- Konu Sahibi reyyan1984
-
Kim demiş Türkiye'de yok diye, doktoru mu? Türkiye'de var canım ama her şehirde yok. Belli başlı merkezlerde yapılıyor. Daha 1 ay önce yaptırdım. Anne ve babanın genetiğine mutlaka bakılsın.
Bu hastalığın Türkiye'de bakılıp bakılmadığını mutlaka araştırın. Bakan bir merkez olabilir ki bir çok genetik hastalık artık ülkemizde araştırılıyor. Evet fiyatlar maalesef yüksek ama sağlık bu. Hamile kaldıktan sonra yapılacak işlemin ardından eltin bebeğini aldıramazsa karnındayken baktırmasın. Hamile kalmadan önce tedbirlerini alsınlar. Türkiye'de hizmet veren genetik merkezleri ve laboratuvarlarıyla irtibata geçin canım. Bakan bir yer varsa hiç zaman kaybetmesinler.
Canım alalh yardımcısı olsun eltinin allah acil şifalar versin.
Hangi ildeler bilmiyorum ama İzmir Ege Üniversitesinde tıbbi genetik bölümü var.Gelebilirlerse izmire gelmeye çalışsınlar yada oturdukları ile yakın yerdeki diğer hastanelerdeki tıbbi genetik birimine başvurup telefonla bilgi almaya çalışsınlar.
Çok fazla görülen bir hastalık değilse kimi zaman hastaneler araştırma hastası olarak ücret almadan tedavi edebiliyorlar umarım öyle bişey olurda tedavi görebilir yiğenin..
ne diye ararttırmalıyım googleden
canım bide ne gibi tedbirler alınması gerekiyor canım
yani bu tedbirler 2.çocuğun sağlıklı doğmasına yarayacak tedbirlermi birde pgt demiştin o aşılama oluyor dimi
yani o yöntem kullanılırsa
bu rahatsızlık olmayabilir mi şimdi
korunuyomusun diye sorduğumdaPeki neden korunmuyor eltiniz?
inş. canımYazmayı unutmuşum. Eltin mutlaka korunsun. Doğal yoldan kesinlikle hamile kalmasın durum netleşinceye kadar.
televizyonda görmüştüm böyle bişey.ama tedavisi var bildiğim kadarıyla.
canım tabiki yüzü farklı biraz nasıl anlatayım bilemedimkimaalesef tamamen tedavi edilemiyo.ama konuşması için rahat nefes alması için eğitim almalıdır.fizik tedavi gerekir.bakınca yüzünde gözünde bi anormallik göre biliyor muunuz?
Allah tez zamanda şifa versin canım çok geçmiş olsun :26: Ben çok üzülüyorum çocuklara, bebeklere ya hele bu tarz rahatsızlıkları varsa senin gibi dayanamıyorum ben hüngür hüngür ağlamaya başlıyorumAllah'ım tüm bebekleri sağlıklı sıhhatli dünyaya getirsin Bak yazdın ya buraya içim bi fena oldu yine
Bence ilk iş İstanbul, Ankara veya İzmir'deki üniversite hastanelerinin birinin genetik bölümüne başvursunlar ve genetik taramalarını yaptırsınlar. Genetik olduğu kesinleşirse tüp bebek ve pgt(genetik tanı) yapan hastaneleri araştırsınlar. Tüp bebek bölümüne bakarsan canım orada belli başlı merkezlerin isimlerini bulabilirsin. Ülkemizde gerekli işlemler yapılamıyor olsa bile yurt dışıyla bağlantısı olan genetik birimler mutlaka vardır (genelde özel hastanelerin genetik birimleri yurt dışıyla koordineli çalışıyor) Canım pgt preimplatasyon genetik tanı demek. Tüp bebek işlemi sonunda oluşan embriyolar genetik incelemeye tabi tutuluyor ve sağlıklı embriyo elde edilmeye çalışılıyor. Sağlıklı embriyo bulunduğu takdirde anneye transfer ediliyor.
