- 29 Temmuz 2021
- 3.686
- 25.045
-
- Konu Sahibi Homer Simpson
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun
Benim de benzer izler var ama çene değil yanak kısımlarında. İnş bi an önce tedaviyi güzel şekilde tamamlarsın
Bende de kulakla çene arası (oranın ismini bilemiyorum ) sakal gibi kararmıştı sivilce izlerindenTeşekkür ederimşu dudak üstü kötü ya bıyıklarımı almamış efekti veriyor
Gözenek ve çukurlarınız yoksa kızarıklıklar falan geçer çünkü siz bayağı yüksek doz kullanıyorsunuz.Çok geçmiş olsun
Benim de benzer izler var ama çene değil yanak kısımlarında. İnş bi an önce tedaviyi güzel şekilde tamamlarsın
Al aşkısı
Ben de monodoks, azitro ve azeltin kullandım ama pek bir etkisi olmadı. Özellikle sırtım zaten senelerdir hiçbir tedaviye bana mısın demedi. Hormonlarla ilgili bir sıkıntı olabileceğini düşündüğüm için geçen yıl kadın doğuma gittim ve hormonlarımda bir sorun olmadığını öğrendim. Bu beni rahatlattı açıkçası.Al aşkısı
Benim sivilceler de 12. Sınıfta başladı sınav stresinden sanırım. Ama sadece alnımda bir iki tane idi. Daha sonra benim yüzümü siyah noktalar bastıonları temizlerken yanağıma fazla zarar vermiş olacağım ki o siyah noktalar sivilceye dönüştüler.
Senin alnında ve çene kısmında ki sivilceler benim yanaklarımdaydı. Doktora gittim akntrend başlatır diye ama doktorum sivilcelerimin yüzeysel olduğunu 3aylik monodoks tedavisi ile geçeceğini söyledi. Ben 3 ay monodoks hap ve sivex,madecassol,istorexin kullandım. Yüzüm sivilcelerden arınmıştı ama izleri geçmemişti zamanla geçer umudu ile tekrar doktora gitmedim. 4-5 ay sonra sivilcelerim tekrar gün yüzüne çıkmaya başladıyaz tatili dolayısıyla bizim ilçe de ki devlet hastanesi cildiye doktoruna gittim bana akntrend önerdi ama ben istemedim korktum çünkü yüzü sivilceler basıyor ve yan etkileri fazla diye. Bu doktorum da bana sanırım ismi azeltindi bir antibiyotik başlattı bunu da hemen hemen 3 ay kullandım sadece alnında ki sivilceler geçti . Okullar açılınca önce ki doktoruma gittim bu sefer akntrend kullanman gerekiyor dedi yine istemedim ve yine 3 ay monodoks tedavisi başlattı. Geçer gibi oldu hep asla geçmedi. Bizim ilçede ki doktor beni ikna etti ve aknetrende başladım. İlk ay 10 mg verdi sonra ki aylar yükseltiriz dedi. İlk ay pek bir değişiklik olmadı. Sonra ki ay 20ye çıktı ve ilaç etkisini göstermeye başladı. Yüzünün derisi inceledi biraz ,biraz da dudaklarım kurumaya başlamıştı. Sonra zaten covid nedeniyle 3. Ayda ilaca ara verdim çünkü hastenyi aradığım zaman doktorun hasta muayene etmediğini gelmemem gerektiğini söylediler. 4 ay ara verdim. 4 ay sonra tekrar başladım 20gm dan. Dudaklarım çok kurudu yüzüm çok güzel oldu sadece kızarıklıklar kaldı ben 6. Ayda yüzümün bebek poposu gibi olacağını sanmıştım tedavim 8 ayda bittiği halde kızarıklıklar,gözenekler,çukurlar olduğu gibi duruyordu . Doktoruma sordum bana bu izler için bir tedavi uygulayacak misiniz diye hayır dedi. Tedavi den sonra krem falan vermiyoruz kendiliğinden geçmesini bekliyoruz dedi. eğer ki 3 ay sonra cildinde rahatsız olduğum bir şey olursa tekrar gelirsin dedi. Ne üç ayı ne beş ayı bir sene oldu hala kızarıklıklar geçmedi. Zaten tedavi bitleri 2 hafta oldu cildim acayip yağlanmaya başladı. Sivilcelerim terkardan çıktı. Bence bunların olmasında ki sebep 8 aylık tedavinin sadece 1 ayı 30 mg kullanmam oldu. Şu an aktif sivilcelerim yok ama benim tedavim umduğum gibi sonuçlanmadı. Bunun nedeni de doktorumun dozu hep aynı tutması oldu bence.
