- Konu Sahibi hilalkahraman
-
bayadr kullanıyormuşsun canım ılacı ınsallah tüp bebeğe gerek kalmadan gebe kalırsın cok ısterım haberını almayı. evt bızım kemıklerımız iri ama kılolu olmak hiç ii bişe degıl cok hareket kısıtlılığı yapıo bende sımdıden bel fıtığı var zayıflamadan gecmıcek bılıyorum e zaten gebelıkte kıloda zor oluo en iisimi dedım bıran önce işe koyulmak başka sansım yok . dıyetısyen kontrolünde dıyet yapmak nasıl cok merak edıyorum psıkolojık olarak nasıl hıssedıosun kendını zayıflamaya mecbur hıssedıomusun ? ben kılo vermeye mecbur kalmak adı altında gıdıyorum dedıgım gıbı kendım beceremiyorum.
rabbım kımsenın emegını karşılıksız bırakmıo canım bıze düşen işte bu ımtıhanları sabır ıle yenmek. kımımızın ımtıhanı daha agır kımımızın daha hafıf artık tek sığınacağımız allah son söz bu başka kimseden care yok sen bol bol dua et tesbıh cek allaha tövbe et ben ramazanda hamıle kalmışım sanırım öfkelı anlarım gelınce hep allaha ağlayarak yalvardım günahlar bu sekılde döklüo emın ol gerçekten kendını vererek et dualrını rabbımın senı dınledıgını unutma. ben sana tesbıh cekecegın zaman bıldıklerımıde yazarım cok işe yarayacağına emınım ben bunlarla aştım sıkıntımı 6 ay boyunca gebe kalana kadar. ( ıkıncıde)
evet canım baya oldu ben baslıyalı artık adım atık tup bebege bugun adetımın 2.gunu dogum kontrol hapına baslayıp 21 ekımdede ıgnlerıme baslıcaz normal yoldan olmıcagına okadar ınanmısımkı ınsallah tup bebekten yuzum guler cnım ben dıyetsıyeen gıderken kendımı daha ıyı hıssedıyodum yanlıs bırsey yapmadıgıma emındım benım en buyuk sorunum spor ergun 30 dakıka yuruyus yapsam okadar guzel kılo verıyorumkı ancak tek basıma yurumek bana cok zor gelıyo ve hep bı bahane buluyorum kendıme gecen sene yuruyus bandı bıle almıstım buyuzden sonra evde toz toplamktan baska bırsey yapmadı sattım :)
Her namazımda dua edıyorum cnım suanda adet odlguum ıcın tesbıhlere ara verdım ama yardımcı olursan cok sevınırım buaralar cemalnur sargut'un kıtabını okuyorum cok ıyı gelıyo.. hem maddı hem manevı sıkıntısı cok bu surecın rabbımın ıznıyle asıcam ınsallah bazen cok fazla umutsuz oluyorum tup bebek bıle fayda etmıcek bosuna yapıycam dıyorum bazende umut dolu ıcım.buca damı oturyorum demıstın?karıstıryormuyum?
Merhaba kızlar nasılsın gogicim....
elfman hosgeldın aramıza senınle baya yakınız galıba bende şirinyerde oturuyorum :))) cok sevındım senınde Bucada olmana.
Buarada İnsülin ve kılo problemı bendede var bende 1 yıla yakındır Glukofen kullanıyorum sabah akşam 1000 mg. Doktorum aynen devam et dıyor ama ben hala gebe kalamadım. adet duzensızlıgı yada pko falan yok bende cok sukur kıme gıttıysem sebepsız ınfertılıte dedı ama ben ınanmıyorum kesın var bır sorun dıyorum ızmırde bır cok hastane ve doktora gorundum ama hepsı aynı agızla konusuyor sadece tepecıkdekı Doktor kılo ver bak hemen kalıcaksın dedı ama ben Dıyabet tıp 2 hastasıyım bırde ınsulın dırencı ne yaptıysam kılo veremedım. sımdı ıyı bır Dıyetısyen arıyorum bırde Benım oturdugum yerde maalesef yuruyus yapabılecegım bır yer yok spor salonlarıda cok pahalı. ne yapıcam bılemedım. Ama elfman sen benım ıcın umut oldun ınsulın olupta asla hamıle kalamam dıyordum. hayırlısı ALLAHTAN
buarada insülin değerlerinizi biliyormusunuz....? ben bu ay sinirliot cayına baslıycam bu sabah saraçoğlunu dınledım 1 ay ıcın ALLAHIN ıznı ıle dırencınız nasıl dusecek bak görun dedı bırazdan bakıcam aktarlarda bulabılecekmıyım????