Genetik olduğu kesinleşirse umarım bu işlemleri maddi olarak karşılayabilmelerinde aileler yardımcı olurlar. Maddi olarak manevi olarak da çok zor bir süreç...
elimden gelen maddi manevi destek olmaya çalışırım kendi adıma
ama üzücü birşey daha söyleyeceğim
demin malesef eşime bişeyler sordum
ya şu böylemiydi bu böylemiydi
aman sen ne uğrasıyorsun
daha bi çocuğa bakmayı beceremediler
anlayamıyorum anlayamıyorum anlayamıyorummmmmmmmmmmmm
Kardeşi için böyle düşünmesine üzüldüm açıkçası. Allah korusun herkesin başına gelebilecek bir durum. Nasıl bir sözdür o bir çocuğa bakmayı beceremediler, çok ayıp gerçekten. Sen eşin gibi olma canım. Desteğini çekme eltinden. İnsan bu durumda çok hassas oluyor hele bir de hasta bir çocuğu var. Allah yardımcıları olsun.
elimden gelen maddi manevi destek olmaya çalışırım kendi adıma
ama üzücü birşey daha söyleyeceğim
demin malesef eşime bişeyler sordum
ya şu böylemiydi bu böylemiydi
aman sen ne uğrasıyorsun
daha bi çocuğa bakmayı beceremediler
anlayamıyorum anlayamıyorum anlayamıyorummmmmmmmmmmmm
amin inşallah canımm
daha neler var nelerde
neyse şimdi hiç konuşmayacağım
geçen çarşamba köyü aradık kaynım çocukta hanımda hasta dedi
bizimki gelip getireyim ilçeye dedi
oda bilmiyorumki gibi mırın kırın işte
neyse ben git dedim
zaten kendide durmadı gitti getirdi
ateş 40 dereceye gelmiş
hala umursamıyorlar
birazda buna sinirlendi bizimki
eltiniz ve kaynınız çocuğa bakmadıkları içinmi rahatsız doğmuş bende bu yazdığınızı anlayamadım hiç kimse o bebeğin anası babası kadar üzülmez kusura bakmayın..allah bebeğe şifalar versin anneciğinede sabır versin
canım ALLAH CC razı olsunÇekinmiş olabilir mi eşinden? Belki onun için öyle söylemiştir. Eminim bir baba olarak o da zor günler geçiriyordur. Belki kendini suçluyordur kim bilir... Bu durumlarda anneler ve babalar sıkıntılarını içine atabilirler, zor bir durum... Canım eltine söyle sakın hamile kalmasın. Genetik incelemeleri yapılsın. Sen eşine ısrar et bu konuda. Belli ki eltin ve kaynın tek başlarına bir şey yapamayacaklar. Eltinin ve eşinin başka kardeşleri varsa onlarla da temasta bulunun. Aile olarak desteğinizi çekmeyin, onları boş bırakmayın. Bu konuda çok hassas olduğum için bu kadar yazıyorum. Umarım yazdıklarım az da olsa yol gösterir sizlere.
eltiniz ve kaynınız çocuğa bakmadıkları içinmi rahatsız doğmuş bende bu yazdığınızı anlayamadım hiç kimse o bebeğin anası babası kadar üzülmez kusura bakmayın..allah bebeğe şifalar versin anneciğinede sabır versin
canım ALLAH CC razı olsun
çokta yardımcı oldun
sağol
inşallah RABBİM hep güzelliklerle karşılaştırsın seni
bizden başka bu kadar destek olan yok
hatta bi keresinde büyük eltim
doktor bu çocuk ölür yaşamaz demiş
bunu bana söyledi
bende
n,,,,,,,,,,söyledinizmi dedim
duymuştur herhalde dediler
yani demişlermiydi bilmiyorum
yazacak şey çok ama şimdilik çıkmak zorundayım
iyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?