• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e gelin gideceğim. Ama gönlüm olduğum yerde kalmak istiyor. Nişanlım yaşadığım yerde kalmamızı istemiyor.

cikolatalipankek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
358
182
53
Ailemden 838 km uzaklıkla olucam. Nişanlımı çok seviyorum, kaynanamda şimdiye kadar bana karşı çok iyi, çok seviyor beni, benden 3 yaş küçük görümcem var o da iyi ama çok sinsi, küçük olduğu için pek aldırış etmiyorum ama. Ama yinede aile konusunda az da olsa içimde korku var, geçen bayramda daha nişanlılı değildik, nişanlımın teyzesini tek bir kere gördüm o da sadece merhabalaşmıştık sohbet falan etme fırsatımız olmamıştı. Nişanlıma demiş ki, neden kız benim bayramımı kutlamadı falan filan demiş. Bu durum çok tuhafıma gitti, ortada nişan yoktu söz yoktu, kadını tanımıyorum etmiyorum yani gayet normaldı bence teyzesiyle bayramlaşmamam.. Nişanlım demiş ki teyze kızda numaran yok bi şry yok nasıl bayramlaşsın seninle demiş. Buna benzer şeyler hep olursa diye korkuyorum.. 2 gelin var ailede, birisini dışlıyorlar bence, ama diğeri ile iyiler. Ya baş edemezsem ailesiyle diye içimde şüphe var.

İzmir'de kimseyi tanımıyorum etmiyorum, hiç çevrem yok, ailem yok, orada zorluk çekmekten çok korkuyorum, kendimi yalnız hissetmekten, ailemin hasretine dayanamamaktan.. sizler nasıl alıştınız neler yaptınız? Nişanlım hep diyor boşuna endişeleniyorsun, ben hep senin yanında olucam falan diyor ama yinede insanın içinde şüphe oluyor. Sonuçta

ben İzmir'de değilde benim olduğum yerde yaşamak istiyordum, her açıdan daha avantajlı olurdu, maddi manevi olsun, benim şehrimde hayat şartları falan daha uygun, +burada olursak ailem bize çok destek olacağını söyledi, ama orada olursak destek olmaları için sıkıntı olacağını. Nişanlım hiç bir şekilde burada yaşamak istemiyor, İzmir diyor başka bi şry istemiyor.

Tamam İzmir çok güzel ama ben mutsuz olmaktan, veya onun ailesine alışamamaktan, veya teyzesiyle olan olaylardan belki kim bilir daha neler olacak ona benzer şeyler diye düşünüyorum. Nişanlım bana şimdiden diyor ki 6 ayda bir annene gider edersin, ama 6 ay benim için çok fazla.. ailem bendem 838 km uzaklıkta olucak

Ailemden 838 km uzaklıkla olucam. Nişanlımı çok seviyorum, kaynanamda şimdiye kadar bana karşı çok iyi, çok seviyor beni, benden 3 yaş küçük görümcem var o da iyi ama çok sinsi, küçük olduğu için pek aldırış etmiyorum ama. Ama yinede aile konusunda az da olsa içimde korku var, geçen bayramda daha nişanlılı değildik, nişanlımın teyzesini tek bir kere gördüm o da sadece merhabalaşmıştık sohbet falan etme fırsatımız olmamıştı. Nişanlıma demiş ki, neden kız benim bayramımı kutlamadı falan filan demiş. Bu durum çok tuhafıma gitti, ortada nişan yoktu söz yoktu, kadını tanımıyorum etmiyorum yani gayet normaldı bence teyzesiyle bayramlaşmamam.. Nişanlım demiş ki teyze kızda numaran yok bi şry yok nasıl bayramlaşsın seninle demiş. Buna benzer şeyler hep olursa diye korkuyorum.. 2 gelin var ailede, birisini dışlıyorlar bence, ama diğeri ile iyiler. Ya baş edemezsem ailesiyle diye içimde şüphe var.

İzmir'de kimseyi tanımıyorum etmiyorum, hiç çevrem yok, ailem yok, orada zorluk çekmekten çok korkuyorum, kendimi yalnız hissetmekten, ailemin hasretine dayanamamaktan.. sizler nasıl alıştınız neler yaptınız? Nişanlım hep diyor boşuna endişeleniyorsun, ben hep senin yanında olucam falan diyor ama yinede insanın içinde şüphe oluyor. Sonuçta

ben İzmir'de değilde benim olduğum yerde yaşamak istiyordum, her açıdan daha avantajlı olurdu, maddi manevi olsun, benim şehrimde hayat şartları falan daha uygun, +burada olursak ailem bize çok destek olacağını söyledi, ama orada olursak destek olmaları için sıkıntı olacağını. Nişanlım hiç bir şekilde burada yaşamak istemiyor, İzmir diyor başka bi şry istemiyor.