İlaç kullanırken çok bir yan etkisi olmadı genel olarak vücutta kuruluk ve ağda yaparken derinin soyulması falan bilindik şeyler oldu. Eklem ağrılarım da oldu ama benim tedaviden önce de eklem rahatsızlıklarım olduğu için onu saymıyorum.
Senin sivilceler tedavi sonrası geçer bence . İlgili bir doktor da bulursan sakın korkma ilaçtan . Ben çok konuştum yine
Takip ettiğim bir estetik cerrah videosunda sivilce sonrası kalan ve eritem denen kızarıklıkların kendi kendine geçtiğini söylemişti. O videoda izlerle ilgili güzel bilgiler vardı. Şuraya bırakayım.Cildim sivilce kustu bayağı hatta siyah nokta da kustu . Hiçbirini sıkmadım ama onların da gözenek ve çukuru kaldı.Neyse ki senin yanaklarda bir şey yok çene ve alın bölgesinde çukur gözenek olmuyor pek. Keşke tedavimi okuduğum şehirde ki doktorum ile tamamlama şansım olsaydı eminim cildim bebek poposu gibi olurdu. Ama olmadı. Mart ayında yine bizim ilçe de bir doktora gittim önce ki doktorum gitmiş yerine başkası gelmiş. O da bunlara yapacak bir şey yok acnelyse yazıyorum bu krem çok yüzeysel gözenekleri kapatır çukurlara ve kızarıklığa yapacak bir şey yok dedi. Almadım kremi benim derdim gözenekler değil ki kızarıklıklar. Alıştım sanırım artık eskisi kadar dert etmiyorum .
Yok yok. Lise zamanı ben cildiyeye gidecektim arkadaşlarım beni korkuttu aknetrend yazar yüzün mahvolur sakın gitme dediler ,gitmedim.Ben de monodoks, azitro ve azeltin kullandım ama pek bir etkisi olmadı. Özellikle sırtım zaten senelerdir hiçbir tedaviye bana mısın demedi. Hormonlarla ilgili bir sıkıntı olabileceğini düşündüğüm için geçen yıl kadın doğuma gittim ve hormonlarımda bir sorun olmadığını öğrendim. Bu beni rahatlattı açıkçası.
O kadar korkunç yan etkiler anlatılıyor ki insan üçüncü kolunun falan çıkacağını sanıyorAma ben doktoruma çok güveniyorum. Sonuçta emin ellerdeyiz, kan değerleri kontrol ediliyor. Bize zarar vermesine izin vermezler.
Çook teşekkür ederim yazdığın için
azimle devam et.sonunda pırıl pırıl bir cildin olacakBugün Aknetrent'e başlayalı üç hafta oldu. Dudaklarım aşırı derecede kuruyor ve soyuluyor. Bir buçuk iki saatte bir nemlendirmem gerekiyor. T bölgemdeki siyah noktaların görünürlüğü ciddi manada arttı. Cildim biraz daha hassas. Banyoda yüzüme kazara sabun şampuan değdiğinde saniyeler içinde yanmaya başlıyor. Cildimde pul pul dökülmeler var. Hani elinizle ovalayınca pul pul dökülür ya aynı onun gibi. Yüzümün aydınlandığını ve sağlıklı bir parlaklık kazandığını düşünüyorum. Plasebo etkisi mi bilmiyorum. Yine günde en az iki litre su ve güneş kremine devam. Haftaya pazartesi kontrolüm var. Umarım her şey yolundadır.
Ayy evet ceycey çok mutlu oluyorum düşündükçeazimle devam et.sonunda pırıl pırıl bir cildin olacak
ben de cilt bakımına merak sardım bu ara.ne duysam ne tavsiye edilse aldım valla.Ayy evet ceycey çok mutlu oluyorum düşündükçesana foto atıcam sonucu
Girdap gibi içine çekiyor insanıben de cilt bakımına merak sardım bu ara.ne duysam ne tavsiye edilse aldım valla.