Izmir'e Gidecekler icin Tuyolar : 100 Maddede IZMIR

Yazan arkadasa cok tesekkürler hepsini okudum çok doğru söylemiş bir İzmirli olarak memleketimi çok seviyorum havası suyu bile ayrı cünkü diğer sehırlere de gittim benım ıcın dunyanın en guzel yeri :KK16:

Bazı maddeler gerçekten çok doğru tespit edilmiş.:KK9:
Girit için söylenilene de bayıldım etrafımda da çok sık duyuyorum anne tarafım giritli olduğundan :KK8:
İzmir güzeldir :KK68:

Bende İzmirli olmakla gurur duyuyorum arkadaşlar... İzmir yaşanacak şehirdir.

Merhaba arkadaslar bende bir kac ay once İzmir'li oldum ve iyiki buraya gelmişim diyorum cok guzel bir sehir:KK70:
En güzeli insanlar birbirine selam veriyor ve gülümsüyor yok böyle bir guzellik :KK70:

Merhaba arkadaşlar bu topik izmirli kaynıyor, ne güzel.
Benim de size nacizane bir sorum olacak, bu sene izmir çeşmeye tatile gelmeyi düşünuyoruz. 3 kız arkadaş, Ilıca şifne de Nevşah şirketler grubuna ait bir pansiyon varmış,sanırım bu sene açılmış. Ama fiyatı oldukça uygun hatta fazla uygun yanı 3 kişilik odaya kahvaltıda dahil 150tl dediler. Başka yerlerle de görüştüm bu fiyatla aralarında baya ucurum var. Açıkcası kafamız karıştı neden bu kadar ucuz dıye, acaba burayı bilen varsa bıze bilgi verebilir mi? Yada ılıca da bıze bır yerler tavsıye edebılırmı? Daha önce gıtmedıgımız ıçın hıc bır bılgımız yok. Teşekkürler....:KK16::KK16::KK16:

Yedi sülalesi İzmirli olan,İzmirde büyümüş ve izmir deü de okuyup,ege üni.de y.lisans yapan ve bornovada neredeyse eski izmirlilerin hepsini sülalecek bilen biri olarak gülümseyerek okudum maddeleri:))gevrek,darı,çiğdem diyorum diye üniversitedeki arkadaşlarım garipseyip amma gülmüşlerdi yaa:))İzmirli olmak ayrıcalık cidden ŞÜKÜRRRRRRRRR:)

Yedi sülalesi İzmirli olan,İzmirde büyümüş ve izmir deü de okuyup,ege üni.de y.lisans yapan ve bornovada neredeyse eski izmirlilerin hepsini sülalecek bilen biri olarak gülümseyerek okudum maddeleri:))gevrek,darı,çiğdem diyorum diye üniversitedeki arkadaşlarım garipseyip amma gülmüşlerdi yaa:))İzmirli olmak ayrıcalık cidden ŞÜKÜRRRRRRRRR:)

Sonradan olma İstanbullu olup istanbulu övenler çok fazla değil mi ? :)) Ben de doğma büyüme,tüm sülale İzmirliyim ,tüm okul hayatım İzmir de geçti..Ailem,arkadaş çevrem vs hepsi İzmir de..Uzak bir şehirde yaşamak durumunda kaldığım için memleketimin değerini çok daha iyi anladım..:)

Son düzenleyen: Moderatör:
İzmirim... :KK16: Kadın şehri, modern, medeni, güzide memleketim... :KK69:

Son düzenleme:
İzmir yaşanması gereken tek yer diye düşünüyorum,iyiki burada doğmuşum iyiki burada büyümüşüm,başka bi yerde asla yaşayamazdım sanırım herşeyi güzel izmir'imin:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:

Babam asker olduğu için ne yazııki doğamadığım ancak orta birde babamın emekliliği ile yerleşip ortaokul lise ve üniversiteyi okuduğum şehir İZMİR! Buradan asla ayrılmam diyordum ama öğretmen olunca öyle olmuyormuş şimd Antalya'dayım eşimle birlikte ama İzmir!i hergün özlüyorum. Ailm orada olduğu için sık sık gidip gelsemde yetmiyor yetmiyor. Ülkemizin dört bir tarafını gezmiş heryerdeaz çok yaşamış biri olarak söylüyorum İzmir gibisi yok arkadaş!!

4 sene İzmir'de okudum ben, doğma büyüme İstanbulluyum.
Her 2 şehirde de yaşamış biri olarak güzel paylaşım teşekkürler...
Yalnız...
İzmir'in güzel tarafları var bunu vurgulamak için bu paylaşımı yapmışsınız anlıyorum tamam ama her İzmir paylaşımında İstanbul ile kıyas edilmesi çok komik ve vahim bir durum...
İstanbul ile İzmir kıyas edilemez... :1rolleyes:
İstanbul uygarlıklar şehri, çok büyük, tarih kokan ve çok farklı bir yer... İstanbulistan aslında burası...
Burada yaşamış büyümüş birini başka şehirde yaşatamazsınız... sengözlerimebaksanab
O yüzden her yer kendine has güzel diyorum...
a.s

elbette insanların kendini rahat hissettiği yerler farklıdır mesela bende her iki şehirdede yaşamış biri olarak söylüyorum ki İstanbul'da yaşanmaz tatil yapılır gezilir ama İzmir'de yaşanır hem de doya doya yaşanır v haklısın bu iki şehir karşılaştırılamaz çünkü benim gibi İzmir aşıkları için değil İstanbul gibi bir kent dünyanın en büyük en güzel kenti bile İzmir kadar güzel değildir.

bende izmirli 'yim.izmir'den çıkarsam sudan çıkmış balığa dönerim memleketim olmadan yapamam diyordum.

meğerse ülkemin heryeri güzelmiş.heryeri bana memleketmiş.şimdi kıbrıstayım hem ülkem hem izmir 'im gözlerimde tütüyor.

kordon , kemeraltı ,vapurla karşıyaka'ya geçmek , teleferiğe binmek , inciraltına gitmek ah aah.

istanbul a gittik geçen hafta...
esnafından taksicisine kadar her kim varsa gülümsemeyi, iki çift sohbet etmeyi unutmuş..
küçük kızıma bile bir tebessümü çok gören taksiciler, durakta bekleyen insanlar..
haklılar da o strese karmaşaya sinir dayanmaz..
ha güzel miii çok güzel ama bir semtten diğerine gitmek 1 saat sürerse güzel olsa ne yazar...

izmir ise huur kenti, iyi niyet hoşgörü güleryüz, teşekkür kenti...ufak bir bebeğe gülümseme kenti..
tabi ki büyük değil gösterişli değil...ama yaşamak için başka bir yer düşünemiyorum ben dee
çok şanslıyız çoookkk

doğma büyüme İstanbulluyum ama hiçbir zaman öyle hissetmedim.
İzmir'e yerleşme düşüncem var eğer kısmet olursa sanırım İzmirli olabilirim :)

İzmir'i bende çok seviyorum ama İstanbul'la karşılaştırmayınnn!!:KK19:
İstanbul apayrı bir dünyadır ,gezilecek yerler vs. konusunda da İzmir'in 2-3 katıdır .Ha ,buradaki tüm insanlar asık suratlı değil,burda her çeşit insan var...
İstanbul'dan sonra en sevdiğim şehir İzmir ama gene de İstanbul'u hiçbir şeye değişmem.:KK16::KK16:

X