Bir daha bu konuya yazmayacağım dedim bir şeyler daha söylemem gerekiyor.
Elbette hayatını geçireceğin adamı kandırmak iki yüzlülük. Hiç bir zaman bu işi savunmam. Namus kavramı, artık o her neyse, bacak arasında iki damla kanda aranmamalı. Evet, zar dikimini doğru bulmuyorum ama anlayabiliyorum.
Bu kadınlar bunu keyiflerinden yapmıyor. Burada ciddi bir psikolojik şiddet meselesi var. Bu kadınlar ailesinden, toplumdan psikolojik şiddet gören, eşinden şiddet görmekten ve yuvasının yıkılmasından korkan kadınlar.
Seks normaldir. Herkes yapabilir. Ama hepimiz için aynı sonuçları vermiyor. Bazısı için baba evine gönderilmek (bu da nasıl tabirse), bazısı için rezil edilmek, bazısı için öldürülmek. Öldürülmek yerine, rezil edilmek yerine yalan söyleyor bu kadınlar.
Bu kadınlar bu adamlarla birlikte olmasın o zaman değil mi? He işte. Hayat o kadar seçim hakkı tanımıyor herkese.
Kadına şiddete hayır bas bas bağıran insanlar, bunu nasıl dalga konusu yapabilir anlam veremiyorum. Bu da şiddet. Tek farkı fiziksel olmaması. Sokaklarda her daim gördüğümüz namus kavramını kadınların üzerine yükleyen erkek şiddeti.
Daha da fazla konuyu saptırmadan, ki konu izmirdeki doktorlarla ilgili, bu başlıktan çıkıyorum.