normal bu şekilde aşrı tepki vereceğine daha üsturuplu bi şekilde fikrini yazabilirisin.. gerek yok yani kızdığın belirtmeye belitmesende anlaşılıyor..sen bu şekilde bana posta koyamazsın kusura bakma..çünkü niyetimi anlayamamışsın amacım bu işi kimse üzülmeden çözebilmek..verdiğim örnekelerde bu yüzden..

Son düzenleme:
psikologa gitsem mi diye düşünüyorum ama bir yandan da abartmış olurmuyum diye düşünüyorum..sürekli surat yapan negatif bir insan gibi görünmekte istemiyorum..memnuyetsiz suratsız denmesinide istemiyorum ama bu ruhalimden kurtulamıyorum bi dönem takmadım ama artık sabredemiyorum..eşimle sürekli tartışmak gibi bir adette edimek istemiyorum..çocuğumu burda doğurmak hata mı olur şuna ınuda düşünüyorum..yoksa tamamen elimi ayağmı çeksem mi çünkü ozaman anlıyorlar çok fazla üstümüze gelmiyorlar ama eşimin üzülmesine dayanamam..napıcam ben yaa??????????????

Canım ben kayınvalıdemle yakın oturmama ragmen telefonda benı sınırlendırmeyı becerıyorlardı. benım kayınvalıdemde bısey deyınce hemen aglar. dogal olarakda oglu hemen tarfaına gecer ama bende sabır bıttı. bır ara durumu duzelttık ama sonra gereksız trıplerıyle uzaklastım. ama kafamda bır suru olayı bıtıremıyordum. sankı hep onlarlaymıs gıbı hep yaptıkları aklıma gelıyordu. aksam yatıyorum kafamda onlar var, sabah kalkıyorum yıne onlar var. baktım olmuyor en son psıkıyatr a gıttım 1,5 ay oluyor. suan dıyorum kı keske nısanlılık donemımımde gıtseydım. ınanırmısın ne esımle tartısıyorum ne kafayı yıyorum o kadar rahatım kı. benı anlayan bır uzmanım var. hayat gprusum degıstı. donem donem yıne kafama takılıyor bazen ama en azından artık rahat uyuyup yemek yıyorum, kaynanam telefon acınca ellerım buz gıbı olurdu tuıtremeye baslardım onlarda gectı sımdı ararsa konusuyorum aramazsa nıye benı aramadı dıye dusunmuyrum.

kusura bakma arakadaşım ama bende biliyorum evlat demenin ne demek olduğunu.ben kimseye ananı babanı at demiyorum zaten bu ailenin bir ferdi olduğum için hiçbir zaman kötü söz söyleyip kalplerini kırmamışımdır..sadece butür şeylere hiç alışık değilim böyle ufak şeyşerede kafayı takacak bir insan değilin çok basit sadece insanı üzmeye yarayan şeyler olduğunu düşünürüm..birilerinin kalbini kırıcam diye çok karkor bi lafı 2 kere düşünüp konuşurum...ben annemi babamı özlemiyormuyum onlar beni özlemiyormu ama onlarla asla böyle şeyler yaşamadım asla karışmazlar ne bana ne eşime ve uzaktalar asıl zor olan onlar için..çocuğunu paylaşmak istemeyen yada herşeyin evlenmeden önceki gibi olmasını isteyenler çocuklarını dizlerinin dibinde oturtsunlar kimse kusura bakmasın..ben zaten bu şikayetlerimi en sağlıklı şekilde nasıl çözebilrim diye sizlere danışmak için yazdım..ve anlatabilmek içinde bazı örnekler vermem gerektiğini düşündüm..kötü niyetli biri olsam direk başlığa beni çıltırtan Kaynan diye yazardım ki ben ondan başkalarınn yanında bile ANNEm Ddiye bahsederim..amacım niçin butür davranuşlar setgilediğini anlayabilmek çünkü ben anlamaya çalışmaktan okadar yoruldum ki iyi taraflarını görebildiğim zamanları geride bıraktım maalesef...ama sanada kızmıyorum sanırım erkek annesisin..bu şekilde durup duruken saldırman normal bu şekilde aşrı tepki vereceğine daha üsturuplu bi şekilde fikrini yazabilirisin.. gerek yok yani kızdığın belirtmeye belitmesende anlaşılıyor..sen bu şekilde bana posta koyamazsın kusura bakma..çünkü niyetimi anlayamamışsın amacım bu işi kimse üzülmeden çözebilmek..verdiğim örnekelerde bu yüzden..

