Jinekolog korkusu

Arkadaşlar merhaba. 6 gun adet olmamanin uzerine yarin jinekologla görüşeceğim. Daha once hiç gitmedim. Ankarada onereceginiz isimi cabuk halledebilecegim bir hastane onerebilir misiniz?
Bakire olduğum icin alttan muayne etmez galiba değil mi
Bir de muayne eder mi hemen kan tahlili vs ister mi baska seylere bakmak icin??
Jinekolog deyince tuylerim diken diken oluyor :KK70: yardimci olacak var mi?
Canım benim korkulacak hiçbirşey yok..Bakire olduğun için vajinal muayene edemez. Adet gecikmenin nedeni yüksek ihtimal kisttir. Ultrason yada kan tahlilleri ile durum anlaşılır. İçini ferah tut :)

Nereye gidersen git adet sokturucu ilac verip gondercek canim, bakireysen pek bir sey yapamiyorlar.

Olur oyle arada benim de bazen gunu gecikir, bir sey olmaz endiselenme

Bakire olunca vajinal muayene olmuyor, ultrasonla bakıyor ama eğer emin olamadıkları bir şey görürlerse makattan incecik bir ultrason aleti ile bakabiliyorlar.

Gazi hastanesine gidebilirsin. Ya da GATA ya. Bakireysen alttan bakmazlar. Bana sormustu bakire misin diye. Bunu da yalnizca gazideki hatun sordu amaci neyse :)) ben hep gata ya giderim adet duzensizligim var. Korkma en fazla ultrasonla bakar ve hormon testi yaparlar. Hamile olma ihtimalin olmadigina gore ve genelde de düzenliyse adetlerin stresten gecikmis olabilir. Korkacak bir durum da yok git testlerini yaptir kafan rahat etsin :KK66:

Ha bu arada eger testlerin ve ultrason falan temiz cikarsa sirf seni rahatlatmak icin ilac yazabilir doktor sana tavsiyem kullanma. Ki zaten gata ya gidersen oradaki doktorlarin da tavsiye etmedigini.gorursun. Ben yilda en.az bir kere ziyaret ederim gatayi :) daha once kist ameliyati oldugum icin onlem amacli. Gatayi tavsiye ederim yani. Ozel Lokman Hekime gitmede :)

Son düzenleme:
Bencede arastirma hastanesine gitme bendede bir ay gecikmisti gittim allahim gizli şeker testi yapildi guatra falan bakildi yani canindan beziyosun hele o gizli seker testi aman aman

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün oldum adetimi... Daha fazla arastirmalara gerek kalmadi :)

bende bekarken hiç gitmedim. evlenince gittim bir kez bir daha Allah mecbur bırakmasın. benim tüylerimde diken diken oluyor. ama mecbursan korkma cesur ol canım çok geçmiş olsun şimdiden

Gazi hastanesine gidebilirsin. Ya da GATA ya. Bakireysen alttan bakmazlar. Bana sormustu bakire misin diye. Bunu da yalnizca gazideki hatun sordu amaci neyse :)) ben hep gata ya giderim adet duzensizligim var. Korkma en fazla ultrasonla bakar ve hormon testi yaparlar. Hamile olma ihtimalin olmadigina gore ve genelde de düzenliyse adetlerin stresten gecikmis olabilir. Korkacak bir durum da yok git testlerini yaptir kafan rahat etsin :KK66:

Ha bu arada eger testlerin ve ultrason falan temiz cikarsa sirf seni rahatlatmak icin ilac yazabilir doktor sana tavsiyem kullanma. Ki zaten gata ya gidersen oradaki doktorlarin da tavsiye etmedigini.gorursun. Ben yilda en.az bir kere ziyaret ederim gatayi :) daha once kist ameliyati oldugum icin onlem amacli. Gatayi tavsiye ederim yani. Ozel Lokman Hekime gitmede :)
Ne demek amacı neyse?Ona göre vajinal veya karından ultrason yapacak.Nasıl anlamasını bekliyordunuz?

Bencede arastirma hastanesine gitme bendede bir ay gecikmisti gittim allahim gizli şeker testi yapildi guatra falan bakildi yani canindan beziyosun hele o gizli seker testi aman aman
E yani ne bekliyorsunuz siz hastalar ben anlamıyorum?Gözünüze bakılsın teşhis mi konulsun.Test yapılmazsa da bu kez hiç ilgilenmiyorlar diye söyleniyorsunuz.Gizli şekerle bağlantılı insulin direnci varsa o da adet olamamaya sebep oluyor.Kilo alımı tüylenme varsa hele de.Tiroit de bir sebep.Adeti geciken kadında ilk ihtimal hamileliktir.Hamile değilseniz diğer ihtimaller bunlardır.Napılmasını bekliyordunuz ki?

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün oldum adetimi... Daha fazla arastirmalara gerek kalmadi :)
Canım sonrasında gitmek zorunda bile kalsan korkma.Bekar olduğun için zaten sadece karından bakabilir.Bir de kan tahlili ister hormonlarına bakar öncelikle bunlar yapılır.Evet jinekoloji biraz korkutucu gelse de korkulacak hiçbir şey yok gerçekten.

