Değerli ablalarım kardeşlerim herkese merhaba, yıllardır bu konuyu takipteyim. Sizlerle tecrübelerimi biraz paylaşmak istiyorum. 24 yaşındayım, sadece bu bilgiyi sizinle paylaşıyorum, haricinde belki bu ortak sorunlarımıza yardımcı olabiliriz ümidiyle ban yememek için kimliğimi saklıyorum. 15 yaşımdaki cahilliğimden kalan izler beni de oldukça hırpaladı, 18 yaşımdan beri yıllardır hep önüme çıkıp beni utandırdı ve rencide etti. Önceleri sol kolumda sayıca fazla ve sağ kolumdaki iki izden (geçen yıllarda beyazladığı için ve kıllardan kamufle olduğu için özellikle bakmayınca belli olmuyordu) memurluk sınavlarında ön sağlık ve genel sağlıktan geçmek için kurtulmak istedim. Ten rengi medikal tattoo uygulaması yaptırdım. Sonuç tam bir rezalet, izler 100m öteden yine gözükecek kadar kötü, özellikle işaretlemiş gibi oldu. Boyayı tene uygulamadan izin üstüne az bişey damlattırmıştım güzel gözüküyordu umutlandım ama tene uygulayınca sarı-kahverengi arası bir renge döndü ve gecelerime kabus oldu... Fraksiyonel lazeri araştırdım (bi iki yere hiçbişey yapmadan, bi cihazla bile bakmadan sadece konuşarak muayene adı altında para bile ödedim) hem işlem uzun sürecekti hem de alttaki scarı iyileştirse bile boyayı kaldırmaz dediler (açık renk olduğundan dövme lazeri de çıkarmaz dediler). Sonra reklamları videoları görüp dedim hem boyayı hem alttaki kesik izlerini deriyi soya soya kaldırayım ve Tca uygulamasına giriştim 3 seansa kadar tahammül ettim, 4. seansa geçerken hem zaman geçiyor hem izler düzelmiyor daha kötü bir hal alıyordu. Asitin kendi yaptığı kabuk döküldü ama o kadar vitaminle madecassol karışımları falan düzenli titiz kullanmama rağmen izleri daha çok büyütüp belirgin yaptı yani o da olumsuz. Sonra Beşiktaş'ta bir medikal tatto yapan yer buldum(Tca da başarısız olduktan sonra forumlarda sitelerde vb. araştırmalar yaptım dedim heralde ilk yapan yer yapamamıştır belki burası başarır daha profesyonel e benziyordu reklamlar vs.) Bu sefer dedim tamamına yaptırmıyım sadece sağ kolumdaki iki küçük ize yaptırayım işe yararsa sol kolumdaki çok sayıdaki ize de uygulattırırım en azından bu da başarısız olursa sadece o iki iz kötü olur soldaki izleri de riske atmıyım daha kötüsü olmaması için. Bütün dediklerine uydum bepanthenden farklı olarak gri tüp içinde bir tattoo kremi de sattı bana dedi bu daha etkili yeni bir ürün (hergün de kollarımın resmini çekmiştim kafama takılanı oraya wp'den soruyordum) kolumda kabarcıklar oldu resim çekip atıyorum neden böyle oldu bu kremi bırakayım mı diye yok devam et dedi sonra izler bi büyüdü enfeksiyon oldu çukur kaldı hep iltihaplandıda sonra kafam iyice attı kremi bıraktım bepanthen sürdüm bi süre sonra iyileşti ama izleri kaldı yani sonuç orası da başarısız oldu ve tam bir rezalet, kollarımın hiçbirşey yapmadan ilk halinin resmine baktığımda çok üzülüyorum. Forumdaki bu başlığı da sürekli takipteyim. Hep aceleci davrandım en önemlisi iyi bir kariyere başlayabilmem için bir an önce düzelsin istedim. Birkaç yorum önce bir abla doktor merthan isminde birinden bahsetti araştırdım. İnstagramdan bağlantı kurdum. Nişantaşında dr. Emel Polat'ın kliniğinde çalışıyor ve beni doğrudan Emel hanıma ulaştırdı. Derdimi anlattım cihazla yakınlaştırıp izlere baktı. Bu yolda nice paralar harcadım ben o muayeneye de bir miktar ödedim ve dedim zaten başka yol kalmadı gibi birşey diğer yöntemlere de aşağı yukarı muayenelerle falan 2-3 arası para yedirdim en iyisi bu yolu da deniyeyim kaybedecek ne kaldı ki diye düşündüm(zaten bu halde Pa.,Tsk. Vb. girmem işe başlamam mümkün değil)Fraksiyonel lazere başladım geçen hafta ilk seansı oldum. Merthan beyi uygulamada ve sonraki (bu haftaki) kontrolde hiç görmedim ama Kliğin sahibi Dr. Emel hanım(ilk muayenede Merthan bey oradaydı ama muayene eden ve uygulamayı yapan doktor Emel hanım) uygulamayı ve kontrolü yaptı iki hafta sonra ikinci seansı olacağımı söyledi. Yaza kadar devam edeceğim. Sonuç olarak medikal tattoo ve tca başarısız oldu artık uzun da sürse sabredip fraksiyonel lazere başladım. Allah'ın izniyle, sonuç iyi olursa sizlerle de paylaşacağım. Merak etmeyin ben geçen senelerde yazıp cevapsız bırakan ablalar gibi olmamaya gayret edicem!. Elimden geldiğince tecrübe ettiğim deneyimlerimi paylaştım. Değerli ablalarım, kardeşlerim hepimiz bu kasıtlı izlerden pişmanız ve yaptığımız hatanın farkındayız bundan sonra üzülüp yıpranmak o izleri geçirmedi, geçirmez de. Moralinizi her daim yüksek tutunuz, sakın umudunuzu kaybedip karamsar olmayınız. Biz yeterki ne kadar sürerse sürsün sabırla mücadelemizi devam ettirelim Allah'ın izniyle bu sorunları da atlatacağız. Saygı ve sevgilerimle Allah'a emanet olunuz