Tamam İzmir çok güzel ama ben mutsuz olmaktan, veya onun ailesine alışamamaktan, veya teyzesiyle olan olaylardan belki kim bilir daha neler olacak ona benzer şeyler diye düşünüyorum. Nişanlım bana şimdiden diyor ki 6 ayda bir annene gider edersin, ama 6 ay benim için çok fazla.. ailem bendem 838 km uzaklıkta olucak
Evlenmeyin o zaman. Üzgünüm ama hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. Nişanlınız da aynı kafada üstelikt. Ben zorunluluk olmadıkça erkek tarafına yakın olmaya da karşıyım, kız tarafına da. Ortada bir şehir yok mu? Ben olsam bu kadar şüphe varken evlenmem.

Merhaba.oncelikle İzmir'e hoşgeldin deyim şimdiden
Bende aileme ve eşimin ailesine bayağı uzaktayım ...İzmir'e gelin geldim bende
Kayinvalidemler başka şehirde otursa da eşimin teyzeleri ve halalari İzmir'de . Birbirimizi seviyor ve sayıyoruz bir yıllık gelinim bende daha .

Hiç bir endisen olmasın ♥ kayınvaliden hep arkanda olacaktır
İzmir'in umarım güzel biyerinde yaşarsın ki sıkılacak vaktin olmaz sahilde bisiklet sürmek ...vapur tramvay gibisi yok çünkü bence..

Olurda çok bunalirsan ben buralardayım aklında olsun.

İzmire alışma sorunu yaşamadım ben
Aileme de her ay giderim diyordum ama evliliğin ilk ayları diye eşimle başbaşa olmak istedim bir muddet.ve gitmedim... sonra pandemi filan girince
Bı baktım ki cokta hasret cekmiyorum.

Her gün telefonda konuşuyoruz zaten 🙏

Ailenle görüşme surene karar vermek onun ne haddine ?
Bir mesleğin var mi ? İzmire gidince ne yapacaksın? Simdiden senin ailenle arana mesafe koymak isteyen adam sana rest çekince ne yapmayı düşünüyorsun? Teyzenin bu yersiz talebine kayinvalide ne tepki verdi örneğin? Sen olasi sacma isteklerde kendini savunabilecek misin ?
En Başta sorduğum soruyu yineliyorum . Ailenle görüşme surene karar vermek onun ne haddine ?

Nişanlım bana şimdiden diyor ki 6 ayda bir annene gider edersin, ama 6 ay benim için çok fazla..
Ne kadar sürede bir gideceğine niye yorum yapıyor ki🙄

Şimdiden böyle diyen adam;
çocuk olunca da "çocuk yollarda hasta olur" gitme diyecek maalesef :KK43:

Ayrıca o teyze sana kayınvalidenden önce kayınvalide olacak gibi... (bende 4 tane var bu teyze tipinden, 5 kayınvalidem var yani)

İş nerdeyse oraya mecbur gidiyoruz özellikle memursa her yere gidiliyor bence sen evlenecek olgunlukta değilsin. Hepimizin ailesi var herkes özlüyor kimisi ayda bir kimisi yılda bir görüyor. Ama evlenmek kendi aileni kurmak demektir. Hep ailenin kanatları altında olamazsın. Belki ailesindeki akrabalarla da baş etmen gerekir. Keşke ailesine yakın olmasanız daha rahat olurdu. Tek olunca biraz ezmeye çalışırlar

Sen nasıl ailenden uzak olmak istemiyorsan o da istemiyor işte durum bu kadar basit. Bir de en başta İzmir'e gideceğinizi biliyor muydunuz bu durum yeni mi çıktı?