Ne demek amacı neyse?Ona göre vajinal veya karından ultrason yapacak.Nasıl anlamasını bekliyordunuz?
Doktor avukati misiniz ki siz? Ben orada espriyle bir laf soyledim ne bu simdi? Taciz edecekti bana hay Allahim ya. Yillardir doktora giderim bekar oldugumu.bile bile 3 kere israrla soran tek doktordu ve ilginc geldi oldu mu simdi?

Doktor avukati misiniz ki siz? Ben orada espriyle bir laf soyledim ne bu simdi? Taciz edecekti bana hay Allahim ya. Yillardir doktora giderim bekar oldugumu.bile bile 3 kere israrla soran tek doktordu ve ilginc geldi oldu mu simdi?
Gazide 4. sınıf tıp öğrencisiyim.Oldu mu?Gazideki hatun diye bahsettiğiniz kişiler de hocalarım. Hayır bir de cümlenizin sonunda gülmüşsünüz alay eder gibi.Doktorlar çok meraklı evet hastaların bakireliklerine ısrarla sorarlar o yüzden.İşleri güçleri yok hastaların bakirelikleri ile uğraşırlar.

Ankarada degilim doktor oneremem ama aklima evlenmeden once doktora gidip kendimi zorla alttan muayene ettirdigim geldi :KK70: bekarim ama cinsel hayatim var, dogum kontrol hapina da baslayacagim var mi bisey bi bak akintim var benim diye resmen adami ben taciz etmistim.
Muayene olmaktan korkmayın bayanlar. Ayip degil bir sey degil.

="FKB2012, post: 41596160, member: 596737"]E yani ne bekliyorsunuz siz hastalar ben anlamıyorum?Gözünüze bakılsın teşhis mi konulsun.Test yapılmazsa da bu kez hiç ilgilenmiyorlar diye söyleniyorsunuz.Gizli şekerle bağlantılı insulin direnci varsa o da adet olamamaya sebep oluyor.Kilo alımı tüylenme varsa hele de.Tiroit de bir sebep.Adeti geciken kadında ilk ihtimal hamileliktir.Hamile değilseniz diğer ihtimaller bunlardır.Napılmasını bekliyordunuz ki?[/QUOTE]
Ne çok bayılıyorsunuz insanları rencide edecek cevaplar yazmaya ben istemiyorum öyle olmasını memnun kalmadım önermiyorum sen önerirsin o sana kalmış

Gazide 4. sınıf tıp öğrencisiyim.Oldu mu?Gazideki hatun diye bahsettiğiniz kişiler de hocalarım. Hayır bir de cümlenizin sonunda gülmüşsünüz alay eder gibi.Doktorlar çok meraklı evet hastaların bakireliklerine ısrarla sorarlar o yüzden.İşleri güçleri yok hastaların bakirelikleri ile uğraşırlar.
Canim benim egonu tatmin etmek icin baska bir yer bul. Hrr şeye ve her yere de yorum yapma oldu mu. Benim gülücük koymam doktorlarla alay ettigim anlamina gelmez. 4 sene tip okuyunca algilarin kapanmis anlayisla karsiliyorum. Hatun derken de bayan oldugunu kasdettim canim oldu mu tatmin etti mi seni? Hocan olamaz merak etme yeni yetme biriydi. Ayrica hastalariniza bakire misin diye sorup hayir cevabını alunca yetinmeyip 2 kere daha sormak da ya hastalara guvenmediginizu yada algi kitliginizin olduğunu gosterir. Ki guvenmemek de ayri bir olay olur zaten. Bakire degilsem ve alttan muayene olmak istemiyorsam 3 kere sorup beni.ikna.mi edecek? Gercektn ilginc. Neyse alıntı yapmayın daha fazla. Doktorlugunuza devam edin avukatlarin meslegini elinden almayin.

="FKB2012, post: 41596160, member: 596737"]E yani ne bekliyorsunuz siz hastalar ben anlamıyorum?Gözünüze bakılsın teşhis mi konulsun.Test yapılmazsa da bu kez hiç ilgilenmiyorlar diye söyleniyorsunuz.Gizli şekerle bağlantılı insulin direnci varsa o da adet olamamaya sebep oluyor.Kilo alımı tüylenme varsa hele de.Tiroit de bir sebep.Adeti geciken kadında ilk ihtimal hamileliktir.Hamile değilseniz diğer ihtimaller bunlardır.Napılmasını bekliyordunuz ki?
Ne çok bayılıyorsunuz insanları rencide edecek cevaplar yazmaya ben istemiyorum öyle olmasını memnun kalmadım önermiyorum sen önerirsin o sana kalmış[/QUOTE]
Kizma canim ya 4. Sinif tip okuyormus burada hasta azarlama denemeleri yapiyor. İlerde doktor olunca nasil azarlasam diye zorlanmamak icin. Hosgorelim gelecegin doktorunu. Bunlar gibi cok var hastanelerde alistik biz.

X