• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

Merhaba hanımlar. Ben de ilk defa muayene olduğumda çok utandığım için gerilmiştim biraz. Ama doktoru Pendik Nene Hatun hastanesinden Aylin Akıncı'ydı. Çok sevimli bir bayan beni çok rahatlattı.
Bir tane kistim varmış doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi Yazz isimli bir hap. 2 ay kullandım ve kistim tamamen yok oldu. 1 yıl sonra yine kontrole gittim. Sağdaki yumurtamı gördük fakat solda göremedik. Bağırsaklarında gaz var o yüzden göremiyoruz dedi. Acaba yumurta doktorun dediği gibi gaz şişkinliğinin arasına saklanmış olabilir mi yoksa yumurta olmadı mı şimdi bunu merak ediyorum. İnşallah reglim bittiğinde yine doktora gidip kontrol olacağım. Hem şimdi bebek istiyoruz Allah'ın izniyle. O yüzden de kontrol olacağım. Şimdi Bahçelievler Medical Parkta Emine Ergül'e gideceğim nasıl bir doktor olduğunu bilmiyorum. Bilenler varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
kızlar bısey sorcam bende bugun jınekologa gıttım ultrasonla baktılar merak ettıgım sey bu ultrasonda hamıle olup olmadıgın da gozukuyor dımı ayrıca farlutal verdıler bu hap bıtıncemı adet oluyorsun yoksa 1 hafta sonramı tam anlayamadım

canım rahimden hiç baktırmadım ama rahim üstünden adetliyken gittim ve yumurtanın boyutuna , kist olup olmadıgına falan bakılıyo tabe hamilelik şüphesindede bakıla biliyo.farlutal kullanımı bittikten sonra 10 gün içinde adet olunmalısın. yoksa bir doktora git .

canım rahimden hiç baktırmadım ama rahim üstünden adetliyken gittim ve yumurtanın boyutuna , kist olup olmadıgına falan bakılıyo tabe hamilelik şüphesindede bakıla biliyo.farlutal kullanımı bittikten sonra 10 gün içinde adet olunmalısın. yoksa bir doktora git .

tesekkurler cnm adet oldum rahatladım :)

bencede korkmayın arkadaşlar ben bunu eski bir vajinismuslu olarak söylüyorum eskide derken öyle cok eski değil 3 ay olacak yenelı 3 aydır istiyordum muayn eolmak ama korkmaktan gidememiştim
bugün gittim hiç birşey yok o kadar korkmaya degmezmişş.bu konu beyinde biter bence

bide ben vajıydım 1.5 senelik evliyim 5 ayı ilişkiye giremedik 1 seneden beri normal tabi ilk başlarda kasıyorum yıne ama sonra ıyı nasıl yenicem korkumu bilmiyorum bıde yaşım 31 oldugu için biran önce hamile kalmak istiyorum ama zor bakalım hakkımızda hayırlısı

canım hiç üzülme önemli olan doktorunu bulmak burda..ki ondanda önemlsi senin beyinde bitiyor gene..bak bende korkmaktan artık öyle bi halde gittimki titriyordum illa dedim allttan olmasa falan adet düzensizliğim var hemde kist falan varmı die bakmak için illa alttan olcak dedi peki deneyelim dedm ama yapamam diye düşünüyordum hala..yatınca dediki bekletiyorum sen rahatlayınca yapıcam dedi sonra ben nasıl titriyorum hala itmeye başladı ben bir Allah diye bagırdımkii artık içerdekileer ne dedi bilmiyorum :D ama acı falan olmadı hiç sadece vajinismusu yasayınca ınsan ister istemez geriliyor bir an..nefes al ver özellikle doktor sende bak deyip durdu ekrana ben bakamadım pek zaten nefes alıp ver ona yogunlas yeneceksın bizki vajinismusun en önemli kısmını yenmişiz bunumu yenemicez..ve bunu yapınc ao kadar mutlu olacaksınki benim elimden ne kurtulur dicen yani :66::66:

kıar niye korkuyosunuz anlamıyorum..hiç ilişkiye girmemmiş biri olsa anlayacağım da sonuçta hepiniz evli insanlarsınız ya..ilginç geldi bana belki garip gelebilir ama korkulup gidilmeycek bişey değil..bugün gittim ve hiç ama hiiiiiiç acı hissetmedim..azıcık bile..ben de mi sorun var acaba valla?

ayrıca jinekolojik muayenede o aleti,kızlık zarı olmayanlara uyguluyorlar..
kızlara bu müdahale yapılmıyor..
bilginize..

