- 13 Nisan 2011
- 150
- 222
Son kontrol içinmişNe soylediler ole soyleyince Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin ☺
Evet 4000tl irenbe de bende tedavi oldum .9 eylul gunu transferim oldu simdi 5hfta bir gunluk hamileyim. Allah herkeze nasib edsin insallah yani guvenebilirsin bence basariya odaklan ve dua et .Biraz geç döndüm kusura bakmayın. Başalayabildiniz mi irenbeye?
İrenbe'de tüp bebek fiyatının sorusunun cevabı biraz karışık diyebilrim :) Ben bile hakim değilim şu an ve bir aydır gidiyorum. Öncelikle sizi takip ediyorlar ve iş muayenelerle başlıyor. Yumurtalıklarınızın durumu, sayısı, sigara içme durumunuz vs gibi şeyler göz önüne alınıp vitaminlere başlanıyor. İlaç adı vermek istemiyorum, çoğu vitamin zaten sadece 1 tanesi hormon ilacı.Benim hergün içtiğim 5 ilacım eşiminde her gün içtiği 5 vitamin var. Birde 15 günde bir D vitamini. İlaçlar toplam 450tl tuttu. Bazı ilaçlar 20 günlük, bazısı 30,i bazısı 45. Paket içeriğine göre değişiyor. İrenbeyede şu ana kadar 560 lira ödedim. 250'şer lira aylık muayene ücreti, 60 lirada eşimin spermiyogram testi için. Esas, onlarca test yazıyor size doktor, benden istediği 20'ye yakın test vardır. Eşimdende 10 kadar test istendi. Testleri devlet hastanesinde yazdırabiliyorsunuz. Ama testlerin hepsini aynı doktor yazamayabiliyor. Ben bir beyin cerrahına birde intaniye uzmanına göründüm. Açık açıkta söyledim, tüp bebek tedavisi görüyorum bu testleri istediler yazabilirmisiniz dediğinizde kibarca, zaten size acıyan gözlerle bakıyorlar hemen. Her testi bütün doktorlar yazamadığı için biraz bölük pörçük oluyo ama bir şekilde halledebliyorsunuz. Tabi maddi imkanınız var ise özel laboratuara gidip 2000 tl'ye hepsini yaptırıp çıkabilirsiniz. Gittim sordum laba ama o kadar para olmadığı için paşa paşa devlet hastanesi :)
İrenbede muayene parası her regl döneminiz için 250 tl olacak şekilde alınıyor. Geri kalan ücretlendirmeyi sordum ama o kadar karışık gelmiştiki anlattıklarında, işin içine girmeden anlamıyorsunuz. Benim anladığım, yumurta iğnelerine başlandığında 500 TL daha alıyorlar, yumurta toplama işlemi günü 4000TL alıyorlar. Başka da birşey almazlar umarım.
Benim anladığım kadarı ile kadında bir sorun olmamasına rağmen bu vitaminlere minerallere 2 ay devam etmeden yumurta iğnelerine başlamıyorlar. Ben çok ısrar ettim doktoruma bir ay kullanıp başlayalım diye ama bir ay daha bekleyeceğiz dedi. Her muayenedeki duruma göre en geç 2 haftada bir muayenem var şimdilik. Öğrendiğim kadarı ile iğneler başladığında 2 günde bir çağırma durumu olabiliyormuş.
İnşallah canım bu aşamalar çok zor başta çok zoruma gitti herkes normal hamile kalırken ben neden nu kadar acı çekeceğim diye çok ağladım çok üzüldüm ama baktım isyana giriyorum Rabbim affetsin alıştırdım kendimi tüp bebeğe. çok farklı bir psikoloji.bu aşamada da sanırım fazla ilgi bekliyor insan.ayrıca şu an ilaçlardan mıdır nedir aşırı bi sinir var bende ve daha başındayken içimi umutsuzluk lağlıyprBen o tiplerle karsilasmadim birsey diyemem umit hanim da basarili bi doktor guvenle baslaman gerek sen kendin guvende hissetmelisin ki yolunda gitsin hersey. Insallah bebegine kavusursun biran once...
