• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iyice midem bulandi bu kadindan ..

Annesine merdiven sildiren adam adam değildir nokta.
Karısına sildiriyor mu
Ay siz ne acımasızsınız ya
Merdiven silmek otobana çıkmakla tehdit etmekten daha iyidir hanımefendi. Keşke onuruyla yapsaydı da biz bu konuda nasıl bir insan olduğunu okumasaydık.
Ve çocuklar asla bir annenin, babanın maddi güvencesi değildir. Evli çocuklarından para isteyeceğine zamanında nafaka talebinde bulunsaydı. Aklı sadece her ay kira ve sigara, bira parasını çocuğundan istemeye mi yetiyor?

Kusura bakmayın, bu konu merhametin dışında. Bana böyle beddualar eden, akrabalara aratıp hem kendini hem beni rezil eden anneye acımadan önce bir sorgularım, kuru kuruya kimseye hakkımı yedirmem, kimsenin hakkını da yemem.
Asıl konu sahibesinin yazdıklarından sonra kaynanayı savunan bana göre insafsızdır, net.

Siz bunu bile bile evlendiniz. Kaynananız çok genç. Ne yapmasını bekliyorsunuz ki tabi ki oğullarına bağlı yaşayacak yani siz ne umut ediyordunuz ?

O yaştaki kadın nerde çalışacak pardon?
Üç çocuk bir anneye bakamıyot
Yanınıza alın madem oda işinize gelmiyor tabi
Merdiven mi silsin ne yapsın?mesleği mi var bu kadının?
Ana var ana var guzelim. Arkadaşımın annesi evliliğinde sorunlar yaşıyordu,kocası da çalışmayan etmeyen bir adamdı...arkadaşım başka bir şehirde universiteyi kazandi..kadın gitti evini bıraktı varlıklı bir ailenin yanında yatılı kalıp çocuk bakmaya başladı...tek işi çocuğa bakmakti,ayri odası vardı, ev işi için zaten yardımcı geliyordu eve ,sigortası ve asgari ucret maaşı vardı.(bu tür aileler size guvenirlerse 3 yıl sizi bir yere bırakmıyorlar,hatta hemen ikinci çocuğu yapan bile oluyor hazır güvenilir kişi varken onu kaybetmeyeyim diye ) arkadaşım annesinin gönderdiği parayla universiteyi bitirdi ...o ailenin yanından yine ayrılmadı annesi...şimdilerde emekli olmuştur.Benim annem de 36 yaşından 62 yaşına kadar çalıştı ...tuvalet de temizledi biz meslek sahibi olabildik sayesinde ...bence bu kadının "analigi " dogurmaktan öteye pek gitmemiş ...

Evlendigimizden beri kaynanama Surekli para veriyoruz kirasını ödüyoruz vs . 46 yaşında ama çalışmıyor. 3 tane oğlu var kendisi gezip kendine baktirtiyor oğullarına .
Dükkân açtı zorla kredi çektirdi bize dükkanın basında durmadığı için dükkan battı . Bizim.paralarda havaya uçtu . Neyse ortamca oğlu evlenince küçük oğluda askere gidince iyice yine bize kaldı . Aylarca kirasını ödedik faturaları sigarası alışverişi . Emekli değil geliri hiç bi yerden yok . Yine de çalışmıyor evlatlarını kullanıyor . Şimdi askerden oğlu geldi yemi ise girdi daha maaşını almamış . Öteki oğlu da evlenen alışverişini yapmış bizdende yine kirasını ödememmiizi istiyorlar. Ortanca oğlu borç içinde evini zor geçindiriyor . Bankalara borç dolu her ay geç ödüyor karısı çalışmıyor . Küçük olan çok az bi maaşla bi yerde ise girdi bütün yük askerden gelir gelmz ona bindi . Bizimde borcumuz çok evimiz kira .
Ama bu kadin çocuklarına daha 46 yaşında çalışmayıp para istiyor . Her ay hemde Surekli .
Vermezsek de beddua ediyor . En son midemi bulandıran nokta şu .
Asla ve asla oğlum.nasilsin diye 15 gündür aramıyordu yine kira zamanı gelince nasılsın oğlum altina para yolla 700 800 neyse .
Evladını paraya ihtiyacı olunca arıyor ben sahidim. Çünkü hep.aramiyor arayincada para istiyor . Vermeyince de ya da gerçekten yoksa da inanmıyor vardır sende diyor vermezsek küfür ediyor. Şimdi de eşime senin oruclarin boşa onları tutma diye en ince ayrıntıdan ona en çok.dokundugunu bildiği noktadan girdi . Dün istemiş eşim.cevap vermedi . Bugün de milete aratırıyor tek tek herkese annen para istiyor versene diye milleti akrabaları arattirmis. Senin Allah 'ın ile benim.Akllah im.birse ben istemiyorum diyor . Küçücük yaşta daha okutmayıp 13 yasinsan beri esimi caliatirip paralari almis baktirmis kendine şimdi de strateji bu . Neymiş uzuluyormus araları bozuk diye . Nedense 5 gün önce evladim demiyordu paraya ihtiyacı olunca konu buraya geldi .

