• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e gelin gideceğim. Ama gönlüm olduğum yerde kalmak istiyor. Nişanlım yaşadığım yerde kalmamızı istemiyor.

ailemden uzağa, kv'nin şehrine gitmek istemezdim. iki aileye de uzak, yurtdışında dünyanın öbür ucunda olalım isterdim🙄illa bir aileyle aynı şehir olacaksa o benim ailem olsun isterdim. kv'nin evinde annenin evindeki gibi rahat, özgür olunmayabilir. annemde ister yatarım, ister ayağımı uzatırım. erkek her türlü rahat, nereye gitse orda iyi karşılanıyor

Ne kadar sürede bir gideceğine niye yorum yapıyor ki🙄

Şimdiden böyle diyen adam;
çocuk olunca da "çocuk yollarda hasta olur" gitme diyecek maalesef :KK43:

Ayrıca o teyze sana kayınvalidenden önce kayınvalide olacak gibi... (bende 4 tane var bu teyze tipinden, 5 kayınvalidem var yani)

zamanla ikna ederim elbette her 6 ayda değilde kendi canım ne zaman isterse gideceğim süreyi. Ve Allahtan ki teyzesi İzmir'de yaşamıyor, uzakta o İstanbulda

sureklı atama durumu olsa memur olsa ne yapacaktınız :)
nısanlınızla ılgılı soru ısaretı varsa evlenmeyın ama bır sorun yoksa tutupta yok gorumce sınsı yok kayınvalıde sımdılık ıyı ama sonrasını bılemem yok aılemden uzak olucam dıye dusunmeyın ,sız kendınızde ıs dolayısıyla aılenızden cok uzak yerde calısıyor olabılırdınız ınsanlar dunyanın dıger ucuna gıdıyor :) eger uzaga gıtmek sıkıntıysa baska sehırden bırıyle en bastan nısanlanmazdınız :)

ben sorularınızdan evlılık ıcın erken davrandıgınızı dusundum acıkcası

Eşini çok seviyorsan ailenin de ekmeğinde suyunda yoklugunu farketmiyorsun inan ki
İzmir'in neresine geliyorsun ev kiraları yada fiyatları yüksek.böyle bı sıkıntı var birtek☺️

Sehri güzel yapan içindekilerdir mutlu olamazsiniz başka türlü. Siz calisiyor musunuz ? Esinizin sizin olduğunuz yerde iş bulamaz mı ?
Ben şimdilik çalışmıyorum ama kısa sürede çalışacağım. Bulabilir tabiki benim olduğum yerdede iş imkanı çok fazla var, bunu onada söyledim ama bir türlü sevemedi benim olduğum şehri maalesef

Dogdugun degil doydugun yer demisler.
Orasi avantajli ise orasi olmali.
Ama siz kendi sehrim daha avantajli diyorsunuz, neden o zaman izmir?

Ayrica nisanliniz 6 ayda bir gitmenizi uygun gormus ya, o neden? Maddi zorluk mu var? Ben yurtdisindayim, cocuklar olmasa ben o sikliklikla gider gelirim, simdi okul tatillerine gore ayarlama gerekiyor, zor oluyor da o yuzden gidemiyorum. Siz neden bu kadar az gorusesiniz ki?

herkes altı aya çok demiş de bence adam sık gidersin demek istemiş

ben yılda bir gidemiyorum ki benimkiler daha yakın

mesela sen anlatıyorsun haftasonu geliyorduk vs diye bizde böyle bir şey bu seneye kadar olmadı

