Arkadaşlar bende pko'luyum.1 seneden uzun süredir kontrole gitmedim.En son gittiğimde doğum kontrol hapı kullanarak sol overde ki kist yok olmuştu,sağ over için kullanmamı söylemişti doktor.O günden sonra daha gitmemiştim kontrole.Taaa ki düne kadar...
Bir sağlık kuruluşunun bize sunduğu kampanya ile kan tahlili yaptırdık ailece.Sonra da görüntüleme merkezi ve labaratuar olduğu için ultrasonu sorduk.Dün akşam meme ultrason ve karından ultrason çekildi.(Daha öncede ameliyat olmuştum sol memede kitle yüzünden)
Sonuç olarak;
Sol overde bir adet kist ve Douglas'da sıvı (Jinekolojik tetkik önerilir)
Sonuca bakan doktor kadın doğum doktoru değildi,ben daha önce doğum kontrol hapı kullandığımı ve geçtiğini söylediğimde şaşırdı,ilk defa duyuyorum doğum kontrol hapıyla kist tedavisinin yapıldığını dedi :))
Sonra üst katlarındaki kadın doğum doktoruna yönlendirebileceğini söyledi eğer kendi doktorum yoksa.Muayene ücreti 250 TL'ymiş ama 100 TL'ye indireceğini söyledi.
Benim ilk kadın doğum doktoruna gittiğimde alttan muayene etti,sonra ultrasonla bakıp teşhis konmuştu.Daha sonrasında birkaç doktora gitmiştim ancak hepsi ultrasonla karından bakmıştı.Ben jinekolojik muayene olmak istemiyorum.Başka yerde yine ultrasonla muayene olup,bunu kadın doğum doktoruna göstersem nasıl olur acaba.Belki alttan muayene istemeyecek.
(Çünkü bu gittiğim yerin para tuzağı olduğunu düşünüyorum.Annem mamografi çekindiği halde ultrason istemişler.Ki benim bildiğim mamografi ultrasona göre daha etkili bir yöntem.Mamografi ücretsiz,ultrason 50 tl.Birde alerji testi için 100'er den 400 Tl almışlar.500 TL'ye patladı yani anlayacağınız)