Hayır kız evladım var Allah bağışlasın:nazar:
Ben gayet usturuplu yazdım hoşunuza gitmemiş dolayısı ilede böyle düşünmüş olabilirsiniz ama hiç bir hakaret tartışma yok benim yazımda.
Ayrıca niye posta koyayım,neticede benim ailemden bahsetmiyorsunuzki.
Sadece ben düşüncemi belirttim...

şimdi ben çok sabırlı bir insanım..ve klasik olucak belki ama olayı o şekilde kavga ederek dahada cıkmaza sokmak istemiyorm haa bana kalsa yaparımda eşimi düşünüyorum şuan bile o kadar çaresizki seni anlıyorum bende bıktım hatta evlendikten sonra öyle şeylere gözleriyle şahit olduki ..ben annem babam bunlar olamaz benim annem babam böyle şeyler yapcak insanlar değildi dedi..şuan acayip arada kalmış vaziyette..ban diyorki o an kırmadan içinde ne varsa söyleyebilirsin..bana bırakma ben söylersem bu seferde gelin söyletiyor dicekler dedi. ve haklıda..kavga etsem çok yüzgöz olucak ki ben asla konuşmam bidaha o duruma gelmek istemiyorum..sadece beni rahat bıraksınblar istiyorum çünkü ben kimseye karşmıyor ve rahatsız etmiyorum..

Bede 4.5 aylık evliyim.Evlendiğim günden beri kaynanamın üstüne laf sokmada başka kimseyi tanımyorum ve de evlatlarını dolduruşa gtirme de.Nerdeyse 1 hafta önce kürtaj oldum.3 aylıktı.8 hafta 6 günlükken kalbi durmuş.3 hafta boyunca karnımda ölüymüş.Ben bunu öğrendiğimde dünyalar başıma yıkıldı.Kaynanam eve gelip 4.5 ayına kadar bekleseydin,zırt pırt hastaneye gidilir mi(2 kere gittim,son gitmem de ikili test içindi)neyse.susutum.görümcemle problemlerim oldu sustum.Eşimi bana karşı doldurdular sustum.Aşerdim yemek yapamadım kaynanam eşimin arkasından gelip bu evde niye yemek yok dedi sustum.Kanamam oldu acile gittim.Acilde anestezi yokmuş özele gittim.giderken başklarıda doğuruyor,şu anestezi olmadan kürtaj olmuş öyle böyle dedi sustum.K
rtajdan sonra annemlere gittim.(çünkü 3 ay boyunca it köpe açmısın tokmusun,yemek ypmamıyorsun,sürekli istifar ediyorsun,ki bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendiğimde kaynana geldi 5 dk oturmadan çekti gitti halı çırpıp temizlik yaptı...)onu sorun yaptılar.can havliyle geldim evime.2 gün boyunca bişeyim yoktu.o sinirlede eve gelip kanamamın fazla olduğunu görünce eşimi aradım.mutlumusunuz dedim.oda hemen kaynnama haber vermiş.Can havliyle verdim veriştirdim.Bağırdım çağırdım.4.5 aylık dolumunu boşalttım.Rahatladım.Çünkü burd anlatmadığım daha birsürü şeye susutum.Ben sustukça onlar daha da üzerime geldiler.Ben evladımın,canımın derdindeyim onlar el gün derdinde.Bağırdım çağırdım.Sonra o da banabağırıp çğırdı.Sustuk.Kaktı yatağımı hazırladı.Sonra yemek getirdi.Bişey olmamış gibi.Bügün de ne hikmetse kahvaltıya çağırdı.Gözümün içini gözlüyordu.Hiçbişy olmamış gibi davranıyordu.Bazen kendini ezdirmeyeceksin.Sen susutukça aman kalpleri kırılır aman öyle olur,aman eşime yansır.cuma günü tartıştık kaynanamla eşime hiçbişey çıtlatmadı.Yeter yani.biz sustukça bunlar başımıza çıkıyor.Eşimde diyor kötüysede ne yapayım.Benim annem diyor.Ben zaten eşimin ailesiyle arasının açık olmasını istemem.Ailesinn laf sokması bi de eşimi dolduruşa getirmeleri...4 gündür bişey yok.Bakalım.Benim yaptığımı yap demiyorum ama seni de anlamaya çalışsınlar.Şunu da belirteyim ki iyiki de kaynanamla tartışmışım.Şimdi daha farklı.