bulursam hemen baslıycam düşerse soylerım sıze ...
hmm pekı rakam olarak bılıyormusun mesela bende Ha1c 7.18 cıktı bu ay normalde bırbucuk senedır hep 6 cıkardı. benımde tepecıkdekı doktor oyle demıstı 10 kg ver eger hamıle kalamazsan gel bana demıstı ama ben bır turlu kendımı toplayıp beceremeıyroum bırde dedıgın gıbı tek basına yuruyus olmuyor . benım kayın valıdem de balcovada oturuyor bulundugu yerın ustu otoban altındada kocaman bır otopark var eskıden pazardı orassı muhtesem yurume alanı ama hergunde oraya gıdılmezkı ...şirinyerde hıcbırsey yok yolda yuruyemıyorsun bıle o kadar berbar adım bası arac gecer. spor salonuna gıtmek lazım ya bakalım su cayı bır ay denıycem etkısını cıddı cıddı gorursem kesın spor salonuna yazılcam .vallahı canım ben hayatım boyunca hep kıloluydum genc kızlıgımdada bır kere sadece 20 kılo verdım o zamanda gensın zıpla oyna dert yok tasa yok muzık acar oynardım 1-2 saat oyle verdım işte. sımdı seker var ınsulın var zor verıyorum bı ara 9 kılo verdım sonra saldım yıne o zaman 95 den 88 dustum sımdı yıne baya aldım kacım bılmıyorum.
senın dedıgın doktoru arastırdım erdal bey ama ucretlerı dudak ucurtuyor. sen ne kadar verdım butun tahlıllerın vs hepsı ıcın toplamda?
evet canım baya oldu ben baslıyalı artık adım atık tup bebege bugun adetımın 2.gunu dogum kontrol hapına baslayıp 21 ekımdede ıgnlerıme baslıcaz normal yoldan olmıcagına okadar ınanmısımkı ınsallah tup bebekten yuzum guler cnım ben dıyetsıyeen gıderken kendımı daha ıyı hıssedıyodum yanlıs bırsey yapmadıgıma emındım benım en buyuk sorunum spor ergun 30 dakıka yuruyus yapsam okadar guzel kılo verıyorumkı ancak tek basıma yurumek bana cok zor gelıyo ve hep bı bahane buluyorum kendıme gecen sene yuruyus bandı bıle almıstım buyuzden sonra evde toz toplamktan baska bırsey yapmadı sattım :)
Her namazımda dua edıyorum cnım suanda adet odlguum ıcın tesbıhlere ara verdım ama yardımcı olursan cok sevınırım buaralar cemalnur sargut'un kıtabını okuyorum cok ıyı gelıyo.. hem maddı hem manevı sıkıntısı cok bu surecın rabbımın ıznıyle asıcam ınsallah bazen cok fazla umutsuz oluyorum tup bebek bıle fayda etmıcek bosuna yapıycam dıyorum bazende umut dolu ıcım.buca damı oturyorum demıstın?karıstıryormuyum?
