• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

Arkadaşlar merhaba lütfen bana bi akıl verin..1-2 senedir adetlerim çok düzensiz,yani genel olarak 2 ayda bir adet görüyorum..bu yüzden bir doktora gitmek istiyorum ama muayeneden korkuyorum çok :( adet düzensizliği için doktora gidilmeden birşey yapılmaz mı?? belki bu devirde böyle şeyden utanmak fikri saçma gelecek ama,inanın benim ki çekinme utanma falan değil,sadece korku..

merhaba canım..bende adet düzensizliği yaşıyorum ve muayneden korkuyordum 2 gün önce gitmeye karar verdim korkulacak hiçbirşey yok.bekarsın sanırım alttan muayne yapmaz sadece hormonlarına bakmak için kan tahlili verirsin.bide ultrasonla bakar oda korkulacak bişey değil.bence ihmal etme...geçmiş olsun

merhaba canım..bende adet düzensizliği yaşıyorum ve muayneden korkuyordum 2 gün önce gitmeye karar verdim korkulacak hiçbirşey yok.bekarsın sanırım alttan muayne yapmaz sadece hormonlarına bakmak için kan tahlili verirsin.bide ultrasonla bakar oda korkulacak bişey değil.bence ihmal etme...geçmiş olsun

canım çok teşekkür ederim ilgilenip cevap yadığın için..bakalım bi cesaretimi toplayayım hemen gidicem doktora..bilmiyorumkismile

Arkadaşlar merhaba lütfen bana bi akıl verin..1-2 senedir adetlerim çok düzensiz,yani genel olarak 2 ayda bir adet görüyorum..bu yüzden bir doktora gitmek istiyorum ama muayeneden korkuyorum çok :( adet düzensizliği için doktora gidilmeden birşey yapılmaz mı?? belki bu devirde böyle şeyden utanmak fikri saçma gelecek ama,inanın benim ki çekinme utanma falan değil,sadece korku..

neden korkuyorsunuz ya? ne acı var ne bir şey. en korkulmayacak bir doktor ziyaretidir jinekolojik muayene. üstelik ihmale de gelmez. adetlerin düzensizse hormon bozukluklarından, polikistik overden tut, kiste kadar bir çok sorun olabilir ve bunlar aslında çözümü olan sorunlar. ama ertelersen gittkçe kötüleşir. maksimum 17-18 yaşlarından itibaren her kadın, düzenli olarak jinekolaga gitmeli, sadece sorun olduğunda değil, düzenli olarak.

Alttan muayeneyi ilk defa 2 gün önce yaşadım. 2 gündür etkisinden kurtulamıyorum. Hala midem bulanıyor. Çok korktum. Direk aleti soktu içinde çevirdi. Bir de bizlik birşey yok temiz demez mi? Asık suratlı kadın. Onun yüzünden ilişki sırasında bile o aklıma geliyor. Yeni evli olduğumu da biliyordu. Bayan doktor diye onu tercih ettim ama gitmez olsaydım.

Alttan muayeneyi ilk defa 2 gün önce yaşadım. 2 gündür etkisinden kurtulamıyorum. Hala midem bulanıyor. Çok korktum. Direk aleti soktu içinde çevirdi. Bir de bizlik birşey yok temiz demez mi? Asık suratlı kadın. Onun yüzünden ilişki sırasında bile o aklıma geliyor. Yeni evli olduğumu da biliyordu. Bayan doktor diye onu tercih ettim ama gitmez olsaydım.