yıllarca cumartesi de çalıştım

bu sene bir kere

cuma akşam uçağı ile gittik onda da çocuğu okuldan erken aldım

pazar da uçak öğlendi çıktık geldik

yani bu hayat şartlarında yılda iki gitmek bana az gelmedi

ben nişanlının iyi bir şey söylemeye çalıştığı kanaatindeyim

çok mu polaynnayım yoksa

Ailemden 838 km uzaklıkla olucam. Nişanlımı çok seviyorum, kaynanamda şimdiye kadar bana karşı çok iyi, çok seviyor beni, benden 3 yaş küçük görümcem var o da iyi ama çok sinsi, küçük olduğu için pek aldırış etmiyorum ama. Ama yinede aile konusunda az da olsa içimde korku var, geçen bayramda daha nişanlılı değildik, nişanlımın teyzesini tek bir kere gördüm o da sadece merhabalaşmıştık sohbet falan etme fırsatımız olmamıştı. Nişanlıma demiş ki, neden kız benim bayramımı kutlamadı falan filan demiş. Bu durum çok tuhafıma gitti, ortada nişan yoktu söz yoktu, kadını tanımıyorum etmiyorum yani gayet normaldı bence teyzesiyle bayramlaşmamam.. Nişanlım demiş ki teyze kızda numaran yok bi şry yok nasıl bayramlaşsın seninle demiş. Buna benzer şeyler hep olursa diye korkuyorum.. 2 gelin var ailede, birisini dışlıyorlar bence, ama diğeri ile iyiler. Ya baş edemezsem ailesiyle diye içimde şüphe var.

İzmir'de kimseyi tanımıyorum etmiyorum, hiç çevrem yok, ailem yok, orada zorluk çekmekten çok korkuyorum, kendimi yalnız hissetmekten, ailemin hasretine dayanamamaktan.. sizler nasıl alıştınız neler yaptınız? Nişanlım hep diyor boşuna endişeleniyorsun, ben hep senin yanında olucam falan diyor ama yinede insanın içinde şüphe oluyor. Sonuçta

ben İzmir'de değilde benim olduğum yerde yaşamak istiyordum, her açıdan daha avantajlı olurdu, maddi manevi olsun, benim şehrimde hayat şartları falan daha uygun, +burada olursak ailem bize çok destek olacağını söyledi, ama orada olursak destek olmaları için sıkıntı olacağını. Nişanlım hiç bir şekilde burada yaşamak istemiyor, İzmir diyor başka bi şry istemiyor.

Tamam İzmir çok güzel ama ben mutsuz olmaktan, veya onun ailesine alışamamaktan, veya teyzesiyle olan olaylardan belki kim bilir daha neler olacak ona benzer şeyler diye düşünüyorum. Nişanlım bana şimdiden diyor ki 6 ayda bir annene gider edersin, ama 6 ay benim için çok fazla.. ailem bendem 838 km uzaklıkta olucak
Bende ingiltere ye evlendim. 3 ayda bir annemleri gorme planlari yaparken ise basladim izin yok, pandemi cikti hem pandemi hastanesindeyim izin olsa da gidemiyorum. Cok cok ozledim ailemi. Esim gitmeme gelmeme karismaz ama hayat sartlari icinde bulundugumuz durum belli. Burda esim dışında hic kimsem yok. Onun ailesi var ama olmasalar daha iyi cok zararlar maddi manevi. Evlenmeden once birseylerini gormemistim uzakta olduklari icin. Imkanin varsa ve gormediysen evlerini muhakkak ziyaret et hatta bir otel ayarla onlarda kalmasan bile uzaktan bir izle. Ve kendini dinle ben burda yasayabilir miyim diye bir sor kendine. Evlilik ciddi bir kurum bence oyle ha deyince birakamiyorsun. Sorumlulugu cok fazla. Ama nisanlilik zaten birini tanima evren.

Eşini çok seviyorsan ailenin de ekmeğinde suyunda yoklugunu farketmiyorsun inan ki
İzmir'in neresine geliyorsun ev kiraları yada fiyatları yüksek.böyle bı sıkıntı var birtek☺
Evet bende nişanlıma onu dedim, İzmir'de en standart ev kirasının parası, benim yaşadığım yerde aynı fiyata en güzel en lüks yerden ev tutarız dedim. Ama istemedi, bende üstelemedim, Bornova'ya geleceğim ama ev konusu için yer önemli değil bizim için illa Bornova olacak diye bir şey yok :)

Ailenizin sizin evinize destek olması mesela hangi konuda ? Ben erkek olsam istemezdim karımın ailesinin yardım etmesini ben yetemiyormuşum gibi hissederdim. Herşey ortada karar sizin biz ne desek boş. Çokta gönüllü değilsiniz geçinmeye gibi geldi bana

