İYİLEŞEMEMEK

fndknannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
51
38
3
Selam arkadaşlar bir süredir hastayım tedavi görüyorum tedaviler ağır geliyor bünyem git gide zayıfladı. Hergün titreme,halsizlik,üsümeyle geçiyor. Biliyorum halime şükretmem lazım nice hastalar var...Ben kendi hastalığımda bile şanslıyım ama günlerim böyle geçiyor yapmak istediğim hiçbir şeyi yapamıyorum hastalıktan dolayı insanlar da anlayışsız. Kanser vs gibi birsey olmadığı için abartıyor diyen çok oldu ama öyle değil işte gencim ama 70yaşındaki bir teyzeyle aynı bünyem gerçekten aynı yani hiç abartmıyorum tek sevindiğim konu genç göstermem o derece yani.. Uyuyunca uyanamıyorum geç kalkıyorum bu sefer gece geç yatmalar oluyor iyice kötü oluyorum. Bir günüm şöyle geçiyor 14gibi uyanıyorum 15.30a kadar yataktan kalkamıyorum çok titreme oluyor soğuk soğuk terliyorum.. kahvaltı 16yı buluyor geçiyor hatta sonra 1-2saat tele bakıyorum dizi izliyorum zaten salonda yorganın içindeyim bildiğin dondum geçen gün yorganlar bile ısıtmadı. Yorgandan çıkamıyorum mesela çalısma masasına oturmak istiyorum yapamıyorum çok üşüyorum bazen ve aşırı halsizim
19gibi ymk yiyorum onu bile yorgan üzerimde haberler,şu,bu derken saat oluyor 21 sonra dizi varsa dizi yoksa telden bisey izlerim 23gibi annm gelir bi çay koyar bir bardak içeriz tv haber bakarız 1e kadar sonra 2de yatağa girerim buralarda gezinirim....Aylardır hayatım bu şekilde. Hastalık modunda geçiyor ömrüm evet hastalığım kanser gibi bisey değil ama ağır işte. Kaldırmadı bünyem birkere tedavisi ağır yeri geldi kemoterapi hastaları gibi günlerce kustum birde çok üzücü bir hayatım oldu kayıplar vs. Onların da ağırlığı var hatta en çok onların ağırlığı var hastalıkta eklenince bünyem pert.....Liste yaptım meselâ şunu şunu yapacağım diye yok olmuyor o liste aylardır orda. Ben ona bakıyorum o bana bakıyor. Kilo da aldım haliyle. Ee vermem gerekiyor ama bünyem zayıf nasıl diyet yapacağım sürekli üşüyen,titreyen,halsiz birini düsünün nasıl diyet yapsın. Ne yapacağım üzülüyorum ama yatalak olan hastaları düsünüyorum utanıyorum da kendimden. Yataktan çıkmakta,uykuya hazırlanmakta bile zorluk çekiyorum öyle böyle değil soğuk algınlığı grip olduğunuzu düşünün hergün benim aylarım böyle geçti.. Çok bunaldım. Bu arada hastalığım kemiklerde çürüme var kanım dolaşmıyor kemiklerimi beslemiyor

Son düzenleme:
Bunun tedavisi nasıl oluyor? Geçici bir hastalık mı
Prp ve ozon tedavisi görüyorum başka serumlarda yapıyorlar ama içeriğini tam bilmiyorum sadece o serumlar kusma yapıyor. Prp,ozon da çok ağır geliyor 2haftaya bir penisilin gibi iğneleri saplıyorlar 3gün hiçbir şekilde ayağa kalkamıyorsun zaten. 3günden sonra yavaş yavaş ayaklanıyorsun ama tabi bu arada bünyem zayıfladı artık hiç çıkamıyorum yataktan

Allahım yardımcınız olsun her şey psikoloji bunu unutmayın terapi alın size iyi ne gelecekse onu yapın ve hep iyiyi konuşun her şey güzel olucak

Yani kemik çürümesi sonuçta, hastalığın hakkında bilgim olmasa da nankörlük yapıyorum gibi düşünüp kendini kötü hissetme. Kemiklerimiz dinç olduğu sürece hareket edebiliriz, enerjik olabiliriz. Ne zaman iyileşirsin bilmiyorum ama iyileşene kadar sabretmekten başka çare yok. Dizi-film izlemek, kitap okumak... Evde kendini bir şekilde oyalamaya bak düşüncelerini dağıtmaya çalış. Ben de aylardır yatıyorum, ne kadar zor bir durum olduğunu çok iyi anlıyorum. İnşallah birdaha sağlıktan sınanmayız, bugünleri kötü gün olarak hatırlarız. İnanıyorsan sık sık dua et, ben dua ederek biraz olsun rahatlıyorum.

Allahım yardımcınız olsun her şey psikoloji bunu unutmayın terapi alın size iyi ne gelecekse onu yapın ve hep iyiyi konuşun her şey güzel olucak
Sağolun.. birara bende düsündüm psikolojik olarak mı böyleyim diye ama yok sabahki titreme,halsizlik yani fiziksel olarak belirtiler var sadece halsizlik olsa meselâ derim ki psikolojik ama yeri geliyor donuyorum soğuk soğuk terliyorum sürekli tedaviyi kaldırmıyor bünyem kemiklerim iyilesiyor belki ama bünyem çöküyor. Hatta çöktü. Hatta yazın yapılan testlerde bağışıklık sistemin tamamen çökmüş dedi doktorlar

Size de çok geçmiş olsun hani hep derlerdi ya sağlık gibisi yok diye ne kadar doğruymuş değil mi.. Kaybedince kıymetini anlıyor insan... Sizin neyiniz var bu arada?