Yaptıgı fedakarlık.varsada hepsini yüzüne vuruyormuş eşim.dedi .
Eşime sana böle annelik.yaptim arkanı ben topladım filan yazıyor . O oruçları boşa tutma bisa ac kalma yazmış . Sonrada teyzesine arttırdı . Aylardır veriyoruz bir ay vermedik diye böyle oldu .
Kurtulamıyoruz . Vermezsek cingeneler gibi kuduruyorlar verene kadar taciz edip aile hayatımızı huzurumuzu bozuyorlar .
Gerçekten olmasada inanmayıp beddua ediyor ned3n iş yapamiyorsun acaba bi dusun diyor .
Eşim hiçbirşey demiyor saygısızlık yapmamak için susuyor dese de anlayacak biri yok karşıda . Cevap vermemeye muhattap olmamaya çalışıyor . Borç olarak verecekmiş parayı yarın kardeşine .
Bıktık artık . Para verince araları iyi o da para gününe kadar zaten aramiyor . Yani anne filan değil kadin . Iyice midem bulandı ya .
Bense patlayacak bomba gibiyim malesef eşim.icin sırf onun için h3p sustum .. Eşim sen karışma boşver diyor . Ben de o yüzden hiç karışmıyorum. Ama artık.biktik . Evladını parası için kullanan sadece para için onunla konuşan bir insan bir anne ...
Başka yok .. sadece para verirse var yoksa deliriyor ..
Hele 3n son bu dinden vurmaya çalışması...
Igr3ndim ..
Biz bundan nasıl kurtulacagizya nasıl..
Para Vermezsek sürekli taciz ediyolar bizi en sonunda eşim.yumusuyor . Verincede bizim.hicbiseyimiz olmaz bu hattatta böyle .

Vallahi işiniz zor. Allah kolaylık versin. Bu durumdan kurtuluşunuz olacağını da sanmıyorum. Bence erkek kardeşler anlaşacaklar. Aylık eşit oran da para koyup önce kirasını yatıracaklar sonra ortada kalan parayı da harçlık gibi haftalık verecekler. Onun dışında ekstra bir para vermeyeceklerini belirtecekler.

O kadın artık çalışmaz. Yıllardır alışmış nasılsa oğullarından geçinmeye. Sabır diliyorum size...

Ya bende kaldı bikac kez delirecektim .
Sabaha kdr tv izleyip telle arkadaşlarıyla ergen gibi konuşup yazısıp evimi leş sigara kokutup yatak odama dan diye girip çekmecelerimi karıştırıp, evdeki tüm.herseyi fazl fazla yapıp bizi batırmaya çalışır gibi davranıp musriflikte 1 numaraydı.. eşyalarını bi bana biraki4 bi eltime gelir gece bende kalir ekmek alir agzini acik birakir peyniri k3smeden butun cikarip catallar ,sabah bende dus alip koridorda giyinip oglen eltime kahvaltiya gidip aksam.arkadasina bira içmeye gider . Böle rahat bi tip
Offf bu kadını evinize almanız yapacağınız en büyük hata olur.

Kaynananın turumu çok çok çok yanlış. Onu ayrı tuturak senin de tutumun çok yanlış. Çalışmıyor kendini oğluna baktırıyor ne demek? Bir evlat tabiki de annesine bakacak. Para istiyor vermeyince veddua ediyor demissin ya inan öyle çocuklar gördüm ki annesi babası istediği şeyi almadığı için küfrediyordu. Ama anne baba evlat deyip katlanıyor. Tam tersi olması seni ve eşini haklı çıkarmaz.

Back