Evet bende nişanlıma onu dedim, İzmir'de en standart ev kirasının parası, benim yaşadığım yerde aynı fiyata en güzel en lüks yerden ev tutarız dedim. Ama istemedi, bende üstelemedim, Bornova'ya geleceğim ama ev konusu için yer önemli değil bizim için illa Bornova olacak diye bir şey yok :)
Hayırlı olsun mutlu ol inşallah ♥️

Bende ingiltere ye evlendim. 3 ayda bir annemleri gorme planlari yaparken ise basladim izin yok, pandemi cikti hem pandemi hastanesindeyim izin olsa da gidemiyorum. Cok cok ozledim ailemi. Esim gitmeme gelmeme karismaz ama hayat sartlari icinde bulundugumuz durum belli. Burda esim dışında hic kimsem yok. Onun ailesi var ama olmasalar daha iyi cok zararlar maddi manevi. Evlenmeden once birseylerini gormemistim uzakta olduklari icin. Imkanin varsa ve gormediysen evlerini muhakkak ziyaret et hatta bir otel ayarla onlarda kalmasan bile uzaktan bir izle. Ve kendini dinle ben burda yasayabilir miyim diye bir sor kendine. Evlilik ciddi bir kurum bence oyle ha deyince birakamiyorsun. Sorumlulugu cok fazla. Ama nisanlilik zaten birini tanima evren.
Zaten ailemle onun yaşadığı şehre gittik 3 gün orada kaldık Otelde, evlerine gittik misafir falan olduk ve iyi insanlardı, aile iyiydi. Evet orada yaşarım çok güzel ve huzur dolu bir şehir ama işte dediğim gibi en çok Aile Özlemi çekmekten korkuyorum, annemle babam tek kalıcak, başlarında kimse olmayacak aklım onlarda olursa hep.. şimdilik gençler ama ilerisi için

Ben şimdilik çalışmıyorum ama kısa sürede çalışacağım. Bulabilir tabiki benim olduğum yerdede iş imkanı çok fazla var, bunu onada söyledim ama bir türlü sevemedi benim olduğum şehri maalesef

meslekleriniz ne

sizin bulunduğunuz şehir neresi

örneğin biz Ankara da iş bulamayıp istediğimiz standardı yakalayamayacağım zı düşünüp Bursa ya geldik

eşimin ailesi burada ama umrumda hiç olmadı

benim kurallarıma göre yaşıyoruz kv nin kurallarına göre değil

burada hep yazdım kv ye ben ne zaman istediysem o zaman gittim

son yıllarda bayramda seyranda şehir dışından sevilen bir misafir gelince canım isterse gidiyorum

bu şehre taşındığımda hiçbir şey bilmiyordum

taşınırken tereddütlerim vardı ayağıma çorap alacak yerini dahi bilmem diye tereddüt ettim

lakin hiç kv dem görümcelerim vs demedim

hiç aklıma görümcelerim hem de iki tane ve benden büyük bekar, kv dem, yine benden büyük eltim ve kaynım gelmedi

bu kişileri hayatınızın odağına almayın aa bizim şehrimizde olsaydık ailem yardım ederdi vs de olumlu düşünceler değil

kimse yardım etmesin kimseden beklentiniz olmasın kimse karışmasında

eşimin teyzesi dayısı dıdısı vs zaten onları geç hiç umursama

ancak sizin olayda sıkıntı teyzede değil bunu anlatan eşte teyzeye vermiş cevabını geçmiş sana anlatmasa bilenmezdin kadına

bu arada o geyik yapılır senin kız bizi aramadı, aileye girmek istemiyor vs vs

arayana da çok hevesli denir zaten boş ver onları

annemle babam tek kalıcak, başlarında kimse olmayacak aklım onlarda olursa hep.. şimdilik gençler ama ilerisi için

nasıl yani

siz aynı evdeyken ya da aynı şehirde olunca kendinizi anne babanızın başında mı hissediyorsunuz

yazarım yine yazayım anneannem 84 yaşında Ankara'nın göbeğinde yalnız yaşıyor

tek çocuğum 15 yıldır ailemden uzağım hiç aklıma yalnızlar fikri gelmedi babam 73 annem 65 yaşında

