Jinekolojik muayene korkum ve gizlilik.

kan ve idrar sadecce hamilelik belirtisi varsa die yapılıor die biliyorum bu durumlarda alttan bakıp yara felan mantar gıbı seyler varmı ve yumurtalıklar muayene ediliyor die biliyorum ailenin haberi olmaz canın yanmıyor sakin ol canım sonuçtan haberdar et

Cok tesekkur ederim sagolun. Verdigi ilacları sigortadan alıyorum öyle değilmi?

babanızın üzerinden bakılın, sağ.oc.da kimse birşey sorgulamaz rahat olun basit bi işlem için niye para vericeksiniz boşuna

babanızın üzerinden bakılın, sağ.oc.da kimse birşey sorgulamaz rahat olun basit bi işlem için niye para vericeksiniz boşuna

İnsallah canımı acıtmayan basit bir işlemdir ve iyi bir doktora denk gelirim. Spektulum sanırım o aletten cok korkuyorum ayrıca utanıyorum.

kokrma hissetmezsin canım, utanıyorsan kadın doktora git hoş kadındanda utanıyor insan ama erkek olmasından iyidir :18:

canim bende cok korkuyorum 2 senelik evliyim halan muayane olamadim bütün rendevulari iptal ettim :(

Ah ben bir olsam size de söylerim nasıl oldugunu ama olmak gerekliymiş saglıgımız ıcın benim bugun kanamam olunca cok korktum ilk kez basıma geldi. Bakalım...

kokrma hissetmezsin canım, utanıyorsan kadın doktora git hoş kadındanda utanıyor insan ama erkek olmasından iyidir :18:

Yok zaten kadın doktora gidicem de dediğim gibi smear testi falan varmış galiba yapılan onlardan yaparmı benim adet duzenim cok normal. Bir de test sonucları ne kadar suruyor cıkması

İnsallah canımı acıtmayan basit bir işlemdir ve iyi bir doktora denk gelirim. Spektulum sanırım o aletten cok korkuyorum ayrıca utanıyorum.

utanacak birşey yok, korkulacak birşey de değil. vajinismus olmadığına göre rahat rahat olabilirsin muayeneni :1:

Arkadaşlar merhaba.

İlk defa jinekolojik muayene olacağım. Evli degilim ancak bakire de değilim. Babam emekli ve Özel Kızılay merkezlerinden semtimde olana gitmeyi düşünüyorum.Babamın emekliliği üzerinden sigortadan yararlanıyorum. İlaç fiyatlarının yaklaşık bir 30TL kadar maaştan kesildiğini biliyorum. Bana tahlil içinde olmak üzere emekli muayenenin 18 TL oldugunu söylediler. Oraya gitmeyi düşünüyorum. Size sorularım,öncelikle cok korkuyorum. Bir süredir ilişki yaşıyorum (Yaklaşık 1 yıldır) ve bi kaç kez canım feci şekilde yandı bugun de biraz kanamam oldu ilişki sırasında.

Bende doktora gitmeye karar verdim ancak cok ama cok korkuyorum. Bana ne gözle bakılır,bu durumdan çekiniyorum. Tek başıma gidicem,kan tahlili istenir mi? Tansiyonum cok cabuk dusuyor ve bayılmaktan korkuyorum. Yardımcı olun lütfen.

Ayrıca,bu durumdan ailemin haberi olur mu? Bu muayene herhangi bir belgeye yansır mı? Tahlillerden sonra büyük bir düşüş olurmu maaşta ? Lütfen yardımcı olurmusunuz sabah gitmyi düşünüyorum...

Doktora niçin gideceksiniz?
İlişki sırasında canınız yandığı için mi?
Kanamanız olduğu için mi?
Hangi şehirde muayene olacaksınız?
Eğer küçük bir yer ve doktor da tanıdıksa ailenizin haberi olabilir.
Yok büyük bir şehirse kimsenin bu durumdan haberi olmaz.
İlaç , muayene v.s babanızın maaşından kesinti olacaktır.
Ama o kadar büyük bir kesinti olacağını sanmıyorum.
Yalnız babanızın maaşından kesinti olunca ve durumun peşine düşerse ne olur bilemem.

smear testi yapıyolar tabi ozaten belli aralıklarla yapılması gereken birşey, tahlil yaparsa 2-3 güne çıkar diye düşünüyorum :ssz:

Yok zaten kadın doktora gidicem de dediğim gibi smear testi falan varmış galiba yapılan onlardan yaparmı benim adet duzenim cok normal. Bir de test sonucları ne kadar suruyor cıkması

Smear testi hastanenin laboratuvarına göre değişir.
Kimisi 1 haftada verir sonucu kimisi 1 günde.