selam arkadaşlar ben üç gündür biryerlere yazıyorum ama hiç tam cevap gelmedi lütfen bileniniz varsa yardım...şimdi ben 10 senedir ria ile korunuyodum hiç kontrole gitmedim korkudan çevremde yaşanan bazı kötü yaşanmışlıklardan dolayı gitmeye karar verdim neyse perşembe günü anasağlığa gittim doktor muayene etti çıkartamam rahim girişinde iltihap gözüküyo sol yumurtalığa yürümüş olabilir ordanda böbrekler yürür dedi GRAM BOYAMA ile TV USG önerdi zeynep kamil hastanesinden randevu aldım salı gününe sizlere sorum acaba nasıl yapılıyo yaptıran varmı aşagıdan iğne yapıyolar diyolar boya çok yakıyomuş çok acıyomu kaç dakka sürer YAPTIRAN VARSA LÜTFEM YARDIM....:50::50::50:

kıar niye korkuyosunuz anlamıyorum..hiç ilişkiye girmemmiş biri olsa anlayacağım da sonuçta hepiniz evli insanlarsınız ya..ilginç geldi bana belki garip gelebilir ama korkulup gidilmeycek bişey değil..bugün gittim ve hiç ama hiiiiiiç acı hissetmedim..azıcık bile..ben de mi sorun var acaba valla?

Aynen yaa tırsa tırsa gittim ama hissetmedim bile dr smear aldı onu bile hissetmedim çünkü kasmadım kendimi yaydım bacakları da :1:
gerçekten korkulacak hiçbirşey yokmuş gönül rahatlığıyla gidilmeli...

korkanlar için ayşe dumanı tavsiye edebilirim arkadaşlar. hasta psikolojisinden çok iyi anlıyor ve o masaya uzandığınızda önce nefes eğzersisi yaptırıyor, sonra muayeneye geçiyor. ben ilk oturduğumda titriyordum korkudan. ayşe hanımın sayesinden çok güzel geçti hiç bir şey hisssetmedim.

korkanlar için ayşe dumanı tavsiye edebilirim arkadaşlar. hasta psikolojisinden çok iyi anlıyor ve o masaya uzandığınızda önce nefes eğzersisi yaptırıyor, sonra muayeneye geçiyor. ben ilk oturduğumda titriyordum korkudan. ayşe hanımın sayesinden çok güzel geçti hiç bir şey hisssetmedim.

doktor korkusunu nasıl yenicez kızlar yardımlarınızı bekliyorum.

ankarada önerebileceğiniz bir bayan doktor varsa yazarmısınız lütfen. tatlı dilli rahatlatan.
birde fiyatınıda yazarsanız sevinirim

ankarada önerebileceğiniz bir bayan doktor varsa yazarmısınız lütfen. tatlı dilli rahatlatan.
birde fiyatınıda yazarsanız sevinirim

canlarım korkulacak bişey yok ben 3 ayda bir düzenli olarak gidiyorum
ama benim dr kadın onun için olabir

kadınların ne çok derdi varmış ya asla evlenmiycem ben başımada böyle eşyler gelmiycek:) iğrenç

anne olmayıda istemıyormusun ozaman?? ben evleneli hiç gitmedem sadece hamıleoık zamanlarında gıttım ..dusuk tehlıkesı gecırdım doktor ustten goremeyınce alttan baktı vee dusuk yapıncada mecbur alttan bakacak tedavı edecektı yanı baska cıkarı yok karnımı yarıp bebegımı ordan cıkaracak değilya.. :63:

hiç korkmaya gerek yok arkadaşlar. ben de ilk deneyimimi yaşadım geçen cumartesi. smear testi yaptırdım ve genel muayene. hiç bir şey hissetmedim. lütfen rahat olup kendinizi kasmayınız! utanıp sıkılacak bir durum yok.

öğle arasından sonra işten izin alıp bende doktora gitcem.kasıklarımda feci bi ağrı var.iş yerinde olduğum için ağda konusu olmuyo şuan için...temizim ama yinede acaba bi yerlerde bişi var mı diye tedirgin oluyorum.inş korkupta kararımdan vazgeçmem.ağrı bacaklarıma vuruyo.sol bacağım uyuşuyo artık:(((( dayanamıcam:(

öğle arasından sonra işten izin alıp bende doktora gitcem.kasıklarımda feci bi ağrı var.iş yerinde olduğum için ağda konusu olmuyo şuan için...temizim ama yinede acaba bi yerlerde bişi var mı diye tedirgin oluyorum.inş korkupta kararımdan vazgeçmem.ağrı bacaklarıma vuruyo.sol bacağım uyuşuyo artık:(((( dayanamıcam:(

hiç sıkma canını canım zaten temizim diyorsun biryerlerde ufaktefek birşeyler olsa ne olacak
sağlığına bak sen ihmal etme

hamile olabilirsin .. eger evliysen tabi ;)

Back