Jinekolojik muayene korkum ve gizlilik.

liria

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
140
0
96
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.

İlk defa jinekolojik muayene olacağım. Evli degilim ancak bakire de değilim. Babam emekli ve Özel Kızılay merkezlerinden semtimde olana gitmeyi düşünüyorum.Babamın emekliliği üzerinden sigortadan yararlanıyorum. İlaç fiyatlarının yaklaşık bir 30TL kadar maaştan kesildiğini biliyorum. Bana tahlil içinde olmak üzere emekli muayenenin 18 TL oldugunu söylediler. Oraya gitmeyi düşünüyorum. Size sorularım,öncelikle cok korkuyorum. Bir süredir ilişki yaşıyorum (Yaklaşık 1 yıldır) ve bi kaç kez canım feci şekilde yandı bugun de biraz kanamam oldu ilişki sırasında.

Bende doktora gitmeye karar verdim ancak cok ama cok korkuyorum. Bana ne gözle bakılır,bu durumdan çekiniyorum. Tek başıma gidicem,kan tahlili istenir mi? Tansiyonum cok cabuk dusuyor ve bayılmaktan korkuyorum. Yardımcı olun lütfen.

Ayrıca,bu durumdan ailemin haberi olur mu? Bu muayene herhangi bir belgeye yansır mı? Tahlillerden sonra büyük bir düşüş olurmu maaşta ? Lütfen yardımcı olurmusunuz sabah gitmyi düşünüyorum...

Son düzenleme:
Bu yasa kadar ilk defami jinokolojik muayane olacaksin¿
Her ay duzenli gitmen gerekmiyor mu¿
Yani cok sasirdim...

Benim yasadigim yerde her ay gitmen gerekiyor...

Arkadaşlar merhaba.

İlk defa jinekolojik muayene olacağım. Evli degilim ancak bakire de değilim. Babam emekli ve Özel Kızılay merkezlerinden semtimde olana gitmeyi düşünüyorum.Babamın emekliliği üzerinden sigortadan yararlanıyorum. İlaç fiyatlarının yaklaşık bir 30TL kadar maaştan kesildiğini biliyorum. Bana tahlil içinde olmak üzere emekli muayenenin 18 TL oldugunu söylediler. Oraya gitmeyi düşünüyorum. Size sorularım,öncelikle cok korkuyorum. Bir süredir ilişki yaşıyorum (Yaklaşık 1 yıldır) ve bi kaç kez canım feci şekilde yandı bugun de biraz kanamam oldu ilişki sırasında.

Bende doktora gitmeye karar verdim ancak cok ama cok korkuyorum. Bana ne gözle bakılır,bu durumdan çekiniyorum. Tek başıma gidicem,kan tahlili istenir mi? Tansiyonum cok cabuk dusuyor ve bayılmaktan korkuyorum. Yardımcı olun lütfen.

Ayrıca,bu durumdan ailemin haberi olur mu? Bu muayene herhangi bir belgeye yansır mı? Tahlillerden sonra büyük bir düşüş olurmu maaşta ? Lütfen yardımcı olurmusunuz sabah gitmyi düşünüyorum...

Yasin 18 den buyukse bir sey olacagini sanmam.

Bu yasa kadar ilk defami jinokolojik muayane olacaksin¿
Her ay duzenli gitmen gerekmiyor mu¿
Yani cok sasirdim...

Benim yasadigim yerde her ay gitmen gerekiyor...

Ben de cocuk dusundugumuzde 24 yasimda gittim ilk kez.

Son düzenleme:
20 yaşındayım...................

O zaman cekinecek bir sey yok.
Belgeye gelicek olursak e recete var ya artik. Sana ilac yazarsa oyle bir belge olur. Ilacin adi vs. Onu da doktor ve eczaci goruyor sadece diye biliyorum.

Genel muayene icin once kan ve idrar aliyorlar. Daha sonra TR de aynimi bilmiyorum catal denen koltuga yatiyorsun alttan muayene ediyor,akintindan alip tahlil yapiyor okadar...

bende 23 yaşımdayım ilk kez gittim çok acımıyor bi ultrason birde elle bakıyor devlete gitmiştim ben ailenin haberi olacağını sanmıyorum sadece maaşdan kesilir onuda sölersin zaten hastaneye gıttım diye mutlaka muayeni yaptır

ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bir ara ailelere bildiriliyor diye duymuştum:34:

Çok can yakıyor mu? Kan tahlili yapılıyor mu hani biraz bilgi verirmisiniz

Seni korkutmak istemem. Benim canim cok az oldugu icin canim cok yanmisti gercekten. Bagirmistim ve sesimi sira bekleyen hastalar bile duymus.

Smear testi yapabilir. Kan testini bilemiyorum. Ama sanirim yapmaz.

bende ilk muayenemi 22 yaşında olmuştum. eşim sigortalıydı onun üzerinden muayene oldum. ama eşime dışardan bilgi verilmedi bu konuyla ilgili, babanızın da duyacağını sanmam...

muayeneye gelince, acılı değil, kasmayın ama kendinizi ...

bende ilk muayenemi 22 yaşında olmuştum. eşim sigortalıydı onun üzerinden muayene oldum. ama eşime dışardan bilgi verilmedi bu konuyla ilgili, babanızın da duyacağını sanmam...

muayeneye gelince, acılı değil, kasmayın ama kendinizi ...

Peki kan tahlili istenirmi?

aileye bildirme gibi bi durum yok canım 18 yaşından büyüksün korkma git birşey olmaz :34: ayrıca verdiği ilaçları kim nerden bilicek ne olduğunu :ssz:

bu muayeneyı bence bırseyden habersız babanın uzerınden degıl
bırlıktelıgı yasadıgın sahıs uzerınden gıtmelısın yanı ozel bır klınıge gıdın

Son düzenleme:
kan ve idrar sadecce hamilelik belirtisi varsa die yapılıor die biliyorum bu durumlarda alttan bakıp yara felan mantar gıbı seyler varmı ve yumurtalıklar muayene ediliyor die biliyorum ailenin haberi olmaz canın yanmıyor sakin ol canım sonuçtan haberdar et

bu muayeneyı bence bırseyden habersız babanın uzerınden degıl
bırlıktelıgı yasadıgın sahıs uzerınden gıtmelısın yanı ozel bır klınıge gıdın eeee okadar da goturmeli..

Oyle ama ikimizde öğrenciyiz tahliller falan 200-300 TL tutar nerdeyse ben konusunu bile açmadım teklif eder biliyorum ve zor durumda kalır. Bu konuda kınamayın lütfen

Back