Doktora niçin gideceksiniz?
İlişki sırasında canınız yandığı için mi?
Kanamanız olduğu için mi?
Hangi şehirde muayene olacaksınız?
Eğer küçük bir yer ve doktor da tanıdıksa ailenizin haberi olabilir.
Yok büyük bir şehirse kimsenin bu durumdan haberi olmaz.
İlaç , muayene v.s babanızın maaşından kesinti olacaktır.
Ama o kadar büyük bir kesinti olacağını sanmıyorum.
Yalnız babanızın maaşından kesinti olunca ve durumun peşine düşerse ne olur bilemem.

İlişki sırasında canım yanmaya başlamıştı,önemsemedim,ilişkiden sonra idrarımda yanma olmasını da önemsemedim. Bugun kanama gelince korktum.
İstanbulda,dediğim gibi özel kızılay tıp merkezleri var her semtte onlardan birinde olacağım.
Doktor tanıdık değil.
Maaşıdan olacak kesinti için cildiyeye gittiğimi söyledim.

İlişki sırasında canım yanmaya başlamıştı,önemsemedim,ilişkiden sonra idrarımda yanma olmasını da önemsemedim. Bugun kanama gelince korktum.
İstanbulda,dediğim gibi özel kızılay tıp merkezleri var her semtte onlardan birinde olacağım.
Doktor tanıdık değil.
Maaşıdan olacak kesinti için cildiyeye gittiğimi söyledim.

Sorun yok o zaman. :ssz:
Yalnız ağrı ve yanma varsa psikolojik de olabilir, fiziksel de.
Enfeksiyon olabilir , yara olabilir, herpes virüsü olabilir.
Geciktirmeden hemen gidin muayene olun.

canım bu yanma olayı muhtemelen enfeksiyon yada mantardan oluyordur merak etme iyi olucaksın zten o çatala yatınca doktor bakar bakmaz anlıyo problem ne bu yüzden sen sağıgını ihmal etmeden bir an önce muayeneni ol

Sorun yok o zaman. :ssz:
Yalnız ağrı ve yanma varsa psikolojik de olabilir, fiziksel de.
Enfeksiyon olabilir , yara olabilir, herpes virüsü olabilir.
Geciktirmeden hemen gidin muayene olun.

Bir de sey dusundum şimdi insanın aklına binbir sey geliyor. Örneğin test yaptırdım sonucları icin evi falan arayıp haber verme ihtimalleri var mı. Ben numara vermesemde kayıtlıdır bu tarz seyler sonucta.

canım bu yanma olayı muhtemelen enfeksiyon yada mantardan oluyordur merak etme iyi olucaksın zten o çatala yatınca doktor bakar bakmaz anlıyo problem ne bu yüzden sen sağıgını ihmal etmeden bir an önce muayeneni ol

Peki kan yada idrar tahlili istiyormu bu durumlarda?

Merhaba canım:3:
Jinekolojik muayene yılda bir kez yapılmalıdır.Şikayetin olsun yahut olmasın...
Evvela yaşın mesleği medeni durumu ilişki durumu geçirdiğin hamilelikler düşükler.doğumlar ameliyatlar kürtaj adet düzenin adet süresi ve miktarı detaylıca sorulur....

Sonra çatal koktuğuna oturursun.Göbekten aşağısını örtmen için beyaz örtü verilir.Dilersen onu örtersin.

Hemen ardından doktor gelir.Ve spekulum denen bir aletle vajinana bakar.Bu alet özellerde plastik devletlerde demirdir.Ördek gagası gibidir ağzı.Vajinana girdiğinde doktor aleti açar ve rahim ağzında mikrop yara veya bakteri vs olup olmadığına bakar...
Kendini kasmassan ağrılı bir işlem değildir.

Kimi doktorlar spekulum muayenesnden sonra elle de muayene etmek ister.Bunun için doktor iki parmağını kullanır bu işlemi gerçekleştirmek için.Diğer eliyle hafiften karnına bastırır.Bu işlemde de yumurtalıklarına bakılır.

En sonda iki parmak kalınlığındaki bir ultrason cihazıyla muayeneni olursun.Mikrop için endişelenme bu cihaza prezervatif geçiriyor doktor.
Bu cihazla sağ ve sol yumurtalığını kontrol eder.Amaç yumurtalıklarda kist ve benzeri şylerin olup olmadığıdır.

Bütün işlemlerde kendni rahat bırakmalısın.

İlaveten;

-Doktora gitmeden bir gün evvel ilişkiye girme...
-Doktor odasına girmeden tuvaletini yap.Mesanen boş olunca rahim içi daha net görülüyor.
-Muayeneden çıkınca akıntın olacaktır.Bu gayet normal endişe etme.
-Kan ve idrar tahlilini hamilelkten şüphe ederse yaptırır.
-Ailene asla haber verilmez.

Başka sorun varsa yardımcı olurum.:31:

canim sendemi ilk defa olcaksin!!!! kac senelik evlisin

canim kusura bakma yeni okudum ... insallah halledersin sorununu keske bunlari evlenmeden yasamasaydin seni kinamiyorum ama öle olmasini dilerdim. haberlerde duymustum aileye haber gittigini msj yoluyla gönderiyolarmis

Back