Hayır kız evladım var Allah bağışlasın:nazar:
Ben gayet usturuplu yazdım hoşunuza gitmemiş dolayısı ilede böyle düşünmüş olabilirsiniz ama hiç bir hakaret tartışma yok benim yazımda.
Ayrıca niye posta koyayım,neticede benim ailemden bahsetmiyorsunuzki.
Sadece ben düşüncemi belirttim...

ozaman uzakta oturuyorsunuz kayınvalidenizden..çünkü bi arada oturupta bu şekilde sorun yaşamayanların sayı çok az siz istinaysanız onu bilmem..evet ufak şeyler gibi görüne bilir.ama birikince bıkkınlık vermeye başlıyor..sırf eşim istediği için ailesine yakın oturmayı kabul ettim. yoksa ben karakterimide hayat tarzımıda hayat felsefemide çok başka bi şekilde yaşayabilridim..burda yaşayamıyorsun..ayrıca arkadaşlarınla sosyalleşmeye kalktığın bu onlara abes geliyor..benim ailem buraya geldiğinde daha bir kere onları soframdan ayırmadım ama mecburmuyum buna en azında kırk yılda bir gelen ailemle bir sabah kahvaltısı yapmak hakkım değilmi..ama çağırmazsam surat asıyorlar..ben sigarada kullanıyorum sigarayla saygı olmaz ama birlikte oturduğum dönemde kendi evimde çocuk gibi tuvaletimde sigara içtim sırf onlara abes gelmesin diye..kendi annemim babamın yardıma ihtiyacı varken onlara maddi yardımda bulundum..beraber yemek yedim beraber oturdum aynı yerde oturmayı kabul ettim evime benden habersi misafir almalarına bile gözyumdum..madii yardım yaptım..ama onlar butür entrikaların içine beni sokmaya çalışıyorlar...örnek verim ..misal bekarken ben gelin arabasnın önünde görümcemi oturmuş kayınvalide oturmak istemişte gelin kabul etmemiş falan olmuş filan olmuş bu tür basit muhabbetlere sinir oluyorsddum halada oluyorum böyle boş entrikalarla uğraşıcaz tarzda bi insan değilim..bu muhabbetlere karıştrılmaktan sıklıdm be farklı bakış açıları edinmek istedim sadece...

Son düzenleme:

biz niye evleniyoruz o halde kaynana bize karışsın diyemi yeni aileye saygıları yok diye bu tartışmalar oluyor benim evimde benim,eşimin ve kızımın istekleri geçerli kaynanada umrumda değil cehenneme kadar yolu var artık o bende kredisini tüketti bu çok sabırlı davranıştan sonraki hisler ve durumlar çok altan alanlar ve sabırlı olanlara sözüm

yaşlılar anne babası şinizin ve belirli düşünceleri kalıplaşmış asla değiştiremezsiniz sizi olduğunuz gibide kabul etmezler sanmıyorum en iyisi onlara hiç bir probleminiz yok gibi yaklaşın zaten sizin gerildiğinizi gördükçe daha çok üstünüze gelirler sizde onların konuşmalarını duymazdan anlamazda gelin bir cümleye üç saat kafa yormayın yazık sizede

valla bende ailenizin esine acidim
evlerinde oturun ve bu kadar sikayet ediyorsunuz
yasli insanlar ve SIZI seviyorlar diye dusunuyorum
ve su verdiginiz utu ornegi
evet "yasliyim eskisi gibi haldir haldir yapamiyorum" demek
yaslanmak ne demek biliyormusunuz

Back
X