herkes altı aya çok demiş de bence adam sık gidersin demek istemiş

ben yılda bir gidemiyorum ki benimkiler daha yakın

mesela sen anlatıyorsun haftasonu geliyorduk vs diye bizde böyle bir şey bu seneye kadar olmadı

yıllarca cumartesi de çalıştım

bu sene bir kere

cuma akşam uçağı ile gittik onda da çocuğu okuldan erken aldım

pazar da uçak öğlendi çıktık geldik

yani bu hayat şartlarında yılda iki gitmek bana az gelmedi

ben nişanlının iyi bir şey söylemeye çalıştığı kanaatindeyim

çok mu polaynnayım yoksa

Ama sen calisiyorsun, konu sahibi calismiyor diye anladim ben.
Bir de gencken o yol insana koymuyor ki, haftasonu icin bile gidiyorsun istersen.. Boyle ailemden ayrildim diye uzulsen sen de giderdin/gidersin, esine sormazsin degil mi. Ben o yuzden kiziyorum, hem kizi istememesine ragmen kendi sehrine tasi, hem de ailesine gidecegine de sen karar ver. Istedigin zaman gidersin demesi gerekmez mi.

Zaten ailemle onun yaşadığı şehre gittik 3 gün orada kaldık Otelde, evlerine gittik misafir falan olduk ve iyi insanlardı, aile iyiydi. Evet orada yaşarım çok güzel ve huzur dolu bir şehir ama işte dediğim gibi en çok Aile Özlemi çekmekten korkuyorum, annemle babam tek kalıcak, başlarında kimse olmayacak aklım onlarda olursa hep.. şimdilik gençler ama ilerisi için
Bende ayni sekilde ailemi geride bıraktım. Ustelikte düğünümde bile rızaları yoktu hala vazgeçmemi gozluyorlardi. Fakat hicbirimiz oldugumuz yerde saymiyoruz. Nerenin imkanlari daha iyise orasi tercih edilmeli. Erkek aileleri ogullarini baska yerenuzaga birakmak istemiyorlar, ya da erkekler ailelerinden ayrilmak istemiyorlar. Cinsiyetci biri degilim ama kadin calismazsa bu olay normaldir fakat erkek calismazsa bu cok anormaldir yadirgariz bu durumu. Izmir kotu bir yer degil is imkanlari da normal. Eger nisanliniz buna degiyorsa ki bunu cok cok sonradan anlayacaksiniz ama biraz irdeleyin size davranislarini, tepkilerini bunlari ölçün unutmamak için bunun icin bir defter bile tutun. Sevgiliyken onemsemedigimiz detaylar evlendikten sonra gozumuze gozumuze batıyor. Amaaan halledilir deyip rafa kaldirdiginiz cogu seyi halledemiyorsunuz. Değiştirmeye ya da halletmeye calisacagimiz insanlarla olmuyor tabi büyük olaylar dahilinde konusuyorum adamin ofke problemi vardir nasilsa gecer ben hallederim diye rafa aliyoruz gibi düşünün. Nasil bir sonuca vardiginizi gorun.

Ama sen calisiyorsun, konu sahibi calismiyor diye anladim ben.
Bir de gencken o yol insana koymuyor ki, haftasonu icin bile gidiyorsun istersen.. Boyle ailemden ayrildim diye uzulsen sen de giderdin/gidersin, esine sormazsin degil mi. Ben o yuzden kiziyorum, hem kizi istememesine ragmen kendi sehrine tasi, hem de ailesine gidecegine de sen karar ver. Istedigin zaman gidersin demesi gerekmez mi.

tabii ki istediğin zaman gidersin demesi gerekir

ama adam boş vaad olmasın modunda

yani çok da uzak sayılmaz havasında zira konu sahibi km sinin küsuratını dahi yazarak çokkkkkk uzak algısı yaratıyor

burada bunu yapan nişanlıya da bu hissi vermiştir o nedenle ben seni gönderirim üzülme cümlesi olarak algıladım ben

çalışacağım demiş bir de ben çalışmayan genç algısına alışamadım galiba

haftada 5 gün çalışır zaten geriye

10 gün yıllık izin iki de bayram kalıyor diye düşündüm :))))

Back