Jinekolojik muayene korkum ve gizlilik.

bırde smear testı bakırelere asla yapılmaz evlılere yanı bakıre olmayana yapılır cunku vajınanın ıcın den ornek alıyorlar bakıreye alttan kontrolö dahı olmaz. smaer testı yaptırdım felan dersen anlayabılırler .zaten bakıreye asla yapılmaz o test ilişkiye baslandıktan sonra 6 ayda bır yaptırılmalıdır

Rahim ağzında enfeksiyon..
Lezyonlar...

Sana büyük.ihtimal smear testi yapılır.
Spelum ile bakılırken bir çubukla rahimden sıvı alınır.Bu tahlile gönderilir.Özellerde 2gün çıkıyor sonucu.

Kuruluk da var diyorsun iltihap ve enfeksiyon büyük ihtimal.

Buarada sadece senin temiz olman yetmez.Sevgilin de temiz olmalı.O da bulaştrabilir sana mikrobu.

Yarın gidince sonuçları buraya yazarsan senin gibi raatsızlığı olanlarada bilgi olur.

eğer bayanda mantar varsa erkegede bulaştırabılır

Bu yasa kadar ilk defami jinokolojik muayane olacaksin¿
Her ay duzenli gitmen gerekmiyor mu¿
Yani cok sasirdim...

Benim yasadigim yerde her ay gitmen gerekiyor...

Neye dayanarak bu yaşa kadar ilk defa mı muayene olacaksın dedin ki? Kaç yaşında olduğunu yazmamış ki konu sahibesi.

Düzenli bi ilişkin varsa mutlaka smear testi yaptırmalısın
doktor muayneden önce sorar zaten kızlara muayne olmuyor ama sizin durumunuz farklı bi engeliniz olmadığını söyleyin
genital siğil yara enfeksiyon mantar artık herneyse teşhisini koysun
eğer condom kullanmadan ilişkiye giriyorsanız çift olaraka tedavi olmanız gerekebilir

ben sizin yerınızde olsam özele giderdim....

ben evleneli 2 yıl olmak üzere.gecenlerde memleketıme gittiğim zaman devlet hastanesıne gittim....neyse sıra bana geldi muayane oldum eczaneye gittim ilaç vermediler.....fişe bir baktım kızlık soyadım....git danısmadan değiştir dediler tmm dedim....yeni fiş aldım adam seceremi saydı bir de kağıt verdi kagıtta en son ne zaman hangı polikinliğe gelmişim hepsi yazıyor.....
gerçi jinekologa gitmek ayıp değil her konuda görüşmek için gidebilirsin.....idarrım da yanma vardı dersin....sonucta bekar evli vs fark etmez bu durumda.......

Canım sigortadan aldığın ilaçları babam öğrenebilir bide baban emekliyse direk maaştan kesildiği için anlaşılabilir yapılan tahliller veya operasyonlar

27 yasındayım ilkkez gecen yıl gittim jinekologa.utana sıkıla...gitmeden de kendım teshısı koymustum zaten mantar olmusum.yeni evlilerde olurmus:)
onun dısında henuz gitmedim........6 ayda bir falan ne gerek var ki bir sorun yoksa?

Bazı arkadaşların bahsettiği eve haber gitmesi olayı gebelik testinin pozitif çıkması durumunda yapılan bir uygulama. Sosyal medyada da çok konuşulmuştu, tebrikler kızınız hamile diye mesaj gidiyormuş ailelere. :) Ama her türlü jinekolojik muayenenin haber verildiği hakkında hiçbir şey duymadım ben. Yalnız şey geldi aklıma. Size yalan söylemek konusunda fikir vermem ne kadar doğru bilmiyorum ama en azından annenize adet düzensizliğim var yahut kanamam çok oluyor son zamanlarda doktora gitmek istiyorum falan diye bahsetseniz. Sonuçta o da jinekolojik bir muayene. Aileye haber verilse bile annenize bahsetmiştim ya adet düzensizliğim için muayene olmuştum dersiniz. Tutup da kızınız bakire değil diyecek halleri yok sonuçta.

bence bukadar stres yapıcağına özel bir muayeneye git ordan bişey çıkmaz ayrıca çok can yakan bir olay değil ama benim için herzaman erkek jinekologun eli daha hafif kadınlar bana lambur lumbur muayene ediyor ve canımı haddinden fazla acıtıyor gibi geliyor...babanın sigortası söz konusu ve sen o sigortadan yararlanıcaksın illaki çıkar biyerden...
sen beni dinle özel bir muayeneye git...
buarada korunma yöntemine çok dikkat et çünkü bildiğim kadarıyla bu muayene çıkmasa bile kürtaj çıkıyo diye biliyorum...

Son düzenleme:

Tabi. Smear testi nasil yapilir aci hissediyormuyum bu testlerde

Kurtaj yaptirmicam ki. Muayene yalnizca ve ozel muayene masraflarini karsilayamam diye dusunuyorum yari ozel gittigim yer. Kafam cok karisti

Duzenli bir iliskim yok

Gidicegim yer yari ozel

Yarı özel diye bişey yok ya özeldir ya devlete bağlıdır özelde bi güvencen varsa indirim olur örnek muayne 100 liraysa 50 verirsin
sonuçta bi teşhis konulacak ve koyduğu teşhisi belirtmek zorunda doktorlar önüne çıkar mı çıkmaz mı bilemem ileride ama ailene haber falan gitmez

aileye haber gitmez canım sadece maaşdan çekildiğini anlayacakları için başka bir bahaneyle doktora gideceğini söyle ki kesintinin nedenini bilsinler

muane bildiğim kadarıyla belgeye yansımaz sadece parası kesilir. korkuna gelince de ben ilşki yasamadım ama muaneye gttğimde kan tahlili yaptılar birde ultrason çektiler. ve alttan kulak çöpüyle akıntı alıyorlar :) korkulcak bişi yok sadece utnabiliosun biraz o koltuğa otrup bacakları ayırınca

Kurtaj yaptirmicam ki. Muayene yalnizca ve ozel muayene masraflarini karsilayamam diye dusunuyorum yari ozel gittigim yer. Kafam cok karisti

yok canım zaten kürtaj yaptırcaksın demedim...

yani kürtaj çıkıyo ilerde o acıdan dikkat et şimdiden dedim...
nerde oturuyosunki 50yede 100 ede özel muayenesi olan doktorlar var...

bence bu korkuyla yaşayacağına daha sonradan acaba haberleri olurmu dye düşüneceğine özele git kendimden biliyorum

bekarken petden tahriş olduğum için gitmiştim muayeneye ve bakireydim...
aradan 2 sene geçti eşimle nişanlıyken ilişkimiz olmuştu ve tekrar aynı polikiniğe gittik ordan salak kızın biri rahatsızlğınızmı tekrarladı dedi ve dosyamı koydu önüme

eşime okuttum zorla aklında bişey kalmasın diye...

böyle yerlerde rapor tutuluyor bilgine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…