Sizin doktorunuz kim acaba ve rahatsızlığınız neydi bende irembede umıt hanıma başladım yumurta toplama yapıldı şuan donduruldu çikolata kistim var umarım Allah bizede nasip eder sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahSeni anliyorum uzulme bebegin gelecek sana.bende cok gerildim ilaclar mafediyor insani psikoloji hersey bozuluyo normal yolla gebe kalanlar nasil oluyor diye esime her gordugumde sorardim allah yardimcin olurinsallah bu zor donem de senin icin dua edecegim allahim biran once sana da nasib etsin asla umutsuzluga kapilma yar vede yardimcinsin olsun rabbim
bende de pko var,ilk defa deneyeceğim,kaç yumurtanız oldu ? bi sıkıntı yaşadınız mı?Amin tesekkur ederim canim polikistik over var ben ismail bey doktorrum. 2. Tup bebek denememde hamile kaldim.ayni cikolata kistinden arkadasim orda kaan bozkurt a tedavi oldu ilk denemesinde ikiz hamile suanda.allahim seninde yardimcin olsun doktorun ne derse aynen uygula guven bence onemli olan embriyologlar zaten insallah ilkinde bebegin tutunur.birde ben transfer sonrasi cok kabak cekirdegi yedim deneyebilirsin sende
Masallah 32 yumurta ha??? Sonuc ne oldu ??yok Allah a sukur yasamadim fazla oluyor zaten pcos ta 32 di bnim
Aminnn:)) 13 tane embriyo oluştu ama. 2. Deneme hamıleyim allahın izniyle rabbim isteyene nasip etsin. Sanada inşallahhhh
Merhaba benimde amh düşüklüğü var raporu nasıl alıyoruz bilgi verebilirmisin rica etsemBenim raporum var cikolata kisti ve amh düsüklugu sebrbiyle o yuzden biraz uygun igneler 850tl diger tup tedavi 2850
Ben özel hastaneye gitmistim bi takim testler yapiyolar hormonlara bakiyolar cik.kisti var zaten bi de rahim filmi cektiler zaten üniv. Hastanesiydi rapor icin sartlarim tutuyodu amh dusuklugu cik. Kisti falan hastane kendisi verdi ben pek ugrasmadim belki devlette baska oluyodur..Merhaba benimde amh düşüklüğü var raporu nasıl alıyoruz bilgi verebilirmisin rica etsem
Merhaba Y Yumiyum2015 ,Sadece yumurta ve transfer için gideceğim.ve 25 miyomumu çok şükür ki rahmimi kurtararak rahmime bişi yapmadan aldığı için ona güveniyorum.değer diye düşünüyorum.zaten biz eşimle yollar üstü kalmışızsürekli şehirler arası geziyoruz memur olduğumuzdan. O yüzden uzaklar heleki bebek için daha yakın olıyor.bakalım inşallah işler yolunda gider.Allah yardımcımız olsun.
Benim raporum var cikolata kisti ve amh düsüklugu sebrbiyle o yuzden biraz uygun igneler 850tl diger tup tedavi 2850
Şuan aynı problemden dolayı irenbe Ümit hanımdan randevu aldım. Sanki sizin yazdıklarınızı ben yazmışım tek fark biz tedaviye hiç başlamadık karar aşamasındayız.. üzerinden yıllar geçmiş ama umarım yazımı görürsünüz neler yaşadınız sonuç ne oldu öğrenmek istiyorum..Ben kısaca anlatmaya çalışayım ama bu sürecin pek kısa bir tarafı yok gibi :) 8 senelik evliyim, 34 yaşındayım. 1,5 senedir korunmuyoruz ve hamile kalamadım. Tabi akılda onlarca soru dolamaya başlayınca önce eşimi doktora gönderdim. Erkeklerin testleri işlemleri çok kısa olduğu için onun önce başlaması gerektiğini düşündüm ama eşimin hakkını yemiyeyim ikiletmedi ve gitti doktora. Bizde sperm sayısı az (3 milyon civarında), hareketlilik neredeyse yok (hareketli sperm %10 civarı idi) ve ilk yapılan testte morfoloji epey kötüydü (%1). Bir kaç doktora danıştık, ben epey araştırdım ve tüp bebekten başka çare yok gibiydi. İrenbeyle görüşmeye gittik. Yaşım dolayısıyla ve ailemin kadınlarında erken menopoz durumu olduğundan aşımala vs ile kaybedek pek vaktim olmadığından direk tüp bebeğe başladık. Devletede gitmek istemedim, sanırım orada 3 kez aşılama denemeden tüp bebeğe geçmiyorlarmış kadında kesin bir problem yoksa. Devletlede uğraşmak istemedim işin aslı forumda yazanları okuyunca. İrenbedeki doktorumuz bu spermiyogram sonucu ile diğer yöntemlerle çok uğraşırsınız dedi. Bana gelince bir sorun yok gbi bende. Tüplerim kapalımı açıkmı onu bile bilmiyorum, doktor sizin tüpleriniz bana lazım değil deyince rahim filmi bile çektirmedik. Hatta boşuna çektirmeyin dedi. Düzenli kontroller, yumurta takibi, vitaminler eser miktarda hormon ilaçları vs derken iğnelerin 7. gününe geldim. Bu arada şunuda belirteyim, doktorumuz bu iki ay boyunca kullandığımız vitamin ve diğer ilaçların kromozom kırıklarını minimuma indireceğini söyledi. Aslında adamcağıza sinirleniyordum neden bu kadar süreci uzattı diye ama haklıymış sanırım. Forumda görüyorum ilk reglinde hemen iğnelerle tedaviye başlayanlarda sıkıntı çıkıyor gibi sanki. Yada ben hep o arkadaşlara denk geldim okurken.
Kısacası bende bir sorun olduğunu belirtmedi doktor. Herşey normal gidiyor dedi.