Kaç yasindasiniz bilmiyorum ama ufak dokunuşlar büyük etkiler yaratır.en azından bir tık daha erken yatıp erken kalkmayı deneyin.Gerekirse psikolojik tedavide alın.Kendinizi iyice salarsaniz hiç toparlayamazsiniz.Zorlada olsa birşeyler yapmaya calisin

Sağolun hareket kısıtlığımda var çürüme kalça kemiklerimde bacak ve ayak kemiklerimde de sorun var tedavi iyi geliyor kemiklerime ama ağır olduğu için bünyem çöktü. Dışarı çıkabilirsem gideceğim inşaallah terapiye

Size de çok geçmiş olsun hani hep derlerdi ya sağlık gibisi yok diye ne kadar doğruymuş değil mi.. Kaybedince kıymetini anlıyor insan... Sizin neyiniz var bu arada?
Kesinlikle öyle... Ben bu süreçte kendine bir çay kahve yapmanın, sevdiğin yemeği pişirebilmenin, istediğin zaman duşa girebilmenin, yürüyüş yapmanın yani aslında insan hayatında en rutin hareketlerin bile ne kadar değerli olduğunu anladım.

Bacağımda tümör var, ayağımın üstüne basmam yasak, aylardır yatıyorum. Ben de tedavi görüyorum. Sürekli evde olan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Sabretmekten başka bir çaremiz yok. Yani düşünüyorum, karalar bağlasam ağlasam ne olacak ki? Sadece kendime zarar. Ve tedavi sürecim stresten dolayı sıkıntıya girer. O yüzden kafamı dağıtacak aktiviteler yapıyorum. Bu sürecin geçici olduğunu düşünüyorum. Allah birdaha sağlıktan sınamasın diye dua ediyorum. Benimki tekrarlayabilen bir tümör çeşidi o yüzden sağlığımın kıymetini çok daha iyi anladım. İnşallah ikimizin de geçer ve Allah birdaha sağlıkla sınamaz. Bu da bir imtihan sabretmemiz gerekir... Ve acılar yaşandıkça insan güçleniyor eminim sen de çok güçlü biri hale gelmişsindir. Artık hayata daha olgun bakıyorum ve bu hastalık durumumda yanımda olmayan sahte insanları hayatımdan eledim, bu da benim için bir artı. Kötü günlerde kim sana gerçekten değer veriyor bunu anlıyorsun.

Allah yardımcın olsun canım gerçekten öyle biliyor musun iyiyi kötüyü ayırt ettik gerçekten bu süreçte. Hayatın değerini anladık Allah dermansız dert vermesin hastalık gelip geçicidir biliyorum ama elimde değil üzülüyordum birkaç gündür..
Ne yazık ki benim ki de tekrarlayan bir hastalık bu benim 3.yılım biraz da ondan bunaldım bünyem o yüzden çöktü belki de yani yıllardır tedavi alıyorum ama bünyem sağlamdı enazndan ufak tefek de olsa işlerimi yapardım bu yıl çok zorladı beni ama nasip böyleymiş bu arada canım özelden mesaj atacağım sana açık mı mesaj kutun yada sen bana atabilir misin doktor tavsiye edeceğim

Çok çok geçmiş olsun. Dilerim en yakın zamanda tamamen iyileşirsin ya da inşallah günlük rutinine dönecek şekilde bağışıklığın kuvvetlenir ve tedavinin yan etkilerini çok daha hafif atlatırsın.
tatlıfndk eski hesap adresin mi? Bir kaç konu açıp hesabını kapatıp gittin. Gözlerim arıyordu açıkçası. Umarım sensindir

Çok teşekkür ederim canım evet benim biliyorsun en sonki konumu. Konu silinsin istedim ama silinmiyormuş o konudan bildirim alıp hatırlamamak için yeni hesap aldım bende. İşte o dertler kayıplarım vs derken üstüne bir de bu hastalık bünye pert anlayacağın

Çok geçmiş olsun. Hastalığınızı küçümsemeyin kanser değil ama süreci insana ağır gelen her şey zordur. Rabbim çaresini ve şifasını versin.
Hayat listeler yapmak için bazen uygun koşulları vermiyor bize. Kendinizi zorlamayın yapamıyorum diye kendinize eziyet etmeyin. Tedavi süreci de uzunmuş o yüzden online terapi almanız iyi olur aslında.
Ben gebeliğimde 6 hafta kadar hastanede yattım her sabah ölebilirsin bebek seni öldürebilir şöyle böyle cümleleri duyardım sabahın 8inde. Ama 8 i 1 geçe o cümleleri yok sayar hep bu günler geçecek ben burdan çıkacağım diyip hayaller kurardım. Hayal kurun ulaşılabilir hayaller. Haftada belli günlerde gidip deniz havası alma imkanınız varsa yakınlarınızdan rica edin. O halde nasıl çıkacağım nasıl görüneceğim diye düşünmeyin. Sizi arabayla bir saat gezdirseler bile size çok iyi gelebilir.
Burda sanırım arkadaşlık da kurmuşsunuz bol bol konuşun eğlenceli konulara dahil olun profil mesajları kısmı daha eğlenceli mesela. Ben de hastanede tanıştım bu forumla sorunlarımı yazarken bir sürü insanla tanıştım bana arkadaşımın vermediği desteği burda adını sanını bilmediğim insanlar verdi :)
Umutsuz olmayın iyileşeceksiniz ben size inanıyorum :)

iyi yapmışsın.
Yeniden gelmene de çok sevindim.
O vücudundaki titreme, soğuk soğuk terleme hali bir süre mi oluyor yoksa bütün gün mü öyle? Mesela bacaklarını uzatarak kendini hem iyi hissettirecek hem de yatırım yapabileceğin bişeyler bul. Doktorlar hareket konusunda ne diyorlar? Yürümeni tavsiye etmiyorlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…