• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e gelin gideceğim. Ama gönlüm olduğum yerde kalmak istiyor. Nişanlım yaşadığım yerde kalmamızı istemiyor.

Gitme diyecegim de dinlemeyeceksin. Ama cok iyi dusun. Boyle kararlarin geri dönüşü pek olmuyor. Evlilik zaten zor, bir de uzakta daha da zor olur. ( çünkü yasadim biliyorum.) Tabiki uzaga gidip mutlu olan da var ama belli ki sen ailene düşkünsün. Isteyerek gitmedikten sonra dunyanin en guzel yeri bile cehennem gibi olur. Ayrica yalniz olmayacagim, yanimda kocam olacak falan filan da hep hikaye. Tekrar soyluyorum, iyi dusun lutfen.

Yalnız tebrik ederim. Hangi şehirde yaşayacağız konusunu bu kadar rahat masaya yatırabiliyorsunuz.

Sözde bekar insanım kafama göre şu şehre gidip yaşayayım diyemiyorum. İş öyle bir bağlıyor ki insanın ayağını ve çoğu insan geçim derdi düşünmekten şurda yaşasam kaygısına düşemiyor bile...

Ve yerinizde olsam şu pandemi dönemi daha iki aydır işe girip çalışan eş adayı işine devam edip eve ekmek getirsin kaygısına düşerim.... Şu ortamda bırak nerede yaşayacağını seçmeyi iş diye perişan oldu insanlar

Doğu görevi olan arkadaşları ayrıca belirteyim 6 yıl sabit kalıyorlar en ücra köylerde. İzmir gibi bir şehirde yaşamak hayallerinde bile yok..

Ben evlendiğimde tam tersi İzmir den bilmem kaç km uzak Bi şehre taşındım eşimin tayin sebebiyle 4 şehir değiştim 2 yıldır da başka bir şehirdeyim ne bir tanıdık ne akrabam olmadı eşimin iş arkadaşları eşiyle gelirdi bazen o kadar. Bir ömür yalnız geçti. Siz yine şanslısınız eşinizin ailesi destek olur.

Ailenize 6 ayda bir ziyaret ve o kadar mesafe zorlar sizi. Ben de çok uzak olamazdım aileme mesela ve izmir içine evlendim yine. Yaşları ilerliyor ve Allah göstermesin bi şey olsa hemen gidebilmem lazım. Ki aramız 75 km o bile uzak geliyor.

Siz kendinizi tanırsınız, çünkü bu konu kişiye göre değişir.

Kayın aile konusuna gelince totomdan ayrılmayan beni sinir hastası etmiş bir eş ailesi mevcut bende. Mesafe koymak ve eşimin toparlaması epey zamanımı aldı 7 yıl kadar. Eskisi gibi olmasa da arada şanslarını deniyolar ama eşim benim çıldırdığımı görünce gerekeni yapıyor.

Velhasılı baştan çekinceleriniz varsa o işten hayır gelmez. Tavsiyem ise aklı başında aile büyüklerinizle istişare etmeniz.

zamanla ikna ederim elbette her 6 ayda değilde kendi canım ne zaman isterse gideceğim süreyi. Ve Allahtan ki teyzesi İzmir'de yaşamıyor, uzakta o İstanbulda
Neden zamanla ikna edesin ki?Şimdiden açık açık söylesene.Nisanlin seni sindiriyor gibime geldi.Ayni eve girmeden böyleyse,Bana evlenince hiç sözünden çıkamayacaksın gibi geldi.Senin sorunun İzmir den çok karşı tarafın dayatmaları gibi.Üzgünüm :(

Nerede yasayacaginiz mevzusunu cok daha once kararlastirmaniz gerekirdi ikinizde oldugunuz sehirden ayrilmak istemiyorsunuz nisanlinin sehrinde kalma fikrine nasil karar verdiniz? Bu onun dayatmasi demekki. Ben olsam gitmem net bir sekilde ailemden ayri bir sehire mesafede cokmus. Sen simdden boyle isteksizsin evlenincede isin gucun yoksa cook bunalirsin. Evlilikten vazgececek gibi degilsin orada ev tutarken esinin ailesine yakin olma bari olabildiince uzaknol. Sen kendi aileni goremezken onun ailesiyle surekli birlikte olmak istemezsin

