• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik muayene

2 kez spiral taktıran ve bir kezde çıkarttıran bir kadın olarak söylüyorum korkulacak bişey deyil.Çıkartması 1 saniyeyi buluyor derin nefes alın diyor çıkartıyor hiç acı falanda yok hissetmiyorsunuz bile

1 ayda 5 kez jinekolojik muayene olmak zorunda kalan. Anestezisiz rahim filmi çektiren. Tüp bebek embriyo transfer süreçleri yaşayan biri olarak çok empati kuramasamda. Yinede bana zor gelmiyor. Ama size bu durumlar yabancılaşmış. İlki biraz stresli geçer. Muhtemelen değiştirmek isteyecektir doktor zira en fazla 5 yıldır spiralin kullanım süresi. Şöyle düşünün daha fazla kalırsa belki size zarar verebilir. O zaman belki rahatlarsınız.

Ben çok korkuyordum ve utanıyordum ama tüp bebek tedavisine başlayınca el mahkum korku falan kalmadı ilk gün dr a söyledim rahat ol bekleme salonunda bulunan çoğu kişi senin gibi korkuyor dedi ben bunu duyunca nedense rahatladım çünkü ben bi tek kendime has zannediyordum bu korkuyu.sonra ne mi oldu o kadar fazla vajinal ultrasona girdim ki artık ne utanma ne korku kalmadı hatta muayene esnasında dr umla konuşmaya falan başladım önceden sadece gözlerimi kapatıyordum. Biseyden ne kadar korkarsak gözümüzde o kadar büyüyor o yüzden korkma bi de kendini kasma bacaklarını sıkma ellerin yanında serbest olsun karnının üstüne falan koyma bunlar bana dr un talimatlarıydı burundan nefes al ağzından ufak ufak ver nefese odaklan ki baska sey düşünme. Valla benim gibi korkak bu hale geldiyse herkes yapabilir bence. o yüzden rahat ol zaten kısa sürecek. saniyeler sürecek bi iş için günlerce aylarca kendimi uzdugume çok kızıyorum su an
Insallah sağlıkla bebeğinikucağına alırsıncanim

spirali cikarmak aci verici bir islem degil. taktirmak hafif bir aci yapiyor sadece, rahim agzini genislettigi icin. ipinden tutup cekicek, bukadar. sadece derin nefes alin, islemi kendiniz icinde doktor icinde kolaylastirin bu vesile ile :) onlar icin kol goz agiz dan bir farki yok inanin. aksine bu cekingen utangac haller, onlari daha yoruyor geriyor. gecmis olsun
Utanma degiĺ aslında korku

Ben spiral takma anımı anlatsan herkesi korkuturum sanırım :KK70:
Lütfen özel e😂😂
Abov spiraliniz ilkokul 4e gecmis ya,masallah ne saglammis,her yil kontrol ediyorlar diye biliyordum ben. Hic korkulacak bir sey yok,hissetmezsiniz bile muayeneyi
Ay Allah da sizi guldirsin5😂😂Kullanım süreleri 10 yilmis ben de şaşırmıştım 🙈 ria olduğu için mi acaba🙄

Benim anlayamadigim, spiral ile nasil 10 yil kontrol olmadi? Hani yapisma olanagi var. Sagliksiz bir olay degilmi? O spirale göre korunmusmu oluyorsunuz simdi? Kafamda deli sorular.

Ve disçi gibi iste, kimse sevmiyor ama mecbur. Smear test her iki yilda ve 40indan sonra her yil olmali. Erken teshis hersey için çok önemli.

Hiç korkma kafanı dağıtmaya çalış. Bütün kadınlar yasıyor bunu ben mi yapamıcam de 😃

Back
X