Jinekolog korkusu

="FKB2012, post: 41596160, member: 596737"]E yani ne bekliyorsunuz siz hastalar ben anlamıyorum?Gözünüze bakılsın teşhis mi konulsun.Test yapılmazsa da bu kez hiç ilgilenmiyorlar diye söyleniyorsunuz.Gizli şekerle bağlantılı insulin direnci varsa o da adet olamamaya sebep oluyor.Kilo alımı tüylenme varsa hele de.Tiroit de bir sebep.Adeti geciken kadında ilk ihtimal hamileliktir.Hamile değilseniz diğer ihtimaller bunlardır.Napılmasını bekliyordunuz ki?
Ne çok bayılıyorsunuz insanları rencide edecek cevaplar yazmaya ben istemiyorum öyle olmasını memnun kalmadım önermiyorum sen önerirsin o sana kalmış[/QUOTE]
Peki napılmasını tercih ederdiniz ben bunu merak ediyorum veya doktora ne amaçla gittiniz?Hamile olmayan ve adet olmamış kadında ihtimaller bellidir bunların da araştırılması yapılmış başka ne yapılmasını önerirdiniz?Bunu rencide etmek amaçlı değil iyi niyetli soruyorum.

Kizma canim ya 4. Sinif tip okuyormus burada hasta azarlama denemeleri yapiyor. İlerde doktor olunca nasil azarlasam diye zorlanmamak icin. Hosgorelim gelecegin doktorunu. Bunlar gibi cok var hastanelerde alistik biz.
Evet üst dönemlerimin TUSta niye radyoloji ve biyokimya gibi hastalardanve hasta yakınlarından olabildiğince uzak bölümleri akın akın tercih ettiğini daha iyi anlıyorum burdaki yazıları ve yorumları görünce,iyi oluyor.

Evet üst dönemlerimin TUSta niye radyoloji ve biyokimya gibi hastalardanve hasta yakınlarından olabildiğince uzak bölümleri akın akın tercih ettiğini daha iyi anlıyorum burdaki yazıları ve yorumları görünce,iyi oluyor.
O bolumler daha kolaydir da ondan seciyorlardir canim yanlisin var :KK66:

Ayrica diploma sahibi olmak insan vasfinu tasidigi anlamina gelmez kimsenin. Ben taciz meraklisi doktor da gordum ne yazik ki. Azarlayani da gordum. Seker gibi olani da. Diyecegim o ki insanlik diplomayla alinmiyor. Doktor diye savunmanizi anlamak guc dogrusu. O da insan ve her cesiti var. Ben de ogretmenim ama canavar gibi lanet meslektaşlarım da var. Gidip sirf meslektasim diye savunmuyorum. Ki daha ergenken korka korka gittigim jinekologtan yedigim azardan sonra 2 sene hastaneye gitmedim ve kistim 6 cm olmustu acile zor yetistirdiler apar topar ameliyat olmustum. Azar yememin.sebebi de neymis efendim ben niye adet takvimi tutmamisim! Bana kimse takvim tut demedi ki daha 17 yasindayim 3 yildir adet oluyorum ve kimi zaman ayda 2 kere.kimi zaman da 3 ayda bir oluyorum. Onunde takvim olsa ne yapacaksin? Bilmedigim seyi ogret madem kopek gibi azarlayacagina. Degil mi doktor adayi hanim ? Ben bir öğretmen olarak sabrin en.cok grektirdigi mesleklerden.birine sahibim. Zira size de.oneririm. Ogrencilerle gule oynaya girgir samatayla ders isleriz biz. Gulucuk koyan ogrenciye vayy efendim dalga mi gectin demeyiz. E tabi kadavralarla ugrasa ugrasa normal insan nasil olur unutmussunuzdur size de hak veriyorum.

Merhaba.
Konusu açılmışken benim de sorularım var. Konu sahibesi, izninizle... :)

-Jinekoloğa gittiğimizde, direk bekar olduğumuzu görerek, alttan muayene yapmıyor mu? Yoksa bakireliği soruyor mu? Yani hastanın, girer girmez alttan muayene izin verdiğini söylemesi gerekir mi?
-Alttan muayene ultrasona göre daha mı iyi? Daha mı kapsamlı?
-Adet takvimini, atıyorum son 6 aylık, gün gün istiyorlar mı? Böylesi bir şey duymuştum da, doğru mu?

