Biraz geç döndüm kusura bakmayın. Başalayabildiniz mi irenbeye?
İrenbe'de tüp bebek fiyatının sorusunun cevabı biraz karışık diyebilrim :) Ben bile hakim değilim şu an ve bir aydır gidiyorum. Öncelikle sizi takip ediyorlar ve iş muayenelerle başlıyor. Yumurtalıklarınızın durumu, sayısı, sigara içme durumunuz vs gibi şeyler göz önüne alınıp vitaminlere başlanıyor. İlaç adı vermek istemiyorum, çoğu vitamin zaten sadece 1 tanesi hormon ilacı.Benim hergün içtiğim 5 ilacım eşiminde her gün içtiği 5 vitamin var. Birde 15 günde bir D vitamini. İlaçlar toplam 450tl tuttu. Bazı ilaçlar 20 günlük, bazısı 30,i bazısı 45. Paket içeriğine göre değişiyor. İrenbeyede şu ana kadar 560 lira ödedim. 250'şer lira aylık muayene ücreti, 60 lirada eşimin spermiyogram testi için. Esas, onlarca test yazıyor size doktor, benden istediği 20'ye yakın test vardır. Eşimdende 10 kadar test istendi. Testleri devlet hastanesinde yazdırabiliyorsunuz. Ama testlerin hepsini aynı doktor yazamayabiliyor. Ben bir beyin cerrahına birde intaniye uzmanına göründüm. Açık açıkta söyledim, tüp bebek tedavisi görüyorum bu testleri istediler yazabilirmisiniz dediğinizde kibarca, zaten size acıyan gözlerle bakıyorlar hemen. Her testi bütün doktorlar yazamadığı için biraz bölük pörçük oluyo ama bir şekilde halledebliyorsunuz. Tabi maddi imkanınız var ise özel laboratuara gidip 2000 tl'ye hepsini yaptırıp çıkabilirsiniz. Gittim sordum laba ama o kadar para olmadığı için paşa paşa devlet hastanesi :)
İrenbede muayene parası her regl döneminiz için 250 tl olacak şekilde alınıyor. Geri kalan ücretlendirmeyi sordum ama o kadar karışık gelmiştiki anlattıklarında, işin içine girmeden anlamıyorsunuz. Benim anladığım, yumurta iğnelerine başlandığında 500 TL daha alıyorlar, yumurta toplama işlemi günü 4000TL alıyorlar. Başka da birşey almazlar umarım.
Benim anladığım kadarı ile kadında bir sorun olmamasına rağmen bu vitaminlere minerallere 2 ay devam etmeden yumurta iğnelerine başlamıyorlar. Ben çok ısrar ettim doktoruma bir ay kullanıp başlayalım diye ama bir ay daha bekleyeceğiz dedi. Her muayenedeki duruma göre en geç 2 haftada bir muayenem var şimdilik. Öğrendiğim kadarı ile iğneler başladığında 2 günde bir çağırma durumu olabiliyormuş.