İş imkanı iyiyse İzmirde olmanızın bir sakıncası yok. İzmirli olarak şöyle söyleyeyim çok çabuk alışırsınız. İzmir insanı sıcaktır. Şehir zaten sevilmeyecek bir şehir değil.
Ama eğer zorunluluk yoksa ben bir ailenin bırakılıp diğer ailenin yanında olmaya karşıyım. İkisine de uzak olmak en iyisi

Dogdugun degil doydugun yer demisler.
Orasi avantajli ise orasi olmali.
Ama siz kendi sehrim daha avantajli diyorsunuz, neden o zaman izmir?

Ayrica nisanliniz 6 ayda bir gitmenizi uygun gormus ya, o neden? Maddi zorluk mu var? Ben yurtdisindayim, cocuklar olmasa ben o sikliklikla gider gelirim, simdi okul tatillerine gore ayarlama gerekiyor, zor oluyor da o yuzden gidemiyorum. Siz neden bu kadar az gorusesiniz ki?

Sen nasıl ailenden uzak olmak istemiyorsan o da istemiyor işte durum bu kadar basit. Bir de en başta İzmir'e gideceğinizi biliyor muydunuz bu durum yeni mi çıktı?
İlk zamanlar bana hep seninle olayım da nerede olursa olurum demişti, şimdi birden fikri değişti, bence annesi aklına girdi diye düşünüyorum

Dogdugun degil doydugun yer demisler.
Orasi avantajli ise orasi olmali.
Ama siz kendi sehrim daha avantajli diyorsunuz, neden o zaman izmir?

Ayrica nisanliniz 6 ayda bir gitmenizi uygun gormus ya, o neden? Maddi zorluk mu var? Ben yurtdisindayim, cocuklar olmasa ben o sikliklikla gider gelirim, simdi okul tatillerine gore ayarlama gerekiyor, zor oluyor da o yuzden gidemiyorum. Siz neden bu kadar az gorusesiniz ki?

Ben katılıyorum
Yurtdışından 3 ayda bir uçak bileti alıyorum
Aynı ülkede 6 ay?? çok az

İlk zamanlar bana hep seninle olayım da nerede olursa olurum demişti, şimdi birden fikri değişti, bence annesi aklına girdi diye düşünüyorum
İkiniz de "sevdiğimle olayım nerde olursam olayım" düşüncesinden çok "ailemden uzak olmayım alıştım çevre değişmesin" kafasındasınız maalesef. Bu da sağlam bir evlilik için iyi bir düşünce tarzı değil. Sanki evlenmek için biraz daha olgunlaşmalısınız. Bir de şu var aileler destek olmadan evlilik olmuyor mu çıkın artık birilerinin kanatlarının altından. Ayrıca bi annenin oğlum uzaklara gitme yanımızda ol demesi çok da abes değil çünkü kim ne derse desin iyi ya da kötü biz ataerkil bir toplumda yaşıyoruz

Merhaba.oncelikle İzmir'e hoşgeldin deyim şimdiden
Bende aileme ve eşimin ailesine bayağı uzaktayım ...İzmir'e gelin geldim bende
Kayinvalidemler başka şehirde otursa da eşimin teyzeleri ve halalari İzmir'de . Birbirimizi seviyor ve sayıyoruz bir yıllık gelinim bende daha .

Hiç bir endisen olmasın ♥ kayınvaliden hep arkanda olacaktır
İzmir'in umarım güzel biyerinde yaşarsın ki sıkılacak vaktin olmaz sahilde bisiklet sürmek ...vapur tramvay gibisi yok çünkü bence..

Olurda çok bunalirsan ben buralardayım aklında olsun.

İzmire alışma sorunu yaşamadım ben
Aileme de her ay giderim diyordum ama evliliğin ilk ayları diye eşimle başbaşa olmak istedim bir muddet.ve gitmedim... sonra pandemi filan girince
Bı baktım ki cokta hasret cekmiyorum.

Her gün telefonda konuşuyoruz zaten 🙏

ya çok teşekkür ederim ne de güzel yazmışsınız öyle🥰 evet Ailemle onlarını oraya gitmiştik, 3 gün kadar kaldık ama o 3 gün o kadar güzeldi ki, İzmir insana huzur veriyor resmen çok güzeldi, sahilde öyle yürümek bile ayrı güzeldi insan böyle kendini mutlu hissediyordu.Benim en büyük endişem kendimi orada yalnız hissedip ailemin yokluğunu çok aramak, ama insan alışır zamanla diye düşünüyorum, sonuçta her şeyi kendi isteğimle yapmış olucam, kendi ailemi kurmak için evlilik kararı alıyorum bende her insan gibi

Back