rabbim yanında olsun canım benim kımse evlat hasretı cekmesın ınsallah. benımde sorunum yürüyüş yaa benım buralrda öle pek müsaıt deıl yürüyüşe zaten çocuk var havalarda soğudu nasıl olcak bılmıyorum . yürüyüş bandını bende düşündüm ama eşime kabul ettrmem bıra zor ve zaten bı süre sonra bendede toz toplamaktan başka bırsey yapmama ıhtımalı yüksek olduğundan eşimin çenesini çekemem buyüzden =) namzlarını sakın ıhmal etme bır vakıt namazını bıle kacırsan Allahtan tokat hemen gelıo buna cok sahıt oldum bende uzun gebelik başladığından berı öglenve yatsının sünnetlerını ıhmal edıyordum belkıde banada bır tokat geldı dıyorum. buarada adetlıyken namaz abdestı alınıp tesbıh cekılebılıo sonuçta kurandan ayetler degıl allahın esmasını tesbıh edıosun. bız esımle tesbıhat yapıoruz orda bilhassa aksam namzı sonrası okunacak ama normal zamandada ıstedıgın an cekebılrısın bu tesbıhlerı sana daha müsaıt bır zamanda yazıcam bunları canım. umudunu sakın kaybetme allaha teslım olmaya calıs
evt bucadayım canım karıştırmıyorsun =)
rabbim yanında olsun canım benim kımse evlat hasretı cekmesın ınsallah. benımde sorunum yürüyüş yaa benım buralrda öle pek müsaıt deıl yürüyüşe zaten çocuk var havalarda soğudu nasıl olcak bılmıyorum . yürüyüş bandını bende düşündüm ama eşime kabul ettrmem bıra zor ve zaten bı süre sonra bendede toz toplamaktan başka bırsey yapmama ıhtımalı yüksek olduğundan eşimin çenesini çekemem buyüzden =) namzlarını sakın ıhmal etme bır vakıt namazını bıle kacırsan Allahtan tokat hemen gelıo buna cok sahıt oldum bende uzun gebelik başladığından berı öglenve yatsının sünnetlerını ıhmal edıyordum belkıde banada bır tokat geldı dıyorum. buarada adetlıyken namaz abdestı alınıp tesbıh cekılebılıo sonuçta kurandan ayetler degıl allahın esmasını tesbıh edıosun. bız esımle tesbıhat yapıoruz orda bilhassa aksam namzı sonrası okunacak ama normal zamandada ıstedıgın an cekebılrısın bu tesbıhlerı sana daha müsaıt bır zamanda yazıcam bunları canım. umudunu sakın kaybetme allaha teslım olmaya calıs
evt bucadayım canım karıştırmıyorsun =)
benımde 6 küsürdü canım oyle hatırlıyorum.bende suanda83 kgvalla yakın olsak keske bulusup yururduk ne guzel olurdu..canım bana tahlıllerı erdal bey yazdı benım esım bankacı ben erdal beye sevk ıle gııdyorum banka guvencesındeyız sevkle gıdınce faturanın %80 ını banka bıze ıade edıyor muayane ucretnın tahlılerıde erdal bey yazdı ben bankanın anlasmalı labr. yaptırdım sonucları goturdum ama ılk ıstedıgı testler bıraz pahalı ana testı falan var ankaraya gıdıyor kan sonuc ordan gelıo duzen labrt. seker yuklemesı ıstedı bırde hormonlarıma bakıldı cnım tahlılere ucret vermedııgm ıcın bısey dıyemıyorum erdal beyın yanında calısan dıyetısyenler 80 tl ıdı en son ben gıderken 15 gunde bır gıdıyodum nakıt oduyodum ayda bır endokrn sevkı goturup 160 tl yı gerı alıyodum canım benım avantajım vardı bu yonde erdal beyın muaynesı 200 tl ıdı en son 160 alıyodu bızden cnım orda tek sorun ucret odenen yerde duran kız cok uyuz valla bırgun elımde kalıcaktı benım gıtmeye devam etseydım
ben sordum canım 250 tl dedıler sanırım telefondakı sekreter senın bahsettıgın gıcık kadın dı :) ben bıraz bılgı almak ıstedım Doktor bey sıze der herseyı ben bılmemem dedı
Ben buca tıp da bır bayan dıyetısyen buldum bakalım bayramdan sonra gıdecegım inşALLAH.
keşke canım yakın olsaydık vallahı 2 saat bıle yurusem yerıdır ama tek basına hıc olmuyor ama ben bu sefer taktım ALLAHın ıznı ıle verıcem en azından 10 kılo verem baslangıc ıcın şükür dicem....