Geçenlerde bi konu açılmıştı ailemde uzakta yaşayamıyorum cok özlüyorum kocami bırakıp gitcem gibisinden sende o konu sahibi gibi evlendim ailemi özlüyorum boşanacam diye konu açmada evlenmeden önce sorumluluk sahibi olmak ve olgun olmak gerekiyor..nişanlın başta sen nerde istersen orda yaşarız diyipte köprüyü geçince sözünden dönmesi adamliga sigmaz ne soz verdiysen onu yap de İzmirde yasiycaksan da ailesine en uzak yerden ev tut öyle iki günde bir görüşme ayda bir en fazla görüşürüm de baştan çiz sınırlarını bugün çok iyidir kv evlendikten sonra görürsün gerçek yüzünü teyzelerde dis kapının mandalı olur anca:))) kv kp gorumce yetmezmiş gibi bide teyze çıktı başımıza..neyse yani şuan hersey senin için toz pembe olabilir ama işin içine girince gerçekler yüzüne çarpıyor...ailenle görüntülü konuşursun iki üç ayda bir gidersin kimse karışamaz sessiz kalma nisanlina karşı biraz diş göster sen ne karışıyorsun de o zaman senin annenlerede 6 ayda bir gideriz de bayramları benim ailemde geciricez de hakkını savun biraz onların oğlu kiymetliyse sen ondan daha kiymetlisin ezdirme kendini her istediğine tamam deme..

Pandemi çıktı 6 ayda bir de olmayabiliyor kismet kader. Ailen siz gidemedginizde gelemezse daha uzun sürebiliyor. Simdiden düşünüyorsaniz daha cok zorlanirsiniz. Ben düşünmedim ama benim için zor hala. Dusunsem daha da zor olurdu sanırım. Q

İş imkanı iyiyse İzmirde olmanızın bir sakıncası yok. İzmirli olarak şöyle söyleyeyim çok çabuk alışırsınız. İzmir insanı sıcaktır. Şehir zaten sevilmeyecek bir şehir değil.
Ama eğer zorunluluk yoksa ben bir ailenin bırakılıp diğer ailenin yanında olmaya karşıyım. İkisine de uzak olmak en iyisi
Adam 6 ayda 1 gidersin ailene demiş konu sahibine. Başka şeyler teferruat bence. Ne münasebet anne babasıyla görüşmesine karışmak.

Keşke ben de izmir taraflarına gelin olmak olur başka bişey olur gitsem :KK53:
Konuyu okumadım ama doğduğun değil doyduğun yer demişler .

Adamın işi ordayda mecbur gidersiniz .

İlk zamanlar bana hep seninle olayım da nerede olursa olurum demişti, şimdi birden fikri değişti, bence annesi aklına girdi diye düşünüyorum
Herhangi birinin kolayca aklına girebileceği kadar bile akıl fikir sahibi olmayan biriyle evlenmek istiyor musun ?

Iste herkesin kendi memleketi...
Bende Izmirden kalktim.geldim buralara..
Ayni duygular bende de var.Yapacak bisey yok.Sindiremesemde burayi alismaya mecburum dedim.Az cok alistim.

Kafanızda soru işareti varsa zaten her şey yolunda gitse de mutsuz olursunuz. Benim de aramda 3 4 saatlik yol var ve başta umursamamıştım. Eş ailesiyle öyle sorularım yoktu kafamda. Yine de zorlandım. Eşimle çok kavga ettik hep beni alttan aldı o zamanlar. Diğer durumda şu kadar zamanda bir gidersin lafı olmadı. Bu da çok çirkin. Canınız ne zaman isterse o zaman gidersiniz. 6 ayda bir hapishane gibi görüş izni veriyor size. Acaba biraz baskıcı mı diye düşündüm.

2 aydır İzmir'de çalışıyormuş siz nerede tanıştınız, İzmir'e gitme ihtimali yok muydu o zamanlar? İkinizin de aileye bağlı yönü çok fazla ve aşırı. Eğer sırf ailesi için oradaysa ben asla gitmezdim. Sizin ikinci planda olacağınız çok açık. Biz zaten ayrı şehirdeydik benim olduğum yerde başlasa ve ailesi için buraya gelse istemezdim. Tam tersi iş bulsa kendi de kaçmak istiyordu zaten. Bunlar önemli ayrıntılar.

Diğer mesele de ailem destek olur; maddi manevi destek olmaya illa yanyana olmak gerekmiyor. Bir hesap numarası bir telefon insan dünyanın öbür ucundan da destek olur. Ha zaten niye destek bekleyerek evleniyorsunuz orası da muamma.

Çocuk gibisiniz henüz ve ilişkinizde açıklıklar var. Bence biraz daha düşünün.

Neden böyle düşündünüz peki ?

Gorumcesi kıskanç anladığım kadarıyla, nişanlısıda annesinin ağzına bakıyor gibi. Ben mutsuz olsun istemem, sadece şimdiden sözünü geçirse daha iyi olur, sonradan bela olmasınlar konu sahibine.

Özür dilerim biraz sert yazmışım galiba. Kötü bir niyetim yoktu. Sadece nişanlınızın söylediği şeye şaşırdım ve kaynananızla görümceniz bela olacak gibi duruyor. Aranızı iyi tutun tabiiki ama her şeye karışmak adına izin vermeyin.

Back