Japonca (Nihongo)

おねまえわなんですか・=isminiz nedir?
(onemae wa nan desu ka)

aklıma gelen birşey daha var
japonca da ingilizce de oılduğu gibi am is are gibi bi kavram mevcut,fakat her şahıs için ayrı ayrı değil ,sadece は(wa) kullanıyorlar,burda aslında ha olarak okunan harf kişiyi belirtirken wa diye okunuyor...örneğin :

わたしはげんきです・=iyiyim :)
(watashi wa genki desu)

yada

あなたはげんきです・=sen iyisin :)
(anata wa genki desu)

watashi=ben
anata=sen demek :)

sonunda desu olan cümleler isim cümlesidir :)
fiil çekimleri biraz daha farklıdır,ilerleyen zamanlarda onları da paylaşmak isterim sizinle :)

yapmanız gereken ilk şey alfabeyi öğrenmek özellikle hiragana'yı çünkü japonca çoğu şey hiragana ile yazılıyor

katakana alfabesini yazıcam bu ara biraz yoğundum ilgilenemedim ksra bakmayın :)

Bu arada butun belediyelerde var mı bilmiyorum ama dil kursları açılmış. Daha duşuk ücretli olur diye duşunuyorum

ben okulda alıyorum :)
Merhaba; harika paylaşimlar.onbir yaşindaki kizim japoncaya cok merakli.araştirdim.izmirde oydem dil kursu ve jikadderneginde kurslar var.tavsiye edebileceginiz hangisidir? evde uygun fiyatla ders verecek ogretmen de olabilir.sevgiler...

Merhaba; harika paylaşimlar.onbir yaşindaki kizim japoncaya cok merakli.araştirdim.izmirde oydem dil kursu ve jikadderneginde kurslar var.tavsiye edebileceginiz hangisidir? evde uygun fiyatla ders verecek ogretmen de olabilir.sevgiler...
merhaba

çok güzel bişey bu :) tam zamanında başlıyor öğrenmeye
aslında ben kurslara tam manasında güvenmiyorum hepsi birer ticarethane gibi bişey
benim verdiğim kitap linkinden kitabı indirin
aslında ingilizceniz varsa yada kızınızın ingilizcesi varsa ordan kelime anlamlarını çıkartabilir
o kitapla başlayabilir :)
7. ünitede artık cümle kurmaya başlayacaktır
hiragana alfabesini yazmıştım ben aslında nette de bulabilir :)
ve yeni başlayanlar için bi çok site mevcut :)
eğer sorunuz olursa yardımcı olmak isterim her zmn

merhaba

çok güzel bişey bu :) tam zamanında başlıyor öğrenmeye
aslında ben kurslara tam manasında güvenmiyorum hepsi birer ticarethane gibi bişey
benim verdiğim kitap linkinden kitabı indirin
aslında ingilizceniz varsa yada kızınızın ingilizcesi varsa ordan kelime anlamlarını çıkartabilir
o kitapla başlayabilir :)
7. ünitede artık cümle kurmaya başlayacaktır
hiragana alfabesini yazmıştım ben aslında nette de bulabilir :)
ve yeni başlayanlar için bi çok site mevcut :)
eğer sorunuz olursa yardımcı olmak isterim her zmn
Selam:) malesef heryer bir ticarethane ama yaşi kucuk oldugu icin sinif ortaminda daha programli ogrenebilir diye dusunuyorum.bakalim mart baslasin baslasin kurs deneyip gorecegiz:) tesekkurler yine de.

Selam:) malesef heryer bir ticarethane ama yaşi kucuk oldugu icin sinif ortaminda daha programli ogrenebilir diye dusunuyorum.bakalim mart baslasin baslasin kurs deneyip gorecegiz:) tesekkurler yine de.
o zaman size tavsiyem japon derneklerinin verdiği kursa bakın,türklerin açtığı kurslar çok sağlıklı olmaz :)

おはようござ’増す皆さんおげんきですか

bu hafta öğrendiğim kelime:
いそぐ=acele etmek
isogu diye okunuyor
fiil gu ile bittiği için geniş zaman ve şimdiki zamanda -u yerine -i +masu ekleniyor yani;
いそぎます(isogimasu) olur :)
わたしわいそぎます gibi :)

Konbanwa! Watashi wa nihongo wo bekyoushiteimasuyo. Anata wa doko de nihongo benkyoushimasu?
Laptop'tan yazdığım için alfabe olmadan yazabildim heh.

Konbanwa! Watashi wa nihongo wo bekyoushiteimasuyo. Anata wa doko de nihongo benkyoushimasu?
Laptop'tan yazdığım için alfabe olmadan yazabildim heh.
ayarlayabiliyorsun canım :)
sen de biliyorsun sanırım?ben kendi kendime öğrendim diyebilirim

X