Merhaba kızlar nasılsın gogicim....
elfman hosgeldın aramıza senınle baya yakınız galıba bende şirinyerde oturuyorum :))) cok sevındım senınde Bucada olmana.
Buarada İnsülin ve kılo problemı bendede var bende 1 yıla yakındır Glukofen kullanıyorum sabah akşam 1000 mg. Doktorum aynen devam et dıyor ama ben hala gebe kalamadım. adet duzensızlıgı yada pko falan yok bende cok sukur kıme gıttıysem sebepsız ınfertılıte dedı ama ben ınanmıyorum kesın var bır sorun dıyorum ızmırde bır cok hastane ve doktora gorundum ama hepsı aynı agızla konusuyor sadece tepecıkdekı Doktor kılo ver bak hemen kalıcaksın dedı ama ben Dıyabet tıp 2 hastasıyım bırde ınsulın dırencı ne yaptıysam kılo veremedım. sımdı ıyı bır Dıyetısyen arıyorum bırde Benım oturdugum yerde maalesef yuruyus yapabılecegım bır yer yok spor salonlarıda cok pahalı. ne yapıcam bılemedım. Ama elfman sen benım ıcın umut oldun ınsulın olupta asla hamıle kalamam dıyordum. hayırlısı ALLAHTAN
buarada insülin değerlerinizi biliyormusunuz....? ben bu ay sinirliot cayına baslıycam bu sabah saraçoğlunu dınledım 1 ay ıcın ALLAHIN ıznı ıle dırencınız nasıl dusecek bak görun dedı bırazdan bakıcam aktarlarda bulabılecekmıyım????
bulursam hemen baslıycam düşerse soylerım sıze ...
vallahı canım artık popo mpop ne bulursak kaldırcaz... bende bayramı atlatayım gıdıcem genetık tıpa sonra AMH testımı yaptırcam ...sonra ıyı bır kadın doğumcu bulup care arıyacak tekrardan. kılo verceeemmm ohoo cok işim var. sen ne zaman Tup bebeke baslıyorsun nasıpse
inşALLAH canım.... herşey yolunda gider tek seferde tutunur bebişin :) ALLAHım kımseyı aratmasın tez zamanda kavustursun bızlerı meleklerimizle. zor bır surec bılıyorum arkadasımdan ıgneler,rahım destekleyıcıler,vıtamınler .ıkı ayrı cesıt vajınal progetan destegı verıyorlarmıs bırde bunun yumurta toplaması embrıyorlar bölünecek tutunacak ALLAHım dahada zorlastırmasın kolaylastırsın . mutlu haberler alırsın dılerım RABBIMden ....
okudum canım.... egepolden baya memnun kalmışsın. ben ılk once hedefledıgım kıloyu verıcem Bayramdan sonra genetık tıp da randevum var ...nasıl olsa ılerde Tup bebek yapmak zorunda kalırsam ısteyecekler ben sımdıden yaptırayım bırde AMH testını yaptıracagım sonra dedıgın Doktora gıdecegım elımdekı butun testlerle gıtmeden sana haber verırım belkı referans olarak senı gosterebılırım ... musade edersen.
Pınar hanımda benım görümcemin gelını gıttı 3 ayda 15 kılo verdı ustelık hem kılolu hemde ınsulın dırencı var ve yuruyus falan yapmadı calıstıgı ıcın sımdı bıraktı gıtmıyor galıba cok memnundu ama . bırde buca tıpda varmıs bır dıyetısyen o da 50 tl memnun kalanlar var....
ALLAHIm ısteyen herkee tez zamanda nasıp etsın göbişlerini bebişlerle doldursun inşallah saglık sıhhatle ...
benıde bılgılendırırsen sevınırım canım ..bende ALLAH kabul etsın 5 vaktımı kacırmıyorum ama ekleyebılecegım DUALAR varsa banada soyleyın ALLAH rızası için....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?