• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

ah bende gidicem doktora ama uzun zamandır erteliyorum kendimi bi türlü hazır hissedemiyorum tedirginim inş. cesaretimi toplarsam gidicem en kısa sürede :(((((

arkadaslar bence hıc korkmayın bende cok korkuyrdum aslnda korkmktan zıyade utanyordum ama emın olun gıttıkten snra ııykı glmısım dıyceksnız cunku muayneyı erteledıkce allah korusun daha cok ılerleyebılır bn ıykı gıtmısm bnde yara wardı 1hafta ılac kullandım tekrar gıttım we ıyıyım korkulck bsey yok yanı kesınlıkle ertelemyın sonrdan pısman olursunuz demesı kolay dıceksınz aynı seylerı bende dusundum cok utanyrsanız bayan doktora gıdın zaten bn ole yaptım gec kalmayn derım kızlarr bı kere gıttıkten sonra sızde rahatlıycaksınız gorcksnz bosuna cekındıgınızı hasta olmaktansa 2 dk utanın alah gostermesın gec kalabılırsınz . . .

lale kız :D başıma ne geldi ...

burda (kazakistanda) gittim doktora bir arkadaşımla (rus- ama türkçe biliyo) muayene olmam gerek bebek istiyorum dedim, kansızlık testlerimi gösterim, sadece bunları istiyorum dedim. Bir dövmediği kaldi. Olmaz kabul etmiyorum, burda böyle bir şeye musade edemem ben dedi, 3 tüp kan aldılar, bütün değerlerimi incelediler, kan şekeerinden tut da hepatite kadar, yada kanda bir mikrop var mı diye. Hiç bir şey çıkmadı, çok sağlamım yani çok şükür. Sadece ultrasonla ciğerlerimi, dalağımı, ve yumurtalıklarımı kontrol etti ve kist vs bir şey olmadığına da kanaat getirince problem yok hamile kalabilirsin dedi. Sorduk nerden anlıyorsunuz diye, kandaki her türlü şeyi araştırdıkları için bir daha alttan muayeneye gerek yok dediler :D YAŞASIN yani yırttım gibi bi şey :D SAdece kilodan kaynaklanan biraz karaciğer büyümesi varmış o kadar, o da hiçbir şey etkilemiyormuş hamilelikle alakalı...

Allah nasip edersen bu ay hamile kalmayı düşünüyorum...
Dua edin lütfen baya ihtiyacim var ;)

Korkacak bir şey yok ki arkadaşlar. Bu konularda doktor ayrımı yapılmaz belki ama, bayan doktorla görüşürseniz, biraz daha rahat edersiniz belki. Muayene deyince, televizyonda gördüğümüz, kürtaj vs sahneler geliyor gözünüzü heralde ama , böyle olmuyor.

Erken teşhis önemli herşeyde.
Geçmiş olsun herkese.

yumurtalık durumuna adetin üçüncü günü gidip baktırmak gerekiyormuş.Aranızda adetken jinekolojik muayene olan var mı acaba?

Dün muayeneye gittim hayatımda ilk kez. Bekarken iyi de evli kadın olmak çok zormuş yaa..az daha doktoru elimle ittiriyordum, acımdan. Özel hastane ama memnun kalmadım. Bana yeterince zaman ayrılmadı, herşey oldu bittiye geldi çok hızlıydı. Sorular azdı. Ben hayal kırıklığına uğradım. Modern bir ssk hastanesi gibiydi gittiğim özel hastane. Sonrasında yumurtalıklarımda acı hissettim, batmalar oldu ayakta duramadım. Parol aldım, yattım. Aşağısı sızlıyor hala..

Arkadaşlar bu sorum hakkında bilgisi olan yok mu?

Ben yumurtlama döneminde kanama oluyor şikayetiyle gittim.Jineolojik muayene oldum.İlk olduğu için çok zor geçti.. bir şey Çıkmayınca adetin 6.-7. günü gel dedi ,bu defa vajinal ultrasonla baktı. Yani adettim muayene sırasında... Ben küçükken annem adet gününde muayene olmak zorunda kalmıştı hatırlıyorum. Doktora "Ama adetim ben ." demiş. Dr. da"Olsun biz alışığız,sen rahat ol" demişti :):) Bizim kafamıza takıp rahatsızlık duyduğumuz birçok şey onların umurunda olmuyor....

cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar ama bilemiyorum,o dönem kendimi en kötü hissettiğim dönemlerdir.evden bile çıkmak istemem nerde kaldı dr gitmek ama büyük konuşmuyorum kesinlikle...gerekirse onu da yapacağız tabi
muayene olurken akıntı olmuyor mu...sedyeye falan...off ki offf

arkadaşlar merhaba ben 1 yıllık evliyim 2-3 aydır bazı şikayetlerim var ama çok korkuyorum çekiniyorum gidemiyorum kasıklarımda ağrım var ve akıntım çok.ağrım arada tutuyor.bunun harici az kanamam oluyor ama bu ara kasıklarımdaki ağrı çok üzüyor beni sol tarafımda zonklama var çok mu kötü bişeyim var acaba iyice bunalıma giriyorum hiç gidemiyorum bu kez:(

arkadaşlar merhaba ben 1 yıllık evliyim 2-3 aydır bazı şikayetlerim var ama çok korkuyorum çekiniyorum gidemiyorum kasıklarımda ağrım var ve akıntım çok.ağrım arada tutuyor.bunun harici az kanamam oluyor ama bu ara kasıklarımdaki ağrı çok üzüyor beni sol tarafımda zonklama var çok mu kötü bişeyim var acaba iyice bunalıma giriyorum hiç gidemiyorum bu kez:(

Çekinecek korkacak bir şey yok, inan bana. Ben düzenli olarak 6 ayda bir, herhangi bir rahatsızlığım olmasa bile mutlaka gidiyorum. Kötü bir şey olsa gidemezdim.

İlk muayene biraz rahatsız edici oluyor tabi ki, bende çok çekinmiş ve korkmuştum. Doktoruma korkumu belirtmiştim ve sağolsun çok yardımcı olmuştu. Hala aynı doktora gidiyorum ve artık hiç çekinmiyorum. Sağlık sonuçta ihmal etmemek lazım.

Arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun.
bu muayene işinde dr çok önemli kesinlikle anladım bunu
malesef en son gittiğim dr çok tersti moralim bozuldu allahtan sonuç temizdi
de içim rahatladı ya.
arkadaşlar hiç ihmal etmeyin sonrası daha kötü olabilir
sağlığın her türlüsü önemli bence
kendinize iyi bakın ve sağlıklı olun:1hug:

herkese selam.bende korkumdan dolayı muayene olmayı 1 yıldır erteliyorum.bu yüzden şimdiye kadar hiç muayene olmadım.nasıl muayene edildiğini bile bilmiyorum.çok korkuyorum.ama artık gitmek şart oldu.mafoldumben doktor çok önemli.iyi bir bayan doktor bulursam hemen gidicem.aranızda bana pendik civarında bayan doktor önerebilecek varmı?

arkadaşlar jinekolojik muayeneye ilk giderken bende çok korkmuştum ancak gerçekten büyütülcek bişi değil ben o kadar büyütmüştümki içeri girmekte tereddüt yaşamıştım sinirden ağlamıştım ve girdiğimde önce kalp atısımdaan dolayı doktor tansionumu ölcmüştü :))) ancak gercekten ben bir bekar olarak hiç bir sey hissetmedim. Zaten ultrasonla baktı ancak dış genital bölgeyi muayene için sadece dudakları ayırıyor o kadar yani hiç sıkıntı yapmayın.

slm arkadaşlar. ben de bugün ilk defa jinekolojik muayeneye gittim. yumurtlama zamanlarında ilişki sonrası kanama sorunum vardı ve muayeneye gitmeyi sürekli erteliyordum korkudan. bi de burdaki olumsuz deneyimleri okuyunca korkum daha da artmıştı. ama muayenemi olunca kendi kendimi boşuna tedirgin ettiğimi, yaşadığım stresin gereksiz olduğunu anladım ve keşke daha önce gitseymişim dedim. tamam bi ara biraz ağrı çektim ama abartılacak bişy değil. sonuç olarak arkadaşlar jinekolojik muayeneden korkmayın, olumsuz deneyimleri kafaya takıp kendi kendinizi tedirgin etmeyin:)

bende aranıza yeni katıldım muayeneye giderken çok tedirgindim ama gidince anladımki korkacak bişey yok yerimseniben hem smear testi yapıldı hemde ultrason valla kendimi kasmaktan anlamadım bile bi baktım bitmiş ..yani kendinizi kasmayın arkadaşlar...korkacak bişey yok

Back