Jinekolojik muayene korkum ve gizlilik.

Bir de sey dusundum şimdi insanın aklına binbir sey geliyor. Örneğin test yaptırdım sonucları icin evi falan arayıp haber verme ihtimalleri var mı. Ben numara vermesemde kayıtlıdır bu tarz seyler sonucta.

Yurtdışındaysan bilemem ama Türkiye de evi arayıp haber verme olayı yok :31:

Bir de sey dusundum şimdi insanın aklına binbir sey geliyor. Örneğin test yaptırdım sonucları icin evi falan arayıp haber verme ihtimalleri var mı. Ben numara vermesemde kayıtlıdır bu tarz seyler sonucta.

Kartal ve Maltepe Kızılay Tıp Merkezleri tahlil sonuçlarını çabuk veriyor.
Tahlillerin ne zaman çıkacağını mutlaka sorun ve o saatte gidip siz alın.
Telefon isterlerse de kendi cep numaranızı verirsiniz.

İyide ben anlamiyorum neden bu kadar korkuyorsunuz ailenizden?
Zaten gidip muayane olmaniz sart.
Rutin kontrol olarak.Gizleyecek birsey degil ki bu...

Merhaba canım:3:
Jinekolojik muayene yılda bir kez yapılmalıdır.Şikayetin olsun yahut olmasın...
Evvela yaşın mesleği medeni durumu ilişki durumu geçirdiğin hamilelikler düşükler.doğumlar ameliyatlar kürtaj adet düzenin adet süresi ve miktarı detaylıca sorulur....

Sonra çatal koktuğuna oturursun.Göbekten aşağısını örtmen için beyaz örtü verilir.Dilersen onu örtersin.

Hemen ardından doktor gelir.Ve spekulum denen bir aletle vajinana bakar.Bu alet özellerde plastik devletlerde demirdir.Ördek gagası gibidir ağzı.Vajinana girdiğinde doktor aleti açar ve rahim ağzında mikrop yara veya bakteri vs olup olmadığına bakar...
Kendini kasmassan ağrılı bir işlem değildir.

Kimi doktorlar spekulum muayenesnden sonra elle de muayene etmek ister.Bunun için doktor iki parmağını kullanır bu işlemi gerçekleştirmek için.Diğer eliyle hafiften karnına bastırır.Bu işlemde de yumurtalıklarına bakılır.

En sonda iki parmak kalınlığındaki bir ultrason cihazıyla muayeneni olursun.Mikrop için endişelenme bu cihaza prezervatif geçiriyor doktor.
Bu cihazla sağ ve sol yumurtalığını kontrol eder.Amaç yumurtalıklarda kist ve benzeri şylerin olup olmadığıdır.

Bütün işlemlerde kendni rahat bırakmalısın.

İlaveten;

-Doktora gitmeden bir gün evvel ilişkiye girme...
-Doktor odasına girmeden tuvaletini yap.Mesanen boş olunca rahim içi daha net görülüyor.
-Muayeneden çıkınca akıntın olacaktır.Bu gayet normal endişe etme.
-Kan ve idrar tahlilini hamilelkten şüphe ederse yaptırır.
-Ailene asla haber verilmez.

Başka sorun varsa yardımcı olurum.:31:

Coook tesekkur ederim yalnız ben bugun ilişki yaşadım ve bu ilişkiden kan geldiği için çok korktum vakit olarakta bi tek yarın gidebilirim bu ne kadar sorun olur ? Bir de bu muayeneler ne kadar sürer kanamam olurmu sonrasında? Yada ağrım?

Eşim jinekolog enfeksiyon kapmış olabilirsin. İlişkiniz yeniyse psikolojik de olabilir. Devlet hast. gidersen zahmet edip kimse evinden falan aramaz. özel yerler de arama olabilir ama kendi numaranı bırakırsan sorun olmaz.

İyide ben anlamiyorum neden bu kadar korkuyorsunuz ailenizden?
Zaten gidip muayane olmaniz sart.
Rutin kontrol olarak.Gizleyecek birsey degil ki bu...

Evli olmadıgımdan dolayı olabilirmi acaba :) Evet degil beden benim ama ailem maalesef bunu normal karşılaşamaz ben bile bazen karşılayamıyorken

Eşim jinekolog enfeksiyon kapmış olabilirsin. İlişkiniz yeniyse psikolojik de olabilir. Devlet hast. gidersen zahmet edip kimse evinden falan aramaz. özel yerler de arama olabilir ama kendi numaranı bırakırsan sorun olmaz.