gecmıs olsun canım
devlet hastanesındemı oldu

bu gibi durumlar genelde devlet hastahanelerinde başımıza gelebilir bunları paylaşmakta yarar var iyiyide kötüyüde arkadaşlarımız ona göre gideceği yeri seçsinler onlar için yani doktorlar için çok basit rutin birşey olabilir ama bizler için ürkütücü sıkıcı bir durum bu yüzden doğru hastahane ve doktoru bulmamaız lazım bu kontrollerde sonradan psikolojimiz bozulmasın diye

valla istisnalar vardır elbette ama ben kadın jinekologları beğenmiyorum,çok acımasız davranıyorlar,tak die ultrason probunu sokuyolar falan...ama şimdiki doktorum erkek rahat olana kadar beklio hatta yönlendiriyor ve bu sayede canım acımıo...

valla istisnalar vardır elbette ama ben kadın jinekologları beğenmiyorum,çok acımasız davranıyorlar,tak die ultrason probunu sokuyolar falan...ama şimdiki doktorum erkek rahat olana kadar beklio hatta yönlendiriyor ve bu sayede canım acımıo...

ben de kadın doktorların bu işi layıkıyla yapabildiğini düşünmüyorum ama ilk olduğu için çekindiğimden bayan tercih ettim. kime sorsam bayan doktor tercih etmiyor. hatta burada bir bayan kadın doğum doktoru var eşi de kadın doğumcu. doğumlarda aksilik çıktığında hemen eşini çağırıyormuş.
gerçekten çok kötü etkilendim ve çok mecbur kalmadıkça kadın doğum doktoruna gitmek istemiyorum.

katılıyorum.

bende bebğimin kalbinin durduğunu öğrendikten sonra acile gittiğimde alttan muayene oldum.gerçekten iğrenç bir durum.

2 gün sonra kürtaj olacaktım kanamam fazlalaşınca ve bebeğim evde düşünce yine acile gittim.yine kadın doktor.içimi dışımı haşat etti.

baktım olacak gibi değil.özele gittim.o da acımasız çıktı...

benim öyle bayan ya da erkek doktor diye takıntım yok.sadece şans eseri bayanlara denk geldim.ama kötü.

bugün kürtaj olduğum için muayeneye gideceğim.yine korkuyorum,tırsıyorum....

bi de acaba içimde parça kalmış mı korkusu var.eğer parça kalmışsa yine kürtaj yapıyorlarmış...Allah 'ım inş. bişey yoktur ve pataloji sonuçları da temizdir...

katılıyorum.

bende bebğimin kalbinin durduğunu öğrendikten sonra acile gittiğimde alttan muayene oldum.gerçekten iğrenç bir durum.

2 gün sonra kürtaj olacaktım kanamam fazlalaşınca ve bebeğim evde düşünce yine acile gittim.yine kadın doktor.içimi dışımı haşat etti.

baktım olacak gibi değil.özele gittim.o da acımasız çıktı...

benim öyle bayan ya da erkek doktor diye takıntım yok.sadece şans eseri bayanlara denk geldim.ama kötü.

bugün kürtaj olduğum için muayeneye gideceğim.yine korkuyorum,tırsıyorum....

bi de acaba içimde parça kalmış mı korkusu var.eğer parça kalmışsa yine kürtaj yapıyorlarmış...Allah 'ım inş. bişey yoktur ve pataloji sonuçları da temizdir...

geçmiş olsun canım inşallah tertemiz çıkar sonuçların sıkma canını birşey kalmamıştır

yeni evliyken vajinamda kaşıntı olmuştu kesin mantardır diye devlet hastanesine gittim kadın doktora girdim ayrıca ben evliliğimin ilk 2 ayı vajinusmus yaşadım daha o durumdan kurtulalı 1 ay olmuşken kadın geldi spekulumu zorla sokmaya çalıştı durumumdan bahsettim bişey olmaz rahat bırak kendini bi sen değilsin muayene olan dedi ağlaya ağlaya baktırdım evet mantar olmuş.
sonra gebe kalamayınca yine aynı hastaneye gittim bu sefer erkek doktor istiyorum dedim gencecik erkek doktor çıktı karşıma ayyy şimdi bu da anlamaz beni yandım dedim baktıki hem korkuyorum hem utanıyorum başladı adımı memleketimi eşimi şunu bunu sormaya ben tabi rahatladım biraz birde aletleri sokarken fıkra falan anlatınca nasıl yaptı ne yaptı anlamadım tamam kalkabilirsin sorun yok dedi.
sürekli o doktora gidiyorum bana telini de verdi birşey olduğunda istediğin gibi ara içinde birşey kalmasın dedi süper bi doktor.
kızlar kesinlikle erkek doktor tercih edin.

