Jinekolojik muayene derdi

Hamilelik şüphesi yoksa gitsin annesiyle. Bekarım der doktor karından ultrason ister. Anlaşılmaz bakire olmadığı da.

Doktora muayne olurken nişanlıyım desin anneyi içeri almayabilirler muayne sırasında orda söylesin çaktırmadan gebelik olmadığından eminse sıkıntı olmaz.ayrıca babasından yararlanıyor ise korkusu da varsa sigortasız muayne olsun nişanlısı temin etsin bir zahnet ödemeyi. Ve babası bildiğim kadarı ile görmez ama hastaneden öğrenilebilir nerde muayene olduğu

Hangi doktor bakire misin diye sorar??? Medeni durumunu sorarlar sadece.
Yoo bana da sormustu bir doktor. Evli bekar sorusu çok sacma zaten bekareti soracak tabi neyi soracak. Cevaba göre yöntem belirliyor sonuçta. Doğru olan bu. Ben ilk devlet hastanesine gittim adet ağrısı için, üniversite öğrencisi küçücük kızım, Dr bana diyor kaç çocuk doğurdun. Ben de ne çocuğu bekarım ben dedim, o zaman muayene yapamam diye azarladi beni pislik hiç ilgilenmedi savdı başından. Bikac sene sonra özele gittim işte dr bekaret sordu, bakireyim dedim hiç azarlamadi, yüzeysel muayene ve kan testleri yaparız dedi güzelce ilgilendi. Ne biçim zihniyetse adam yıllarını verip doktor olmus, çocuk dogurmadinsa muayeneye gelmeni kabul etmiyor, kovalıyor. Sonra da böyle korkuyor işte kızlar doktora gitmeye

Eskiden bi cok hastanede evli kadinlar icin ayri doktor, bekarlar icin ayri doktor vardi. Ben de gitmistim hatirliyorum da bankoda kayit yaparken medeni durumumu sormuslardi. Sonra neden sorduklarini sormustum da ona gore doktora yonlendireceklermis. Belki siz de yanlislikla sadece evli kadinlari muayene eden doktora gitmissinizdir o yuzden bakmamostir bilemedim. Ama okuz gibi bakire misin demek cok kaba geliyor bana. Sukur bana boyle bir doktor denk gelmedi. Bekaret durumunu ogrenmek icin kibarca evli misiniz bekar mi diye soruyorlar. Bu daha dogru geliyor bana da.

İyi de sevgiliniz komşunuz aileniz mi soruyor ki kaba olsun. Saçma bir düşünce. Doktor bu doktor, muayene etmek için soruyor, yargılamak için değil. Belki evli misiniz sorusu daha kibar olabilir ama gördüğünüz gibi her bekar bakiredir diye bir önerme yapamazsınız (bkz. Konu sahibi ) mesela şöyle düşünün, bekar bir kız rahatsiz jinekologa gitti, alttan muayene yapilma şansı var ama sırf evli misiniz sorusu yüzünden, bekarım dedi diye eksik muayene edilip gönderiliyor. Çok garip geliyor bana. Dr a yalan söylenen tek branş kadın doğumdur herhalde.

O durumda zaten hasta aktif bir cinsel hayati oldugunu soylemeli doktora. Ki soyler de bi sekilde. Sonucta bir rahatsizligi var ki doktora gitmis. Gerci simdilerde artik aktif cinsel hayatiniz var mi diye soruyorlar. Bu sanki daha iyi gibi.

Konunun üzerinden geçmiş baya ama çok üstlerde gördüm, belki jinekolojik muayenelerle ilgili sıkıntı yapan başka arkadaşlar falan görür, onlar da bilgi edinir o yüzden yazayım yine de. Devlet hastanesinde kesinlikle anneyi içeri almazlar ben 17 yaşında gitmiştim 18’den küçük olmama rağmen annemi azarlayıp çıkarmışlardı. Evli/bekar sorusundan sonra bekar derseniz bakire olup olmadığı da soruluyor hastaya, evet. Adet gecikmesi rahim ağzı kanseri vb çok ciddi hastalıkların da belirtisi olabiliyormuş kesinlikle doktora yalan söylemeyip smear testi yaptırmak lazım. Bu durumda değil ama (son ilişki üzerinden 2-3 ay geçmiş) doktorlara doğruyu söylememek hamilelik riskini göz ardı etmesine sebep olabilir.
A Aslii222 Nasıl çözüldü durum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…