Merhaba.
Konusu açılmışken benim de sorularım var. Konu sahibesi, izninizle... :)

-Jinekoloğa gittiğimizde, direk bekar olduğumuzu görerek, alttan muayene yapmıyor mu? Yoksa bakireliği soruyor mu? Yani hastanın, girer girmez alttan muayene izin verdiğini söylemesi gerekir mi?
-Alttan muayene ultrasona göre daha mı iyi? Daha mı kapsamlı?
-Adet takvimini, atıyorum son 6 aylık, gün gün istiyorlar mı? Böylesi bir şey duymuştum da, doğru mu?
Bana bir tanesi haric hic biri sormadi canim. Gata ya gidiyorum orada hasta karti oluyor zaten arsivden cikarip elime verdikleri icin doktorlar gecmis yillardaki sorunlari da goruyor sirayla.
Bekarsan alttan muayene yapamaz. Ama bakire degilsen ve alttan muayene istiyorsan söyleyebilirsin ozellikle alttan yaoin muayeneyi diye.
Tam bilmiyorum ama alttan muayene daha avantajli sanirim yoksa bekar evli fark etmeksizin ultrasonla yaparlardi.
son 6 ay degil son adetimi soruyorlar bana hep. Ama takvim tutmak iyidir ben doktordan.azar yedikten sonra tuttum hep :)

• Beğen
Reactions: K_G
Alttan müdahale için bir jinekolog bana "daha önce cinsel birleşiminiz oldu mu?" diye açıkça sordu hatta beraber gittiğim annemin bile odada olmasına izin vermedi doktor hanım bunu belirteyim. :KK53: Ben de çok tırstım o 'çatal' dediğimiz koltuktan falan beni geriyordu fakat bana orada bakmadı, ilerde hamile kalırsam nasıl yatıcam lan ben buraya diye serzenişlerle çıktım. Çok geriyor insanı yahu.o_O Netice: ultrasonla baktı. Vereceğiniz cevaba göre bakılıyor- yani en azından benim gittiğim öyleydi. Ben ağrım çok oluyor şikayetiyle gitmiştim.

• Beğen
Ya ben ne yapayım. .:cry:
her hafta gide gide bıktım. .:KK1:
psikolojim bozuldu. .:eek:
bebiş de olmuyor. .:KK34:
keşke erkek olsaydım..:confused:

Kesinlikle oyle. Ama insallah bebegini kucagina aldiginda iyi ki kadin olmusum diyeceksin :) ben.sirf anne olabilmek için bile evlenirim :)) Allahim tum isteyenlere yasatsin.insallah anneligi.
İnşallah bigün sanada nasip etsin. .
rabbim isteyen herkesee versin. .
Amin çok teşekkür ederim. .

bayanlar yeni üyeyim ama üye olmadan önce sürekli takip ettiğim bir sayfaydı.ben bir doktordan randevu aldım ama erkek evliyim fakat hala kararsızım utanırım çünkü. erkek jinekologa giden bayanlar bana fikir verebilirmisiniz lütfen :KK43:

bayanlar yeni üyeyim ama üye olmadan önce sürekli takip ettiğim bir sayfaydı.ben bir doktordan randevu aldım ama erkek evliyim fakat hala kararsızım utanırım çünkü. erkek jinekologa giden bayanlar bana fikir verebilirmisiniz lütfen :KK43:

Vajina onların her gün gördüğü bir şey. Başka bir doktorun sırt dinlemek için sürekli sırt görmesi gibi. Sadece bir organ.
İlk iki dakika utanırsınız. Sonra geçer.
Eğer mesleğinde iyiyse randevu aldığınız doktor, sorun etmeyin. Değilse, zaten başka bir doktor bulun. Kadın alternatif varsa kadın seçin ki siz de rahat olasınız.

Vajina onların her gün gördüğü bir şey. Başka bir doktorun sırt dinlemek için sürekli sırt görmesi gibi. Sadece bir organ.
İlk iki dakika utanırsınız. Sonra geçer.
Eğer mesleğinde iyiyse randevu aldığınız doktor, sorun etmeyin. Değilse, zaten başka bir doktor bulun. Kadın alternatif varsa kadın seçin ki siz de rahat olasınız.
Açıkçası gittiğim hastanede bayan doktor randevusu kalmamıştı bende yumurtlama döneminden önce gitmek istedim bir ay daha hüsrana uğramak istemedim. Doktor Prof diye tercih ettim umarım sizin dediginiz gibi işinin ehlidir cvp icon tsk ederim biraz rahatladım

• Beğen
X