:bbo: :bbo: eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile
kızlar bende gecen hafta ilk defa gittim jinekolağa ( alman has. )tabi ultrasonla bakacak diye
gidince ordaki görevli kızlara sordum yine dayanamayıp muayene yapılacak deyince
birden doktora görünmekten bile vazgeçtim dedim kesinlikle yaptıramam hazır değilim psikolojik olarak neyse yalvar yakar kabul ettirdim
ama haftaya pazartesi tekrar istedi doktor bu kez jinekolojik muayene yapacağız dedi
cooooooooooooooooooooooooooooooooook korkuyorum nasıl gidecem
doktorum erkek gayet rahat sıkıcı bir tip değil
ama eşim illa bayana gideceksin diyor ne yapacam korkuyorummm eyvahedigeldismile

kızlar bende gecen hafta ilk defa gittim jinekolağa ( alman has. )tabi ultrasonla bakacak diye
gidince ordaki görevli kızlara sordum yine dayanamayıp muayene yapılacak deyince
birden doktora görünmekten bile vazgeçtim dedim kesinlikle yaptıramam hazır değilim psikolojik olarak neyse yalvar yakar kabul ettirdim
ama haftaya pazartesi tekrar istedi doktor bu kez jinekolojik muayene yapacağız dedi
ama eşim illa bayana gideceksin diyor ne yapacam korkuyorummm eyvahedigeldismile

canım sen evli olduğun için ultrasonla muayene yapmıyolar..ben bekar olduğum halde ultrasonla bakılacak ama yinede korkuyorum..aslında bana kuzenim şey demişti,o şu an hamile doktoru demişki çok su içerek gelirsen alttan muayene şart değil,ultrasonla bakılabilir demiş,ama o içmemişti su ve alltan bakılmıştı..yani yanlış bilmiyorsam böyle bir seçenekte mevcut..

canım sen evli olduğun için ultrasonla muayene yapmıyolar..ben bekar olduğum halde ultrasonla bakılacak ama yinede korkuyorum..aslında bana kuzenim şey demişti,o şu an hamile doktoru demişki çok su içerek gelirsen alttan muayene şart değil,ultrasonla bakılabilir demiş,ama o içmemişti su ve alltan bakılmıştı..yani yanlış bilmiyorsam böyle bir seçenekte mevcut..

tatlım bekar kişilere kolay kolay jinekolojik muayene yapmıyorlar
ultrasonla bakıyor ondada bişe yok zaten
mesanenin dolu olması gerekiyor ultrason için o doğru ama zaten jinekolojik muyeneye girmeden önce mesaneniz boş olsun diyolar
jinekolojik muayene gerekliymiş evli bayanlar için özellikle ne yapalım korka morka yaptıracağız guclubacismile

ben ağlayarak gittim jinekoloğa ama hiçde öyle değilmiş 10 sn. ya sürdü ya sürmedi. kistimden ötürü şimdi her ay gidiyorum. her gün olsa giderim o kadar basitki.. boşuna korkuyorsun şu korku sana daha çok acı veriyor şuan emin ol. zerre acı duymadım üstelik vajinusmus tedavisi görmeme rağmen. korkma canım sağlığın çok daha önemli. çok basit bişi bu.

ben hala bu konudan korkarım o kadar şikayet yaşamama rağmen bir kere gidebildimmi acaba tam karar veriyorum son anda korkularım ağır basıyor ve vazgeçiyorum :(((

Back