Gittiğim yer özel mi bilmiyorum. Kızılay tıp merkezi az bir ücret ödeniyor 18 TL ?

Bu arada eve haber verme durumu olmuyor içini rahat tut reşit bir bayansın:21:
Seni zaten kimsenin yargılamaya hakkı yok doktorların tutumları yumuşak olur,seni yargılayıp yereceklerini de sanmıyorum:49:

Coook tesekkur ederim yalnız ben bugun ilişki yaşadım ve bu ilişkiden kan geldiği için çok korktum vakit olarakta bi tek yarın gidebilirim bu ne kadar sorun olur ? Bir de bu muayeneler ne kadar sürer kanamam olurmu sonrasında? Yada ağrım?

Doktorlar öyle der bir gün evvel ilişkiye girme felan.
Muayeneden sonra kanaman ağrın olmaz.Sadece akıntın olur çok hafiften.
Ya özel olmaz artık herşey konuşuldu.Siz nezaman ilişkiye girdiniz ?
Ona göre bu kanamanın.ihtimal nedenlrini söyleyeceğim sana.

sen ılşkı esnasında kanaman oldu ıcın mı gıtceksın. elle muayene olur, spekulum bıraz acıtabılır kendını kasmaman lazım. begelere yansırmı onu hıc bılmıyorum. ben dusuk yaptıgımda acı ıcınde kıvarnırken muayene esnasında kadın doktor bana evlımısın demıştı . çok sınırlenmıştım evlıyım tabı ustelık dusuk yapıyordum. çok sınırlenmiştim.

Kan ve idrar tahlili ister jinekolojik muayne olur vajinal ultrasonla bakılır bi sorun olup olmadığına çok fazla can yakıcı bişey değil ama ister istemez rahatsız olunuyor ben bir kez yattım diş doktoru koltuğu bile daha rahat

tansiyon düşmesi gibi bir sorunun varsa tek gitme
afedersin haddime degil ama senin seyin diye dert senin degil ki, bu sevgilinle ikinizin sorunu.. beraber gidin
ha birde canım alttan yıkanma cok fazla kültür,smear alındıgında pek istemeyiz içinin cok yıkanmıs olmasını

Son düzenleme:
Doktorlar öyle der bir gün evvel ilişkiye girme felan.
Muayeneden sonra kanaman ağrın olmaz.Sadece akıntın olur çok hafiften.
Ya özel olmaz artık herşey konuşuldu.Siz nezaman ilişkiye girdiniz ?
Ona göre bu kanamanın.ihtimal nedenlrini söyleyeceğim sana.

Yaklaşık 1-2 yıldır ilişkiye giriyoruz. Son 4-5 kere girdiğimizde başlarda acımamasına rağmen sonra kuruluk ve yanma oldu. Ertesı gune kadar idrarımda yanma oluyordu. Bugun ilişki yaşarken biraz kanamam oldu. İlişkiyi hemen bıraktık. Koku yok ancak arada sarı renkli akıntım oluyor ve vajina çevremde beyaz pamukumsu nasıl desem maddeler olusuyor. Her gun dus aldıgımdan bi cok kez farketmedim ama temizliğime oldukca dikkat ederim

tansiyon düşmesi gibi bir sorunun varsa tek gitme
afedersin haddime degil ama senin seyin diye dert senin degil ki, bu sevgilinle ikinizin sorunu.. beraber gidin
ha birde canım alttan yıkanma cok fazla kültür,smear alındıgında pek istemeyiz içinin cok yıkanmıs olmasını

Erkek arkadaşıma söyledim teklif ediyor zaten özele gitmeyi hemde ama öğrenci oldugu ıcın öyle 300 TL lik bir ucret ödemesini istemiyorum cunku onu bu durum sarsar. Ve ne kadar yanımda olsa da sonucta o spektulumla onu kontrol etmicekler :)

Erkek arkadaşıma söyledim teklif ediyor zaten özele gitmeyi hemde ama öğrenci oldugu ıcın öyle 300 TL lik bir ucret ödemesini istemiyorum cunku onu bu durum sarsar. Ve ne kadar yanımda olsa da sonucta o spektulumla onu kontrol etmicekler :)[/

doktora muayene bulgularını kaydedip kaydetmediğini sor pc ye

Back